Το Marciano Art Foundation, στο Λος Άντζελες έγινε ο τόπος στον οποίο ο Κινέζος καλλιτέχνης και ακτιβιστής Άι Γουέι Γουέι παρουσίασε το νέο μεγάλων διαστάσεων έργο του, την εγκατάσταση «Ο κύκλος της ζωής» που αφορά τη θέση του στη συνεχιζόμενη παγκόσμια κρίση του προσφυγικού.

Ο Άι Γουέι Γουέι δεν έχει αφήσει μέχρι σήμερα την ενασχόλησή του με το θέμα και εκφράζει με διάφορους τρόπους το παγκόσμιο δράμα των προσφύγων.

Η σημαντική εγκατάστασή του με μια τεράστια μαύρη πλαστική λέμβο επανέρχεται στο έργο του με αλλαγμένα υλικά, καθώς στη θέση του πλαστικού αυτή τη φορά χρησιμοποιεί μπαμπού.

Η λέμβος με υλικά που προέρχονται από την πατρίδα του αλλά και αντλούν πληροφορίες από την κινεζική κουλτούρα, όπως το μπαμπού και το μετάξι έχει εδώ και το συμβολισμό της κιβωτού της σωτηρίας. Ο Άι Γουέι Γουέι φιλοτέχνησε μυθικά όντα γύρω από αυτήν και τέρατα σε ανοιχτόχρωμα χρώματα, τα οποία μοιάζουν με τους αετούς της παραδοσιακής κινέζικης τέχνης που κατασκευάζονται στην πόλη Γουεϊφάνγκ, πόλη με παράδοση στην κατασκευή αετών που έχει τις ρίζες της στη δυναστεία των Μινγκ (1368-1644).

Οι φιγούρες του έργου του είναι βασισμένες στα μυθικά όντα του «Shan Hai Jing», ενός κλασικού έργου της κινεζικής γραμματείας που μιλά για τη φύση και το οποίο χρονολογείται από τον 4ο αιώνα π.Χ.