Ο Pedro Corrêa do Lago έχει συγκεντρώσει μία από τις καλύτερες συλλογές αυτόγραφων του κόσμου, αποκτώντας χιλιάδες γράμματα, μουσικές συνθέσεις, φωτογραφίες, σχέδια και πολλά άλλα. Από μια μεσαιωνική περγαμηνή μέχρι την υπογραφή του Στίβεν Χόκινγκ σε ένα βιβλίο του 2006, τα τεκμήρια που συγκέντρωσε και υπάρχουν σε ένα νέο βιβλίο της Taschen καλύπτουν σχεδόν 900 χρόνια που μας συνδέουν στενά με μερικά από τα πιο συναρπαστικά στοιχεία της ιστορίας.

Θα μπορούσαμε να τον αποκαλέσουμε «κυνηγό αυτογράφων», αλλά δεν πρόκειται μόνο γι’ αυτό. Μέσα από τη συλλογή του ρίχνουμε μια ματιά στην καθημερινή ζωή διάσημων προσωπικοτήτων από τον Μικελάντζελο μέχρι τον Μπασκιά. Η συλλογή που έχει εκδοθεί περιλαμβάνει 140 από αυτά τα παραδείγματα με τίτλο The Magic of Handwriting.

Την έκδοση έχει επιμεληθεί η Christine Nelson, υπεύθυνη λογοτεχνικών και ιστορικών χειρογράφων στη βιβλιοθήκη & μουσείο Morgan της Νέας Υόρκης. Ένα είδος μηχανής του χρόνου ξεπηδά μέσα στις σελίδες της έκδοσης με τα χειρόγραφα του παθιασμένου αυτού συλλέκτη που ξεκίνησε τη συλλογή του σε ηλικία 11 ετών. Για παράδειγμα όταν ο Μονέ προκειμένου να πάρει ένα μικρό δάνειο έβαλε ενέχυρο 11 πίνακές του αυτό μας δείχνει τις δύσκολες αρχές του ιμπρεσιονισμού, κάτι που κανένας δε θα μπορούσε να φανταστεί σήμερα με τα έργα του ίδιου αυτού καλλιτέχνη να πωλούνται για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ο J. M. W. Turner καλεί ένα συνάδελφό του στη νέα γκαλερί του στο Λονδίνο.

Ο Κλοντ Μονέ δίνει 35 πίνακές του για ένα χαμηλό δάνειο από τον αδερφό του Εντουάρ Μανέ.

Ο Πολ Γκωγκέν γράφει ότι φοβάται για τη ζωή του ενώ είναι με τον Bαν Γκογκ.

Δυο μήνες πριν από την αυτοκτονία του ο Βαν Γκογκ κάνει μια λίστα των επίπλων της κρεβατοκάμαράς του στην Αρλ.

Renoir, Degas, Morisot, και Mallarmé συναντιούνται για να δειπνήσουν μαζί και να κουβεντιάσουν.