Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία Οίκτος του Μπάμπη Μακρίδη επιλέχθηκε για την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Sundance στο τμήμα World Cinema Dramatic Competition, ανάμεσα σε νέες ταινίες σπουδαίων σκηνοθετών από όλο τον κόσμο. Το πιο σημαντικό από τα διεθνή φεστιβάλ στο χώρο του ανεξάρτητου κινηματογράφου, πραγματοποιείται φέτος από τις 18 έως τις 28 Ιανουαρίου 2018.

Από το Φεστιβάλ του Sundance είχε ξεκινήσει το ταξίδι της στα διεθνή φεστιβάλ και η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μπάμπη Μακρίδη, L  (2012).

Σύνοψη Ταινίας:

Η ιστορία ενός άνδρα που νιώθει χαρούμενος μόνο όταν είναι δυστυχισμένος, ενός άνδρα εθισμένου στη θλίψη, που έχει τόση ανάγκη τον οίκτο, που είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα για να τον εκμαιεύσει από τους άλλους. Αυτή είναι η ζωή ενός άνδρα σ’ έναν κόσμο που δεν είναι αρκετά σκληρός γι’ αυτόν.

Συντελεστές:

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Γιάννης Δρακόπουλος. (το ξεχωρίζω για να δώσουμε έμφαση στο ρόλο)  Πρωταγωνιστούν: Εύη Σαουλίδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Νότα Τσερνιάφσκι, Τζωρτζίνα Χρυσικιώτη, Νίκος Καραθάνος, Παναγιώτης Τασούλης, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Κώστας Ξυκομηνός, Κώστας Κωτούλας, ΜαρίσσαΤριανταφυλλίδου, Βίκτωρ Αρδίττης.

Σκηνοθεσία: Μπάμπης Μακρίδης. Σενάριο: Ευθύμης Φιλίππου, Μπάμπης Μακρίδης Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Κουκουλιός. Σκηνογράφος: Άννα Γεωργιάδου. Ενδυματολόγος: Δημήτρης Παπαθωμάς. Ήχος: Στέφανος ΕυθυμίουΛέανδρος ΝτούνηςKacper HabisiakMarcin Kasińśki. Μοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης. Μουσική: Mikolaj Trzaska.

Η Faliro House παρουσιάζει μια Παραγωγή των: Neda Film, Madants, Beben Films. Συμπαραγωγή: Ιδρύμα Ωνάση,  Eurimages, ΕΡΤ, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Polish Film Institute, ORKA, Foss Productions. Παραγωγοί: Αμάντα Λιβανού, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Klaudia Śmieja Beata Rzeźniczek  World Sales: New Europe Film Sales

Βιογραφικό Σκηνοθέτη:

Ο Οίκτος είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Μπάμπη Μακρίδη. Το 2012, η πρώτη του μεγάλου μήκους, L, συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Sundance και του Rotterdam, και παρουσιάστηκε σε πολλά άλλα διεθνή φεστιβάλ. Κέρδισε το Α’ Βραβείο (Grand Prix) στο Molodist Film Festival στο Κίεβο της Ουκρανίας. Έχει σκηνοθετήσει επίσης μια σειρά από διαφημιστικά και μουσικά βίντεο.