Η νύχτα πέφτει στο Γκάζι και μεγάλοι και παιδιά ανακαλύπτουν το παλιό εργοστάσιο μέσα από μία σειρά συναρπαστικές δραστηριότητες… στο σκοτάδι περνώντας τη νύχτα στο Μουσείο.

Ξεκινούν το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 19.00, με ένα κυνήγι μαύρου θησαυρού κι ένα δημιουργικό εργαστήριο εμπνευσμένο από τους νόμους της μηχανικής, ενώ στη συνέχεια χαλαρώνουν ακούγοντας ιστορίες και ξεκουράζονται βλέποντας… όνειρα γλυκά! Την επόμενη, Κυριακή 12 Νοεμβρίου, ξεκινούν τη μέρα με ένα αναζωογονητικό yoga workshop για όλη την οικογένεια για να γεμίσουν με ενέργεια και αμέσως μετά απολαμβάνουν ένα πλούσιο και γευστικό πρωινό στο καφέ της Τεχνόπολης.

Αναλυτικά:

Σάββατο 11 Νοεμβρίου (από τις 19.00)

– Κυνήγι μαύρου θησαυρού
Μέσα από γρίφους και κρυμμένες πληροφορίες, με όπλο την παρατηρητικότητα και την ταχύτητα, οι συμμετέχοντες λύνουν ιστορίες μυστηρίου και εξερευνούν με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο το παλιό εργοστάσιο.

– Οι μηχανές στο φουλ!
Ανάμεσα στο μηχανολογικό εξοπλισμό που σώζεται σήμερα στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου, ξεχωρίζει μία ατμομηχανή που δουλεύει ακόμη… Μικροί και μεγάλοι με απλά υλικά κατασκευάζουν τη δική τους ατμομηχανή και της βάζουν χρώμα. Δεν μένουν όμως μόνο εκεί… Τη συναρμολογούν και την κάνουν να κινείται.

– Ακούμε ιστορίες και μύθους για τη νύχτα και τα όνειρα, στο ψηλότερο σημείο της Τεχνόπολης, το Παρατηρητήριο με θέα 360° στη νυχτερινή Αθήνα.

– Ξεκούραση και ύπνος στην αίθουσα Δεξαμενές Καθαρισμού.

Κυριακή 12 Νοεμβρίου (από τις 08.00)

– Yoga workshop για όλη την οικογένεια
ε συνεργασία με το Artfygio-Τεχνών το Καταφύγιο

– Πρωινό στο καφέ της Τεχνόπολης

Περισσότερες πληροφορίες:

Πότε: 11 Νοεμβρίου έως 12 Νοεμβρίου
Ώρες: 19.00 (11 Νοεμβρίου)-11.00 (12 Νοεμβρίου)
Πού: Αίθουσα Δεξαμενές Καθαρισμού
Κόστος: 55 ευρώ (παιδί + ενήλικας)

*Περιορισμένες θέσεις. Κράτησή στο +30 2130109325.