Την Πέμπτη 28 Ιουλίου στις 12:00 το μεσημέρι, στο σταθμό Μετρό Συντάγματος, πραγματοποιείται θεατρικό δρώμενο (με τον χαρακτήρα της έκπληξης για τους διερχόμενους),  με την συμμετοχή των ηθοποιών του έργου «Λυσιστράτη». Για την ακρίβεια σε αυτή την παράσταση – έκπληξη παίρνει μέρος ο Αιμίλιος Χειλάκης μαζί με δεκαπέντε γυναίκες του Χορού.

Το κλασικό έργο του Αριστοφάνη ανεβαίνει στην Επίδαυρο σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Αυγούστου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Η Λυσιστράτη διδάχθηκε το 411 π.Χ., ενάμιση περίπου χρόνο μετά την καταστροφική ήττα που υπέστη η Αθήνα και η σύμμαχοί της κατά την εκστρατεία της Σικελίας. Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα ο Αριστοφάνης απευθύνει μια ύστατη – εν μέρει φαρσική, εν μέρει τραγική – έκκληση για ειρήνη, γράφοντας το πιο αντιπολεμικό του έργο και ταυτόχρονα παραδίδει στην παγκόσμια λογοτεχνία ένα από τα ισχυρότερα σύμβολα γυναικείας επαναστατικότητας.

©Patroklos Skafidas-1219 (1)

Αναλυτικά τα ονόματα των γυναικών του χορού που συμμετέχουν στο δρώμενο – έκπληξη:
Gemma Carbone, Αθηνά Δημητρακοπούλου, Λένα Δροσάκη, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Άννα Κλάδη, Λένα Κιτσοπούλου,  Σοφία Κόκκαλη, Ειρήνη Μαρκή, Αθηνά Μαξίμου, Ελένη Μπούκλη,  Ηλέκτρα Νικολούζου, Αγλαΐα Παππά,  Λένα Παπαληγούρα, Μαρία Σκουλά, Έλενα Τοπαλίδου

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφιδάς

Σχετικά άρθρα:

“Ένας αριστοφανικός φαλλός εκπλήσσει τους επιβάτες του μετρό”, από την Έλενα Γαλανοπούλου

“Η Λένα είναι ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος”, από την Αργυρώ Μποζώνη

“Η «Λυσιστράτη» στο σταθμό Μετρό του Συντάγματος”

tags / ελc news