Μετά από πέντε χρόνια κατασκευής, το μουσείο Design του Λονδίνου άνοιξε το νέο του σπίτι στην Kensington High Street. Το μουσείο έχει τριπλασιαστεί σε μέγεθος και φτάνει με τις προεκτάσεις του τα 10.000 τετραγωνικά μέτρα.

Στεγάζεται σε ένα κτίριο ορόσημο της δεκαετίας του ’60 και οι εσωτερικοί χώροι του έχουν αναδιαμορφωθεί από τον John Pawson, ενώ κορυφαία αρχιτεκτονικά γραφεία όπως το ΟΜΑ (Office of Metropolitan Architecture) του Ρεμ Κούλχας, έχουν συνεισφέρει στην αποκατάσταση της όψης και του θόλου του κτιρίου.

London Design Museum

Το κτίριο έχει μια μοναδική επένδυση από βελανιδιά, τα αρχικά πατώματα από τσιμέντο αφαιρέθηκαν, ενώ όλο το κτίριο απέκτησε διπλά τζάμια, ειδικά για να επιτρέπουν το φως της μέρας να περνά μέσα στο κτίριο. Το νέο εξωτερικό περίβλημα διατηρεί το αρχικό μπλε, χαρακτηριστικό χρώμα, το οποίο διατηρήθηκε ακέραιο. Το εσωτερικό περιλαμβάνει δυο μεγάλες αίθουσες για περιοδικές εκθέσεις, ενώ οι χώροι μπορεί να διαμορφωθούν και να φιλοξενήσουν παράλληλα μέχρι επτά εκθέσεις.

Υπάρχει ακόμα αμφιθέατρο 200 θέσεων, μόνιμη έκθεση με 1.000 αντικείμενα, πωλητήριο με είδη της μουσειακής συλλογής που υπάρχει, βιβλιοθήκη, ενώ οι χώροι διατάσσονται γύρω από το κεντρικό αίθριο. Στον τελευταίο όροφο υπάρχει εστιατόριο που ονομάζεται «parabola», με θέα στο Ηolland Ρark.

London Design Museum

London Design Museum

London Design Museum

London Design Museum

London Design Museum

London Design Museum  London Design Museum

London Design Museum

London Design Museum