Κάτι διαφορετικό συμβαίνει φέτος στον Κήπο της Πειραιώς 260 πίσω από το κτήριο Δ’. Το αγαπημένο αίθριο με το χαλικάκι και τα φυτά που προσφέρουν ανάσες δροσιάς και πράσινες πινελιές στο πρώην βιομηχανικό περιβάλλον, φιλοξενεί φέτος μια μικρή σκηνή. Εκεί δίνονται τα περισσότερα από τα μουσικά ραντεβού του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών που φαίνεται να έχουν μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό.

Όπως φαίνεται, οι φιλόμουσοι κάτοικοι της πόλης διψούν για μουσικές ανάσες κάτω από τον έναστρο ουρανό. Η αθρόα προσέλευσή του στις συναυλίες στο πλαίσιο των τετραήμερων εκδηλώσεων του Ιδρύματος Νιάρχος,  αλλά και η μεγάλη επιτυχία που έχουν και οι συναυλίες στους κήπους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, αποδεικνύουν αυτό ακριβώς.

Το Φεστιβάλ φέτος καταθέτει κι αυτό τις δικές του προτάσεις διοργανώνοντας μια σειρά μουσικών βραδιών με τίτλο «Μουσική στον Κήπο». Ήδη πέρασαν από εκεί ο Γιώργης Χριστοδούλου, η Σαββίνα Γιαννάτου και το μουσικό σχήμα NO WALL MUSIC Mikelis & Najem project. Και κάθε βραδιά χρωματιζόταν εντελώς διαφορετικά, χάρη στο μουσικό ιδίωμα του κάθε καλλιτέχνη.

ΑΑ0397

Η συνέχεια αναμένεται το ίδιο ενδιαφέρουσα. Την Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 11 το βράδυ ο δεξιοτέχνης της πολίτικης λύρας Σωκράτης Σινόπουλος, με το Sokratis Sinopoulos Quartet, υπόσχεται μια μαγική ατμόσφαιρα, γεμάτη συναισθήματα και μνήμες.

Σκυτάλη παίρνει το Σάββατο 2 Ιουλίου στις 10μμ ο Μιχάλης Δέλτα, παρουσιάζοντας ένα σάουντρακ που αντικατοπτρίζει τη σχέση του με το αστικό τοπίο, με ένα μουσικό σχήμα εγχόρδων, πιάνου, κρουστών και αναλογικών συνθεσάιζερ, βασισμένο στον νέο του δίσκο, Life is now.

Αυλαία ρίχνει την Τρίτη 6 Ιουλίου στις 9μμ το συγκρότημα Methexis με τη μουσική παράσταση “Suiciety”, αναμειγνύοντας επιρροές από τη σύγχρονη και κλασσική ορχηστρική μουσική, τη jazz και το μουσικό θέατρο με rock αισθητική.