Κείμενο: Αναστασία Τσίλογλου

Ο Αποστόλης και ο Πέτρος Μπόγης είναι αδέλφια και δύο νεαροί σε ηλικία επιχειρηματίες. Όταν ήρθαν στην AFI είχαν ένα και μόνο όνειρο: να ανοίξουν το κατάστημά με τα καλύτερα χειροποίητα cookies στην Αθήνα. Καθημερινά οι δύο τους ετοιμάζουν χειροποίητα μπισκότα, νόστιμες αλμυρές πίτες, το πιο τέλειο milkshake και μερίδες δημητριακών που δεν υπάρχουν εφάμιλλες στην αγορά.

Τα δύο αυτά αδέρφια αποφάσισαν να συνεργαστούν βάζοντας ο καθένας αυτό που αγαπάει και ξέρει να κάνει καλά. Ο Αποστόλης λοιπόν έχει αναλάβει να ζυμώνει από πολύ νωρίς το πρωί και ο Πέτρος ως μάγειρας έχει αναλάβει τις εξίσου άψογες αλμυρές γεύσεις. Όλα αυτά συμβαίνουν στο χώρο που δημιούργησαν στην οδό Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Απόστολος μετακόμισε στο Λονδίνο. Εκεί πήρε την έμπνευση να μαγειρέψει και να πειραματιστεί με τις δικές του μπισκοτένιες συνταγές. Προσπάθησε πολλές φορές να πλησιάσει τη γεύση που ήθελε φτιάχνοντάς τα στο σπίτι αλλά δεν τα κατάφερε, όπως λέει. Έτσι, έπειτα από πολλούς πειραματισμούς κατέληξε σε μια δική του «μυστική» συνταγή που είναι βασισμένη σε μια συνταγή για κέικ, εξού και το I Cake You.

Όταν τελικά ολοκλήρωσε τις σπουδές στη δημοσιογραφία επέστρεψε στην Ελλάδα και μοιράστηκε την ιδέα με τον αδελφό του Πέτρο. Ενθουσιάστηκαν τόσο που άρχισαν αμέσως να σχεδιάζουν το δικό τους κατάστημα χειροποίητων μπισκότων. Συγκέντρωσαν όλες τους τις αποταμιεύσεις τους και ήρθαν στην AFI για τη χρηματοδότηση του υπόλοιπου μέρους του προϋπολογισμού που έλειπε για να πραγματοποιηθεί το όνειρό τους.

Έτσι κατάφεραν να ανοίξουν το κατάστημα στα Εξάρχεια με χειροποίητα cookies που σου δίνουν μια σπιτική και φιλόξενη αίσθηση από την πρώτη κιόλας γευστική δοκιμή. Η ΑFI, πέρα από την παροχή δωρεάν συμβουλευτικής υποστήριξης, εξασφάλισε στον Πέτρο και τον Απόστολο πρόσβαση σε χρηματοδότηση που χρησιμοποιήθηκε για την αγορά του εξοπλισμού του μαγαζιού και παραγωγής των προϊόντων. Μια κίνηση που τους επέτρεψε να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Info:

Εάν ψάχνεις το απαραίτητο κεφάλαιο για την επιχειρηματική σου ιδέα κι ενδιαφέρεσαι να μάθεις για τα κριτήρια και τη διαδικασία της AFI, στείλε αίτηση ηλεκτρονικά ή κάλεσε στο 210 8256341.

Κάθε Δευτέρα στις 13.00 και κάθε Πέμπτη στις 17.00 διοργανώνονται ενημερωτικές συναντήσεις για το πώς η AFI μπορεί να σε βοηθήσει στα επιχειρηματικά σου βήματα.