Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη από πολύ νωρίς έχει καλωσορίσει νέους σχεδιαστές και καλλιτέχνες εφαρμοσμένων τεχνών για να σχεδιάσουν και να φιλοτεχνήσουν έργα που θα φιλοξενήσει στις βιτρίνες του. Έτσι μετατρέπεται σε ένα πεδίο έκφρασης πολλών νέων σχεδιαστών και δημιουργών αλλά και το ίδιο το Μουσείο αποτελεί πηγή έμπνευσης, καθώς πολλές από τις καλλιτεχνικές προτάσεις ξεκινούν από τα ίδια τα εκθέματά του.

Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά αλλά και γούρια για το 2019 αφαιρετικής σχεδίασης με χρήση πολλαπλών υλικών που ξεχωρίζουν όπως μέταλλο, ύφασμα αλλά και plexiglass είναι μερικές από τις φετινές προτάσεις του πωλητηρίου του Μουσείου Μπενάκη.

Διακοσμητικά και Γούρια

Δένδρο με 4 ευχές

Ένα ξεχωριστό επιτραπέζιο διακοσμητικό «Δένδρο με 4 ευχές» τις πιο σημαντικές και ουσιαστικές όσο και αν μοιάζουν τυπικές: Υγεία, Αγάπη, Ζωή και Χαρά. Το Δέντρο με τις ευχές είναι μια δημιουργία της γραφίστριας και designer Ρίτσας Αναστασιάδου – Rdesign

Στολίδι Σπίτι

Ένα Χριστουγεννιάτικο στολίδι, εμπνευσμένο από εκθέματα της συλλογής του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού. Μια δημιουργία της Ρίτσας Αναστασιάδου από μέταλλο ηλεκτροστατικά βαμμένο σε 3 διαφορετικά χρώματα.

Γούρι Σελιδοδείκτης

Ξεχωρίσαμε το γούρι σελιδοδείκτης από την Ιόλη Λειβαδά από ανοξείδωτο χάλυβα και κλωστή για τους λάτρεις του βιβλίου. Διατίθεται στο Κεντρικό Κτίριο του Μουσείου.

Γούρι – Μενταγιόν Ορίζοντας

Γούρι για το 2019 από τη Μίνα Κατσούλη. Σύμφωνα με τον Πυθαγόρα ο αριθμός «9» – ο αριθμός της ολοκλήρωσης και της προσφοράς- αποκαλείται επίσης ορίζοντας, επειδή οριοθετεί τη γραμμή μεταξύ της δεκάδας και των αριθμών που καταλήγουν σε αυτήν. Αλλά και ένας νέος ορίζοντας ανοίγεται για μια ανθρώπινη ζωή, μετά από 9μηνη κυοφορία.

Προτάσεις δώρων για τα παιδιά

Zωγραφίζω το δέντρο μου

Ένα δέντρο που γίνεται καμβάς για να εκφραστεί η παιδική φαντασία είναι η πρόταση του Αντώνη Καστρινάκη, καλλιτέχνη και συνεργάτη του Μουσείου Μπενάκη από το 2004. Προτείνει στα παιδιά να διασκεδάσουν δημιουργώντας τα δικά τους χάρτινα χριστουγεννιάτικα δέντρα, παίζοντας με τα χρώματα και τα σχήματα, και στολίζοντας τα με δώρα από τον κόσμο της φαντασίας τους.
Δουλεύοντας χρόνια με τα παιδιά ο Αντώνης Καστρινάκης, ανακαλύπτει και ο ίδιος τις χιλιάδες γοητευτικές παραλλαγές που προκύπτουν από την ανεπιτήδευτη έμπνευση των παιδιών.

Τα κομμάτια της κατασκευής δεν έχουν χρώμα.

The Book with a Hole – Το βιβλίο με την τρύπα

Εντυπωσιακή εμφάνιση ενός βιβλίου με μια πραγματική τρύπα στη μέση του. Άλλοτε η τρύπα γίνεται το μάτι για να κοιτάξει ο αναγνώστης, άλλοτε μεταμορφώνεται σε ένα στόμα και επόμενο λεπτό είναι ένα πιάτο, ένα εμπόδιο για να πηδήσει απέναντι ή μια κατσαρόλα. Είναι πραγματικά τρελό – είναι ένα βιβλίο με μια τρύπα. Τα σχέδια και οι ευρηματικές ιδέες του Hervé Tullet, θα συγκινήσουν του μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους.

Κρύψε τα νούμερα – Παιχνίδι

Ένα παιχνίδι φαντασίας που αποτελείται από 40 κάρτες «αριθμούς», δύο ταμπλό και ένα βιβλίο 64 σελίδων μέσα σε ένα καλαίσθητο κουτί. Αφεθείτε στις φιγούρες του βιβλίου να σας οδηγήσουν ή κατασκευάστε μόνοι σας τις δικές σας συνθέσεις. Ένα παιχνίδι για όλους, για να παίξετε μόνοι σας ή με φίλους.

Κουρδιστή Πόλη

Ένα κλασικό τσίγκινο μοντέλο τρόλεϊ για μικρούς και μεγάλους. Κουρδίστε το με ένα κλειδί και δείτε το τρόλεϊ να τρέχει στις ράγες και να διασχίζει την πόλη.

Διαγωνισμός

Κερδίστε ένα από τα ξεχωριστά δώρα από το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη:

Δένδρο με 4 ευχές

Γούρι Σελιδοδείκτης 2019

Zωγραφίζω το δέντρο μου [ για παιδιά ]

Ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί, ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες.

*[Αποδεχόμενοι τους όρους Πολιτικής προστασίας προσωπικών δεδομένων]