Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με την Comicdom Press παρουσιάζουν μια νέα σειρά βιωματικών εργαστηρίων comics για ενήλικες με τίτλο «Μαθαίνω με Comics». Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται κάθε δύο Πέμπτες από Φεβρουάριο μέχρι Μάϊο, ενώ κάθε εργαστήριο, διάρκειας 3 ωρών, θα είναι αυτοτελές.  Τα πρώτα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου με τίτλο «Η καθημερινή ζωή στην αρχαιότητα» και την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου με τίτλο «Χρήμα. Σύμβολα απτά στην αρχαιότητα».

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στη σχέση της 9ης Τέχνης με διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα και στις τεχνικές εικονογραφημένης αφήγησης. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε όλους όσους έχουν προσωπικό ενδιαφέρον για τα κόμικς, αλλά και σε εκπαιδευτικούς, μουσειοπαιδαγωγούς, γονείς που θέλουν να εξερευνήσουν τη γλώσσα των comics και να εξοικειωθούν με τη μεθοδολογία χρήσης τους, ως ένα εργαλείο που πυροδοτεί την περιέργεια των παιδιών και καλλιεργεί τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Μέσα από τα εργαστήρια οι συμμετέχοντες:
– θα γνωρίσουν το μέσο των comics
– θα εξοικειωθούν με τεχνικές αφήγησης και οπτικοποιομένης αφήγησης (visual storytelling)
– θα καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους
– θα δημιουργήσουν οι ίδιοι μικρές ιστορίες comics
– θα εξοικειωθούν με τρόπους έρευνας και σύνθεσης της πληροφορίας
– θα έρθουν σε επαφή με τη διεθνή εμπειρία και πρακτική (μέσα από την     παρουσίαση συγκεκριμένων case studies)
– θα λάβουν βιβλιογραφία, υποστηρικτικό υλικό και ιδέες για το πώς μπορούν να εφαρμόσουν όσα έμαθαν.

Τα θέματα των εργαστηρίων θα ανακοινώνονται για κάθε μήνα χωριστά.

Μαθαίνω με Comics

Φεβρουάριος

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 17.00-20.00
«Η καθημερινή ζωή στην αρχαιότητα»

Με αφορμή  συνήθειες και αντικείμενα από την καθημερινή ζωή στην αρχαιότητα, οι συμμετέχοντες γίνονται οι ίδιοι δημιουργοί και φτιάχνουν τις δικές τους ιστορίες comics, αξιοποιώντας τις αφηγηματικές δυνατότητες του μέσου και τη συνθετική αναπαράσταση της πραγματικότητας στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Σημείο εστίασης αυτής της συνάντησης, αποτελεί η έρευνα ως βασικό στάδιο της σύνθεσης μιας ιστορίας.

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 17.00-20.00
«Χρήμα.Σύμβολα απτά στην αρχαιότητα»  

Με αφορμή την έκθεση «ΧΡΗΜΑ. Σύμβολα απτά στην αρχαία Ελλάδα» που παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το εργαστήριο πραγματεύεται την έννοια του χρήματος στην αρχαιότητα ως χρηστικό, αλλά και συμβολικό αντικείμενο. Οι συμμετέχοντες, αφού περιηγηθούν  στην έκθεση, δημιουργούν δικές τους ιστορίες, αποτυπωμένες σε μορφή comics με σημείο εκκίνησης τα εκθέματα αλλά και τις θεματικές της.  Σημείο εστίασης αυτής της συνάντησης  είναι η έννοια του συμβόλου και πώς αυτό αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στην οπτική επικοινωνία και αφήγηση.

Εισηγητές:
Λήδα Τσενέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ComicdomPress
Βασιλεία Βαξεβάνη, Αφηγήτρια, ComicdomPress

Μαθαίνω με Comics

Info: 

Πέμπτη 1 & Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου: 17.00-20.00
Κόστος: 25€ για ένα εργαστήριο/ 20€ για συμμετοχή σε δύο ή περισσότερα εργαστήρια
Κρατήσεις-Πληροφορίες: 210 7239438 | Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-13.00