Κείμενο: Αναστασία Τσίλογλου

Η Μαρίνα Γλουλάρτη κατάφερε και υλοποίησε το όνειρο της μέσω της AFI. Το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, “Marina Gularty Pastry Lab”, είναι έτοιμο και σας περιμένει για τις πιο όμορφες σοκολατένιες δημιουργίες.

H Μαρίνα, η έμπειρη ζαχαροπλάστρια από τη Ρωσία, έχοντας συλλέξει γνώση, εμπειρία αλλά και διαθέτοντας το απαραίτητο πάθος για γλυκές δημιουργίες, αποφάσισε προ ολίγων μηνών, με την βοήθεια της AFI,  να ανοίξει την πρώτη της επιχείρηση-ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στο Παλαιό Φάληρο.

Μαρίνα Γλουλάρτη

Η Μαρίνα διέθετε όλα τα συστατικά που δημιουργούν μια επιτυχημένη επιχειρηματία. Είχε ειδικευτεί στον χώρο της ζαχαροπλαστικής και είχε αποκτήσει εμπειρία δουλεύοντας δίπλα σε καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου στην Ελλάδα. Η Μαρίνα κατάγεται από τη Ρωσία και είναι μητέρα δυο παιδιών. Η άφιξη της στην χώρα μας προ εικοσαετίας συνοδεύτηκε με τη μεταφορά στις αποσκευές της, της τέχνης της ζαχαροπλαστικής από έναν διαφορετικό πολιτισμό. Η τριβή της μέσα σε σύγχρονες κουζίνες και ελληνικά ξενοδοχεία με πολύ υψηλά στάνταρτ ποιότητας, εκπαίδευσαν την Μαρίνα, αυξάνοντας την εμπειρία της.

Η Μαρίνα πριν 1 χρόνο έμεινε άνεργη, καθώς το εστιατόριο που εργαζόταν λόγω οικονομικών προβλημάτων αποφάσισε να σταματήσει την λειτουργία του. Μέσα σε ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον, πιστεύοντας στις ικανότητες της αποφάσισε να μην αναζητήσει αλλού δουλειά, αλλά να δημιουργήσει τη δική της.  Παρόλο των τυπικών προσόντων της, η απουσία κεφαλαίου για το νέο της αυτό ξεκίνημα, εμπόδιζε τη δυνατότητα της στην αυτόαπασχόληση.

Η ΑFI, εφαρμόζοντας το εργαλείο των μικροπιστώσεων στην Ελλάδα, στάθηκε δίπλα της σε αυτό το ξεκίνημα παρέχοντας της την απαραίτητη πρόσβαση σε χρηματοδότηση καθώς και ένα πλαίσιο συμβουλευτικών υπηρεσιών, αφιλοκερδώς. Το σύνολο των υπηρεσιών συμπεριλάμβανε την ανάπτυξη του επιχειρηματικού της σχεδίου, καθώς και γνώση σύγχρονων εργαλείων marketing. H Μαρίνα καθώς και εκατοντάδες άλλοι επωφελούμενοι της AFI λαμβάνουν πρόσβαση σε όλα τα σύγχρονα εργαλεία συμβουλευτικής υποστήριξης προσθέτοντας στην φαρέτρα τους πέρα από πρόσβαση στο απαιτούμενο κεφάλαιο και την σωστή κατάρτιση που πρέπει να έχει ο επιχειρηματίας των ημερών μας.

Info:

Εάν ψάχνεις το απαραίτητο κεφάλαιο για την επιχειρηματική σου ιδέα κι ενδιαφέρεσαι να μάθεις για τα κριτήρια και τη διαδικασία της AFI, στείλε αίτηση ηλεκτρονικά ή κάλεσε στο 210 8256341. Κάθε Δευτέρα στις 13.00 και κάθε Πέμπτη στις 17.00 διοργανώνονται ενημερωτικές συναντήσεις για το πώς η AFI μπορεί να σε βοηθήσει στα επιχειρηματικά σου βήματα.