Την θερμή του υποστήριξη προς το κίνημα #Metoo εξέφρασε σε συνέντευξη του ο διάσημος σκηνοθέτης Γούντι Άλεν, αρνούμενος τις κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης από την υιοθετημένη κόρη του Ντίλαν Φάροου. Σε σχετική ερώτηση του τηλεοπτικού δικτύου Canal 13 της Αργεντινής για το αν έχει πράγματι κακοποιήσει σεξουαλικά την Φάροου, ο Άλεν απάντησε: «Φυσικά και όχι. Αυτό είναι τρελό. Είναι κάτι που ερευνήθηκε λεπτομερώς πριν από 25 χρόνια από όλες τις αρμόδιες αρχές και οι κατηγορίες αποδείχτηκαν ψευδείς. Αυτό ήταν το τέλος και έχω προχωρήσει στη ζωή μου. Είναι τρομερό να κατηγορείται κάποιος για κάτι τέτοιο. Είμαι ένας άνθρωπος με οικογένεια και παιδιά», τόνισε ο Αμερικανός σκηνοθέτης.

Η Ντίλαν Φάροου κατηγορεί τον Γούντι Άλεν ότι την κακοποίησε σεξουαλικά τον Αύγουστο του 1992, σε ηλικία 7 ετών. Έπειτα από δύο χωριστές έρευνες που διενεργήθηκαν τότε και διήρκεσαν μήνες, οι διώξεις σε βάρος του σκηνοθέτη σταμάτησαν και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, μέχρι που το σκάνδαλο Γουάινστάιν και η φρενίτιδα καταγγελιών περί σεξουαλικής κακοποίησης από μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ την επανέφεραν στο προσκήνιο, σε συνδυασμό με μία συνέντευξη της Φάροου τον περασμένο Ιανουάριο στην οποία επανέλαβε την κατηγορία. Μάλιστα, εκτός της Φάροου, δεν ήταν λίγες και οι πρώην συνεργάτιδες του Άλεν που εξέφρασαν δημόσια την λύπη τους για τη συνεργασία τους με τον σκηνοθέτη, μεταξύ των οποίων οι Greta Gerwig, Colin Firth και Ellen Page.

«Όλοι θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη», δήλωσε ο Άλεν. «Θα έπρεπε να ήμουν ένας από τους πρωταγωνιστές του κινήματος #Metoo. Δούλεψα στον κινηματογράφο επί 50 χρόνια, δούλεψα με εκατοντάδες ηθοποιούς, ούτε μία δεν υπαινίχθηκε το παραμικρό για ανάρμοστη συμπεριφορά». Ο 82χρονος σκηνοθέτης τόνισε πως κατηγορήθηκε «παρά μόνο από μια γυναίκα, στο πλαίσιο μιας υπόθεσης φύλαξης παιδιών. Η υπόθεση ερευνήθηκε και η κατηγορία αποδείχτηκε ψευδής».

Σε παλαιότερη δήλωση του, ο Γούντι Άλεν είχε αναφερθεί στον Γουάινστάιν, χαρακτηρίζοντας τον «θλιβερό και άρρωστο άνθρωπο».

Τον προηγούμενο μήνα ο θετός του γιος, Μόζες Φάροου, αμφισβήτησε τις κατηγορίες περί σεξουαλικής επίθεσης που διατύπωσε η αδελφή του Ντίλαν σε βάρος του σκηνοθέτη, σε εκτενές κείμενο που ανάρτησε στο διαδίκτυο και στο οποίο κατηγορεί τη θετή μητέρα του για την κακοποίηση των παιδιών της. Εξηγεί ότι την ημέρα που υποτίθεται ότι εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, τρεις ενήλικες υπήρχαν με τον Γούντι ‘Αλεν μέσα στο σπίτι της μητέραςτου στο Κονέκτικατ.

Μάλιστα, η επόμενη ταινία του Γούντι Άλεν με τίτλο «Μια βροχερή ημέρα στη Νέα Υόρκη» φαίνεται να έχει αβέβαιο μέλλον, αφού οι λαμπεροί πρωταγωνιστές του Τιμοτέ Σαλαμέ, Σελένα Γκόμεζ και Ρεμπέκα Χολ, δώρισαν τους μισθούς τους σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Η ρομαντική του κωμωδία, δεν έχει λάβει ακόμα επίσημη ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες.