Η Rodeo επεκτείνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ανοίγοντας τις πόρτες του νέου της χώρου στον Πειραιά, που τρέχει παράλληλα με τις δραστηριότητες της γκαλερί στο
Λονδίνο.

Ιδρύθηκε από τη Σύλβια Κούβαλη το 2007 στην Κωνσταντινούπολη και από το
2014 η γκαλερί λειτουργεί μόνιμα στο Λονδίνο.

Ακριβώς πίσω από το λιμάνι και σε μία περιοχή που ταυτίζεται με τις δραστηριότητες του Πειραιά, η γκαλερί βρίσκεται σε μια παλιά εμπορική αποθήκη χτισμένη στις αρχές του 1900.

Rodeo,Photo credit:Andreas Simopoulos

Σε αυτό το χώρο που χαρακτηρίζεται από ψηλά ταβάνια και χοντρούς πέτρινους
τοίχους έχει επέμβει ο αρχιτέκτων Etienne Descloux που έχει βάση το Βερολίνο. Η επέμβαση αυτή έχει υπάρξει όσο πιο ουσιαστική και λειτουργική αδιαφορώντας για τον παραδοσιακό πλέον καθαρό άσπρο κύβο.

Η γκαλερί θα εκθέσει έργα καλλιτεχνών που έρχονται από ένα διεθνές στερέωμα αλλά και από την Ελλάδα, πάντα ακολουθώντας την πορεία που η Rodeo έχει διαγράψει ως τώρα, η οποία εστιάζεται στην παρουσίαση έργου μουσιακής ποιότητας από τους καλλιτέχνες που εκπροσωπεί και κυρίως πραγματεύεται την ιστορία μέσα από τις ταυτότητες,
τα φύλα και έναν κοινωνικό μυστικισμό.

Συγκεκριμένα στον Πειραιά, η παραγωγή νέων φιλόδοξων έργων τέχνης θα επωφεληθεί από την ενέργεια, τους ρυθμούς και την καθημερινότητα μιας αρκετά έντονης στιγμής που ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου υπόκειται.

Παράλληλα με νέες παραγωγές εκθέσεων θα παρουσιάζονται ιστορικά έργα εντός του εννοιολογικού πλαισίου της Rodeo. Σε μία περιοχή με βαθύ και πλούσιο παρελθόν από τα αρχαία χρόνια ως και σήμερα, αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας της πόλης των Αθηνών, η γκαλερί βρίσκει κατάλληλο έδαφος.

Leidy Churchman, Cairo 1150 B.C. Oil on linen, 34.3 x 66 cm, 2018 Unique, Courtesy of Rodeo

Εκτός από την παραγωγή ατομικών και ομαδικών εκθέσεων, η Rodeo στον Πειραιά θαφιλοξενήσει προβολές, ομιλίες, δράσεις και άλλα γεγονότα. Αυτά θα υποστηρίζουν αλλά και θα τονίζουν το πρόγραμμα των εκθέσεων με διεθνείς καλλιτέχνες καλεσμένους.

Στον Πειραιά, η Rodeo εγκαινίασε στις 18 Ιουνίου 2018 την  ατομική έκθεση του Αμερικάνου ζωγράφου Leidy Churchmanκαι θα συνεχίσει και με άλλες εκθέσεις και δραστηριότητες μέσα στο έτος.