Το βρετανικό ροκ γκρουπ θα γιορτάσει την 30ή επέτειο της κυκλοφορίας του εμβληματικού τους άλμπουμ “Disintegration” με επετειακές συναυλίες στην Αυστραλία.

Για τέσσερις μόνο νύχτες του Μαΐου, οι Cure θα βρίσκονται στην Όπερα του Σίδνεϊ στο πλαίσιο του φεστιβάλ Vivid Live, όπου θα ερμηνεύσουν ολόκληρο το άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1989. Το “Disintegration”, το όγδοο άλμπουμ της καριέρας τους, παραμένει για τρεις δεκαετίες το αγαπημένο των κριτικών και των θαυμαστών. Μέχρι σήμερα έχει σημειώσει πάνω από 3 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, όπως και αναμφισβήτητη επιρροή σε νεότερους καλλιτέχνες.

Γρήγορα έφτασε στην τρίτη θέση των βρετανικών charts. Τραγούδια όπως το “Lullaby“, το “Lovesong” και το “Pictures of You” εκτόξευσαν τη φήμη του συγκροτήματος μέχρι την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που οι Cure θα βρεθούν στο Vivid Live, μετά το 2011, όπου στα show τους “Reflections” ερμήνευσαν ολόκληρα τα πρώτα τους τρία άλμπουμ: “Three Imaginary Boys”, “Seventeen Seconds” και “Faith”.

Tο συγκρότημα έχει για φέτος στο πρόγραμμα παγκόσμια περιοδεία με πολλούς σταθμούς, ένας εκ των οποίων είναι και η Αθήνα, στο φετινό Release Festival.