Μια συλλογή από προσωπικά αντικείμενα του σπουδαίου Αμερικανού ηθοποιού, ο οποίος βραβεύτηκε το 1997 με Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία «Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» και το 2014 έδωσε τέλος στη ζωή του σε ηλικία 63 ετών, πρόκειται να δημοπρατηθούν στις 4 Οκτωβρίου 2018 από τον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν, πολλά από τα οποία ανήκουν και στη δεύτερη σύζυγό του, την παραγωγό Μάρσα Γκάρσις, συναντάμε ρολόγια, γλυπτά, ρούχα, αξεσουάρ, σενάρια, βραβεία μέχρι μια τήβεννο που φορούσε ο Ντάνιελ Ράντκλιφ ως Χάρι Πότερ στις ομώνυμες ταινίες, η οποία εκτιμάται ότι θα αγγίξει το ποσό των 15.000 δολαρίων.

Τα αντικείμενα που προβλέπεται να κεντρίσουν περισσότερο το ενδιαφέρον, είναι μια συλλογή έργων σύγχρονης τέχνης του ηθοποιού, όπως ένα γλυπτό της Νίκι ντε Σεν Φαλ και πολλοί πίνακες κορυφαίων καλλιτεχνών του δρόμου, όπως των Μπάνκσι, Σέπαρντ Φέρι και Ινβέιντερ.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, όπως στο Wounded Warrior Project που έχει ως έργο την φροντίδα τραυματιών πολέμου και στη Τζούλιαρντ, την σχολή μουσικής, θεάτρου και κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, όπου φοίτησε και ο ίδιος ο Γουίλιαμς.