Με ρεκόρ επισκεπτών στο Λούβρο η έκθεση με έργα του Ευγένιου Ντελακρουά, ετοιμάζεται να κατακτήσει και τη Νέα Υόρκη, αφού θα ταξιδέψει στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης το Σεπτέμβριο.

Μισό εκατομμύριο άνθρωποι είδαν την έκθεση στο Παρίσι, με τα 180 έργα που καλύπτουν όλες τις περιόδους της σταδιοδρομίας του μεγάλου ζωγράφου. Μέχρι σήμερα είναι η πιο μεγάλη σε επισκεψιμότητα έκθεση στο Λούβρο, το οποίο γνώρισε νέο ρεκόρ εισιτηρίων μετά το βίντεο “Ape Sh*t” του Beyoncé και του Jay-Z που γυρίστηκε στο εσωτερικό του.

Ο Ντελακρουά είναι ένας από τους μεγαλύτερους ζωγράφους της Γαλλίας του 19ου αιώνα, με πιο διάσημο ίσως έργο του Liberty Leading the People του 1830, το οποίο όμως δε θα ταξιδέψει στο ΜΕΤ.

Η έκθεση στο αμερικανικό μουσείο θα είναι ελαφρώς μικρότερη από αυτή της Γαλλίας με 150 έργα να ταξιδεύουν ενώ μερικά από τα μεγαλύτερα έργα του δεν κρίθηκαν σε κατάσταση ώστε να παρουσιαστούν στο εξωτερικό, λόγω του μεγέθους τους.

Liberty Leading the People

Το Λούβρο για να ανταποκριθεί στη μεγάλη επισκεψιμότητα έμεινε έντεκα νύχτες ανοιχτό, πράγμα που επέτρεψε στο κοινό που δεν είχε προλάβει, να απολαύσει τα έργα του μεγάλου ζωγράφου. Συνολικά 25.000 επιπλέον άτομα μπόρεσαν να δουν την έκθεση.

Η έκθεση στο ΜΕΤ θα είναι η πρώτη με έργα Ντελακρουά στις ΗΠΑ και όλοι ελπίζουν πως θα καταφέρει να κάνει ρεκόρ επισκεψιμότητας και να ενδυναμώσει τα ποσά που εισρέουν στο μουσείο από τις περιοδικές εκθέσεις.

Greece on the ruins of Missolonghi

The Women of Algiers in their Apartment

Massacre of Chios

Η έκθεση Delacroix θα ανοίξει στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης από τις 17 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Ιανουαρίου 2019.