Ο δημιουργός μεγάλων ηρώων όπως του Iron Man, των Fantastic Four, των X-Men και του Spiderman, έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου σε ηλικία 95 ετών. Μέσα σε αυτά τα 95 χρόνια, ο Stan Lee δημιούργησε την αυτοκρατορία της Marvel, στης οποίας τις ταινίες πάντα έδινε το παρόν.  Πιο πρόσφατο κινηματογραφικό του «πέρασμα» ήταν στην ταινία “Venom” που βγήκε στους κινηματογράφους τον περασμένο Οκτώβριο.

Συγγραφέας, συντάκτης και εκδότης των Marvel Comics, ο Stan Lee ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο πεδίο των κόμικς το 1939. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία για τον ίδιο ήρθε το 1961, όταν μαζί με τον Jack Kirby συνδημιούργησαν τους Fantastic Four. Από εκεί και ύστερα, η Marvel έλαβε τις διαστάσεις αυτοκρατορίας που γνωρίζουν όλοι σήμερα, ενώ η εξαγορά της από τη Disney το 2009 για 4 δισεκατομμύρια δολάρια έδωσε στη Marvel μία ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στο boxoffice, με τους φετινούς Avengers να σημειώνουν έσοδα της τάξης των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Stan Lee εκσυγχρόνισε τα κόμικς και «πάντρεψε» χαρακτήρες της Marvel, με τη συνύπαρξη ηρώων όπως Iron Man με Fantastic Four και Captain America με Doctor Strange να είναι δυνατές με τη δική του ανεκτίμητη συμβολή στον κόσμο των κόμικς.

Δείτε όλες τις συμμετοχές του Stan Lee στις ταινίες της Marvel:

Κεντρική φωτογραφία: © Gage Skidmore