Το Βραβείο Γκονκούρ, την ύψιστη λογοτεχνική διάκριση της Γαλλίας απέσπασε η 35χρονη Γαλλομαροκινή συγγραφέας Λεϊλά Σλιμανί για το μυθιστόρημά της «Chanson douce».

Η ανακοίνωση έγινε από την Ακαδημία όπως κάθε χρόνο, παραδοσιακά στο εστιατόριο Ντρουάν. Η συγγραφέας γεννήθηκε το 1981 στη Γαλλία, είναι αλγερινής και μαροκινής καταγωγής και έχει σπουδάσει στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι. Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Dans le Jardin del’Ogre», το οποίο αναφέρεται στο γυναικείο εθισμό στο σεξ. Το Chanson douce είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017 στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Στα γαλλικά κυκλοφορεί από τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Γκαλιμάρ.

Λεϊλά Σλιμανί

Βασισμένο σε μια πραγματική ιστορία, μιας μπέιμπι σίτερ δομινικανής καταγωγής, η οποία δικάστηκε για το φόνο των δυο παιδιών που φρόντιζε το 2012 στη Νέα Υόρκη, το μυθιστόρημα ανατέμνει τις σχέσεις της εποχής μας, το χρήμα, την εξουσία, τις ταξικές και πολιτισμικές προκαταλήψεις δημιουργώντας ένα ζοφερό τοπίο και χρησιμοποιώντας το φόνο ως όχημα που απελευθερώνει όλους τους σκοτεινούς μηχανισμούς της ανθρώπινης ύπαρξης.