Ο Γιώργος Λάνθιμος με τον «Αστακό» του συνεχίζουν να κατακτούν τις αμερικάνικες αίθουσες για μια ακόμη εβδομάδα. Η ταινία φάνηκε να συγκεντρώνει ζωηρό ενδιαφέρον ήδη από την πρώτη εβδομάδα προβολής της. Γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στο αμερικάνικο box office –  καταγράφοντας το καλύτερο άνοιγμα της χρονιάς σε περιορισμένο κύκλωμα προβολής – όσο και στις κριτικές, όπως εκείνη του A.O.Scott που δημοσιεύτηκε στους New York Times.

‘Ηδη από τις 27 Μαΐου η ταινία παίζεται πλέον σε περισσότερες αίθουσες. Ενώ, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως η επιτυχημένη εισπρακτικά και καλλιτεχνικά πορεία της ταινίας, ενδέχεται να την οδηγήσει έως και τα Όσκαρ. Κάτι που δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί πέρυσι, καθώς δεν είχε ακόμη προβληθεί στην Αμερική.

Στιγμιότυπο της ταινίας Αστακός / Lobster του Γιώργου Λάνθιμου

Στιγμιότυπο της ταινίας Αστακός / Lobster του Γιώργου Λάνθιμου

Με το βλέμμα στα Όσκαρ;

Ο Γιώργος Λάνθιμος πάντως ήδη ετοιμάζεται για την νέα του ταινία, τα γυρίσματα της οποίας ξεκινούν μέσα στον Αύγουστο. Τα ελάχιστα στοιχεία που γνωρίζουμε, όπως ο τίτλος της – “The killing of a sacred deer” / «Ο φόνος ενός ιερού ελαφιού» – και ο πρωταγωνιστής της – θα είναι και πάλι ο Κόλιν Φάρελ – ήταν αρκετά για να προκαλέσουν αίσθηση στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών, όπου συνηθίζεται να κλείνονται κάθε χρόνο εμπορικές συμφωνίες.

Η υπόθεση αντλεί έμπνευση από την αρχαία ελληνική τραγωδία και συγκεκριμένα τον Ευριπίδη και αφορά στην ιστορία ενός άντρα που ζητάει εκδίκηση, ενός γιατρού που πρέπει να πάρει μια απόφαση και μιας οικογένειας που αγωνίζεται να επιβιώσει. Πιο συγκεκριμένα, το σενάριο επικεντρώνεται στον Στίβεν, έναν χαρισματικό χειρουργό και σε έναν έφηβο που προσπαθεί να τον εντάξει στην κατακερματισμένη του οικογένεια. Όταν οι πράξεις του νεαρού γίνονται δραματικά κυνικές, η ιδεατή ζωή του Στίβεν γκρεμίζεται, ωθώντας τον να πράξει μια αδιανόητη θυσία. Η παραγωγή είναι της «Element Pictures» και του «Film4», όπως στον «Αστακό».

Και δεν σταματά εδώ. Ο 43χρονος Έλληνας σκηνοθέτης παράλληλα ήδη ετοιμάζει το ιστορικό δράμα  «The favourite», σε σενάριο των Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι ΜακΝαμάρα, με πρωταγωνίστριες τις Ρέιτσελ Βάις, Έμα Στόουν και Ολίβια Κόλμαν. Μια ταινία που θα παρουσιάσει τα παρασκήνια των πολιτικών μηχανορραφιών την εποχή της βασίλισσας Άννας, κατά τον 17ο αιώνα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας “Lobster” που κυκλοφόρησε στην Αμερική

tags / ελc news