Την Παρασκευή 24 Ιουνίου, στις 18.30, ο Renzo Piano, αρχιτέκτονας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συμμετέχει στις ανοιχτές εκδηλώσεις Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο παρουσιάζοντας στο κοινό, σε παγκόσμια πρώτη, τη νέα μονογραφία του αναφορικά με τον σχεδιασμό, την ιδέα και τις αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες και καινοτομίες του ΚΠΙΣΝ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο νέο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ και συγκεκριμένα στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος.

Διαβάστε περισσότερα για τη συνέντευξη τύπου του Renzo Piano  από την Έλενα Γαλανοπούλου

Έχοντας στο πλευρό του ορισμένους από τους πιο σημαντικούς Έλληνες και ξένους εκπροσώπους και επαγγελματίες στον τομέα της Αρχιτεκτονικής και των Τεχνών, ο Renzo Piano παρουσιάζει το αρχιτεκτονικό όραμα και την κεντρική ιδέα πίσω από το ΚΠΙΣΝ, ενώ θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με το κοινό, «αποκαλύπτοντας» όλα εκείνα τα ορατά και μη χαρακτηριστικά που προσδίδουν μοναδικότητα και πολυμορφία στο έργο.

Στη εκδήλωση με τον Renzo Piano θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Victoria Newhouse -συγγραφέας, ιστορικός αρχιτεκτονικής, Annabelle Selldorf -αρχιτέκτονας, Adam Weinberg -Διευθυντής του Μουσείου Whitney, Νέα Υόρκη, Γιώργης Γερόλυμπος -φωτογράφος, αρχιτέκτονας και Γιάννης Πεπονής, -Καθηγητής, Σχολή Αρχιτεκτονικής, Georgia Institute of Technology, Atlanta, USA. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Ανδρέας Κούρκουλας -Καθηγητής, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Πληροφορίες:
Παρασκευή 24 Ιουνίου, στις 18.30
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος (κτίριο ΕΛΣ)
Ελεύθερη είσοδος, με δελτία εισόδου. Τα δελτία θα διανέμονται από τις 17:00 την ίδια ημέρα στο Κέντρο Επισκεπτών

Σε περίπτωση που συμπληρωθούν οι θέσεις της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος, οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση σε ζωντανή αναμετάδοση στο Λαβύρινθο.

Σχετικά άρθρα:

«Ένα έργο «αριστείας και κάλλους» παραδίδεται στο κοινό», από την Έλενα Γαλανοπούλου

Μουσική στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Αγώνας δρόμου «SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον»

Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κ.Π.Ι.Σ.Νιάρχος

Metamorphosis: Fireflies in the Night Take Wing