Ο Αμερικανοϊσπανός ηθοποιός Μπενίσιο Ντελ Τόρο, θα είναι ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα», της επίσημης επιλογής του Φεστιβάλ των Καννών, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές.

Ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο διαδέχεται την Ούμα Θέρμαν στην προεδρία της επιτροπής, η οποία είχε βραβεύσει το 2017 τον Μοχαμάντ Ρασουλόφ, την Τζασμίν Τρίνκα, τον Ματιέ Αμαλρίκ, τον Τέιλορ Σέρινταν και τον Μισέλ Φράνκο.

Ηλικίας 51 ετών, ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο έλαβε το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ των Καννών το 2008 για τον ρόλο του ως Τσε Γκεβάρα στο δίπτυχο του Στίβεν Σόντερμπεργκ «Τσε».

Ο ηθοποιός, που έχει τιμηθεί με όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου για το “Traffic” το 2001, έχει διακριθεί επίσης στις ταινίες «Συνήθεις ύποπτοι»(1995), «Φόβος και παράνοια στο Λας Βέγκας» (1998), «Η αρπαχτή» (2000), «Αμαρτωλή πόλη» (2005) και, πιο πρόσφατα, στις ταινίες «Χαμένος παράδεισος» (2014) και «Sicario: Ο εκτελεστής».

Μπενίσιο Ντελ Τόρο, «Sicario: Ο εκτελεστής»

Μπενίσιο Ντελ Τόρο, «Sicario: Ο εκτελεστής»

Το διεθνές κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών θα διεξαχθεί από την Τρίτη 8 έως το Σάββατο 19 Μαΐου. Το τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα» θα προτείνει φέτος «περίπου είκοσι μοναδικά και πρωτότυπα έργα τόσο όσον αφορά τις προθέσεις όσο και την αισθητική τους», σύμφωνα με τους διοργανωτές του φεστιβάλ.

Ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του Χρυσού Φοίνικα το 2010, Πρόεδρος της οποίας ήταν ο Τιμ Μπάρτον και όπου βραβεύτηκε ο Ταϊλανδός Απιτσατπόνγκ Βεερασεθάκουλ για το “Uncle Boonmee”.