Κείμενο: Αναστασία Τσίλογλου

Τι κοινό έχει ένας καλλιεργητής 4ης γενιάς, ένας θεατρικός παραγωγός, μια σχεδιάστρια μόδας, μια ιδιοκτήτρια παιδικού σταθμού κι ένας δάσκαλος χειμερινού σκι;

Είναι επιχειρηματίες που εμπιστεύτηκε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Action Finance Initiative (AFI) για να προσφέρει τα κατάλληλα εφόδια για να ξεκινήσουν ή να αναπτύξουν περαιτέρω την επιχείρησή τους.

Η δράση της AFI εκτός από την οικονομική υποστήριξη που παρέχει, περιλαμβάνει και επιχειρηματική συμβουλευτική από εθελοντέςέμπειρα στελέχη εταιριών και επιχειρηματίες.

Η AFI ιδρύθηκε από την ActionAid Ελλάς και τη γαλλική ADIE, ηγέτιδα των μικροπι­στώσεων στη Δυτική Ευρώπη. Σκοπός του οργανισμού είναι να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, να καταπολεμήσει τον οικονομικό και κοινωνικό αποκλεισμό, και να περιορίσει την ανεργία, την περιθωριοποίηση και τη φτώχεια, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και της αυτοαπασχόλησης.

Ο Γιώργος Σκούρας είναι ο "γιατρός των ποδηλάτων" και ήρθε στην AFI για να βρει πρόσβαση σε κεφάλαιο για να εξοπλίσει το εργαστήριο επισκευής ποδηλάτων του!

Ο Γιώργος Σκούρας είναι ο “γιατρός των ποδηλάτων” και ήρθε στην AFI για να βρει πρόσβαση σε κεφάλαιο για να εξοπλίσει το εργαστήριο επισκευής ποδηλάτων του!

Ο ρόλος της AFI είναι διττός:

– δίνει πρόσβαση είτε σε νέους είτε σε υφιστάμενους επιχειρηματίες σε συνολική χρηματοδότηση έως 12.500 ευρώ με τη μορφή μικροπίστωσης, και

προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση, συμβουλευτική και υποστήριξη στους επιχειρηματίες.

Αρωγοί στην προσπάθεια αποτελούν τα ιδρύματα Trafigura Foundation, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ίδρυμα Μποδοσάκη και η Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα που χρηματοδοτούν τα λειτουργικά έξοδα του οργανισμού.

Η AFI έχει δώσει πρόσβαση σε χρηματοδότηση κι εκπαίδευση σε 120 επιχειρηματίες. Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι το 50% των εταιριών είναι νεοσύστατες κι ότι ένας στους δυο επιχειρηματίες ήταν πρώην άνεργος. Η γυναικεία επιχειρηματικότητα ανέρχεται στο 40%, το 1/5 των επιχειρηματιών είναι κάτω των 30 ετών και 1 στις 4 επιχειρήσεις έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα.

Εάν ψάχνεις το απαραίτητο κεφάλαιο για την επιχειρηματική σου ιδέα κι ενδιαφέρεσαι να μάθεις για τα κριτήρια και τη διαδικασία της AFI, στείλε αίτηση ηλεκτρονικά ή κάλεσε στο 210 8256341.  Κάθε Δευτέρα στις 13:00 και κάθε Πέμπτη στις 17:00 διοργανώνονται ενημερωτικές συναντήσεις για το πώς η AFI μπορεί να σε βοηθήσει στα επιχειρηματικά σου βήματα.

Η Μαρία Σιγαλού, αρχιτέκτονας και μητέρα τεσσάρων παιδιών και ιδρύτρια της Ithmos Kids, υποστηρίχθηκε από την AFI για παράξει και να προωθήσει να στρωματάκια αγκαλιάς, mio nido που έχει εμπνευστεί και σχεδιάσει η ίδια.

Η Μαρία Σιγαλού, αρχιτέκτονας και μητέρα τεσσάρων παιδιών και ιδρύτρια της Ithmos Kids, υποστηρίχθηκε από την AFI για να παράξει και να προωθήσει τα στρωματάκια αγκαλιάς, mio nido που έχει εμπνευστεί και σχεδιάσει η ίδια.

Η Κατερίνα Χατζηχρήστου, σχεδιάστρια μόδας και ιδιοκτήτρια του πλέον γνωστού brand, ΤΙΚΤΟ, υποστηρίχθηκε από την AFI για να λανσάρει την πρώτη της κολεξιόν

Η Κατερίνα Χατζηχρήστου, σχεδιάστρια μόδας και ιδιοκτήτρια του πλέον γνωστού brand, ΤΙΚΤΟ, υποστηρίχθηκε από την AFI για να λανσάρει την πρώτη της κολεξιόν