Ο πωλητής κρατά το νέο τεύχος της Σχεδίας χαμογελώντας. Το περιοδικό έχει καινούργια όψη, την οφείλει στους G design, υπεύθυνους για τη νέα όψη και τη νέα εποχή στην οποία μπαίνει το περιοδικό.

«Πάντα υποστηρίζαμε τη Σχεδία, αγοράζοντάς την», λέει ο Μιχάλης Γεωργίου. «Στο παλαιό γραφείο δίπλα στο μετρό ακούγαμε κάθε μέρα τον πωλητή. Έχοντας το μικρόβιο της σωστής επικοινωνίας, ο Δημήτρης πλησίασε τον πωλητή και του έδωσε συμβουλές για αύξηση των πωλήσεων. Το περασμένο φθινόπωρο αποφασίσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους και να τους προσφέρουμε τον ανασχεδιασμό. Στόχος μας ήταν η ισχυροποίηση της εικόνας και η εδραίωση της μοναδικότητας του περιοδικού. Κρατώντας τη βασική φιλοσοφία, τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα δημιουργήσαμε ένα νέο στήσιμο. Η ζωντάνια, το χρώμα και η ένταση σε συνδυασμό με την ποιότητα, την αφοσίωση και την ευαισθησία, λέξεις κλειδιά καθ’ όλη τη διάρκεια του δημιουργικού έργου».

Δημιουργήσαμε ένα ευέλικτο κασέ που δίνει τη δυνατότητα να διαφοροποιούμε οπτικά της ενότητες. Επίσης δίνουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους της σχεδίας να στήνουν μόνοι τους τα επόμενα τεύχη.

Οι βασικές αλλαγές που αξίζει να σημειωθούν είναι οι εξής:

Βελτίωση της δομής

Κατηγοριοποίηση και κωδικοποίηση του περιεχομένου σε πέντε κύριες ενότητες για ευκολότερη πλοήγηση

Ευέλικτο κασέ που δίνει τη δυνατότητα να διαφοροποιούνται οπτικά οι ενότητες

Εισαγάγαμε διαφορετικά επίπεδα ανάγνωσης χρησιμοποιώντας δυο νέες γραμματοσειρές: μια σύγχρονη, ευανάγνωστη χωρίς πατούρες και μια διαχρονική με πατούρες και ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Η ηθοποιός Θεοδώρα Τζήμου και ο Δημήτρης Στεφανίδης των G design με τη νέα Σχεδία

«Για το κλείσιμο, ενδυναμώσαμε την ενότητα street news και εντάξαμε σε αυτή ό,τι σχετίζεται με την καθημερινότητα της πόλης. Στην τελευταία σελίδα έχουμε την πιο αισιόδοξη στήλη. Ο λόγος στους πωλητές της σχεδίας. Από τη σελίδα αυτή ήρθε και η έμπνευση για την εικονογράφηση του πρώτου εξωφύλλου. Τον περαστικό ενός πωλητή με ένα κοριτσάκι …

Για εμάς, όλα άρχισαν και έκλεισαν με τους πωλητές».

Σχετικά άρθρα: Ακολουθώντας τις Αόρατες Διαδρομές μιας Σχεδίας, από την Άννα Ρούτση

Περιοδικό δρόμου «Σχεδία», από την Άννα Ρούτση