Είναι επίσημο. Οι Στέρεο Νόβα, το θρυλικό συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής της δεκαετίας του ’90 που άνοιξε έναν νέο δρόμο στη μουσική πραγματικότητα της χώρας, επιστρέφουν στη δισκογραφία μετά από 20 χρόνια απουσίας.

Ο Κωνσταντίνος Βήτα και ο Μιχάλης Δέλτα ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν τον “Ουρανό”, ένα άλμπουμ 15 ολοκαίνουργιων τραγουδιών, που θα κυκλοφορήσει στις 4 Μαΐου σε διπλό βινύλιο, cd και digital album από την Inner Ear.

Στέρεο Νόβα

Ο Κωνσταντίνος Βήτα και ο Μιχάλης Δέλτα μιλούν για το νέο τους άλμπουμ:

Διασχίσαμε κάθετα το δρόμο, περνώντας ηλιοτρόπια και δάση, μετά από μέρες φτάσαμε σε έναν στρογγυλό τοίχο από νερό, ορθωνόταν μπροστά μας σαν διάφανο μονολιθικό κυκλικό σχήμα, ανέκφραστο και σιωπηλό, το νερό σχημάτιζε αργούς κυματισμούς ανάλογα με τη δύναμη της φωνής μας. Πίσω από τον τοίχο υπήρχε μια μεγάλη βαθιά τρύπα στο χώμα. Ο αέρας ήταν δυνατός πίσω από τον τοίχο.

Πηγαίναμε μία πίσω και μια μία μπροστά μέχρι που πέρασαν χρόνια και σπίτια για να γυρίσουμε. Δεν μπορούσαμε να θυμηθούμε τίποτε, όποτε έλεγα μία χρονιά έλειωνε ο αριθμός σαν δάκρυ και έβλεπα τη θλίψη στο πρόσωπο ενός γορίλα που είχε χάσει την αγαπημένη του. Οι ελέφαντες κοιτάζουν με μακροθυμία τη σελήνη όταν γεμίζει, κάπως έτσι όλοι στέκονται με θαυμασμό στον αέναο κύκλο. Όταν έφυγαν από τη ζωή, τους περίμενε εκεί.

Μας έδειξε τους κανόνες της επιβεβλημένης συμπεριφοράς, τις πολυκατοικίες και το εγώ που έμοιαζε σαν τέρας από μια παλαιολιθική εποχή. Η αγάπη είναι η τέλεια στιγμή, είπε. Αν δεν συγχωρήσεις δεν μπορείς να βιώσεις την αληθινή αγάπη. Τότε είδαμε τις πόλεις ανάποδα και ένα σωρό χιλιάδες λουλούδια έπεφταν σαν βροχή. Η καρδιά δεν πεθαίνει γιατί γνωρίζει την προέλευση. Πάνω του είχαν καθίσει όλοι οι παπαγάλοι του κόσμου και τον στόλιζαν με τα φτερά τους και εμείς γελούσαμε.

Μας άρεσαν οι μέρες και οι νύχτες. Δεν υπήρχε πουθενά εξορία, ούτε μέσα ούτε και έξω, παρά μόνο μια αίσθηση ανάμεσα στο χαμόγελο και το δάκρυ. Ήμασταν σε έναν ομόκεντρο. Ο εαυτός μας προσδιορίζεται μέσα από την δημιουργία, μας είπε, και αυτό … είναι το διάστημα.

ΣΝ

Στέρεο Νόβα - Ουρανός

Το νέο δισκογραφικό ξεκίνημα του ιστορικού καλλιτεχνικού διδύμου συμπληρώνει η πολυαναμενόμενη συναυλία τους στο φετινό Summer Nostos Festival, το μουσικό φεστιβάλ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που θα γίνει 14-26 Ιουνίου 2018. 

Το Tracklist του “Ουρανού”

1. Τρίγωνο Φως
2. Ισορροπία
3. Τα Δέντρα
4. Γέφυρες
5. Βίντεο Κλαμπ
6. Νέα Μόδα
7. Ουρανός
8. Ασύμμετρη Διάταξη
9. Πισίνα
10. Θηβών
11. Ζενίτ-Ε
12. Διασταύρωση Ρέηβ
13. Δίαυλος 7
14. Ακτογραμμή
15. Νέα Μόδα (Pad Mix) [μόνο στο cd και στο digital album]

Info

Στέρεο Νόβα – “Ουρανός”. Kυκλοφορεί σε διπλό βινύλιο, CD και Digital στις 4 Μαΐου 2018 και είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία στο ψηφιακό κατάστημα της Inner Ear και στη σελίδα στο Bandcamp