Κείμενο: Αναστασία Τσίλογλου

Το Solebike είναι μια νέα επιχείρηση που εκμεταλλεύεται τουριστικά τα ηλεκτρικά ποδήλατα με ενοικιάσεις και οργάνωση εκδρομών. Το παραδοσιακό ποδήλατο αλλάζει μορφή και γίνεται ηλεκτρικό, σηματοδοτώντας τη σύγχρονη μετάλλαξη ενός, κατά τα άλλα, παραδοσιακού μέσου μεταφοράς. Η εν λόγω τεχνολογική εφαρμογή, η οποία υπάρχει εδώ και περίπου 50 χρόνια, δεν έχει άλλο σκοπό από το να καταστήσει το ποδήλατο το πλέον σύγχρονο μέσο αστικής μεταφοράς.

Σε αυτό το σημείο, έρχεται το Solebike του κ. Κώστα Γιαννόπουλου, ένα μαγαζί πώλησης, ενοικίασης ηλεκτρικών ποδηλάτων και όχι μόνο. Ο κ. Γιαννόπουλος, μετά από 20 χρόνια στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και αφού πάντα δραστηριοποιούταν στο συγκεκριμένο κλάδο, βρέθηκε άεργος, ψάχνοντας το επόμενό του βήμα. Η συμπτωματική του παρουσία σε μία έκθεση εναλλακτικών μορφών ενέργειας, πυροδότησε τη γέννηση του Solebike.

Μια διαφορετική ξενάγηση σε γειτονιές και…μυρωδιές της Αθήνας υπόσχεται ο Κώστας Γιαννόπουλος και το Solebike

Μια διαφορετική ξενάγηση σε γειτονιές και μυρωδιές της Αθήνας υπόσχεται ο Κώστας Γιαννόπουλος και το Solebike

To Solebike, μετά την αξιοποίηση και αποπληρωμή του πρώτου της δανείου από την Action Finance Initiative, ζήτησε και έλαβε εκ νέου υποστήριξη για την ανάπτυξή του. Ως εξέλιξη της δραστηριότητας, το Solebike θέλει να διευρύνει τις υπηρεσίες του καθιστώντας για πρώτη φορά την ευρύτερη περιοχή της Αττικής και του Αργοσαρωνικού ως bike destinations και να προωθήσει την καινοτομία για την Αθήνα και τις γύρω περιοχές για City Cycling Break packages.

Συμπερασματικά, το ηλεκτρικό ποδήλατο δεν περιορίζεται σε μία χρήση, είναι μέσο μεταφοράς, είναι τουριστικό προϊόν, είναι οτιδήποτε θελήσει κάποιος αρκεί να έχει μεράκι για αυτό που κάνει. Μία επίσκεψη στο Solebike κάποιο Σάββατο μεσημέρι που πραγματοποιούνται δωρεάν δοκιμαστικές βόλτες, αλλά και η ενοικίαση ποδηλάτου μέσα από την καινούργια online πλατφόρμα, θα σας πείσουν ότι το ηλεκτρικό ποδήλατο ήρθε για να μείνει.

Info:

Εάν ψάχνεις το απαραίτητο κεφάλαιο για την επιχειρηματική σου ιδέα κι ενδιαφέρεσαι να μάθεις για τα κριτήρια και τη διαδικασία της AFI, στείλε αίτηση ηλεκτρονικά ή κάλεσε στο 210 8256341.

Κάθε Δευτέρα στις 17.00 και κάθε Πέμπτη στις 13.00 διοργανώνονται ενημερωτικές συναντήσεις για το πώς η AFI μπορεί να σε βοηθήσει στα επιχειρηματικά σου βήματα