Το YouTube δημοσιοποίησε τη λίστα των κορυφαίων μουσικών βίντεο του 2018 και αποδεικνύεται ότι η ομαδική εργασία είναι μια ισχυρή δύναμη: το “Te Bote Remix” από τους Casper, Nio Garcia, Darell, Nicky Jam, Bad Bunny και Ozuna είναι πρώτο στη λίστα, καθώς συγκέντρωσε 1,44 δισεκατομμύρια προβολές από τον περασμένο Απρίλιο που κυκλοφόρησε.

Οκτώ από τα δέκα μουσικά βίντεο με τις περισσότερες προβολές του 2018 είναι τραγουδιών στα ισπανικά, ακολουθώντας επάξια την επιτυχία του “Despacito” που έφθασε πέρσι στην κορυφή της λίστας.

Αν και το τραγούδι του ράπερ Drake “In My Feelings” ήταν αυτό που εξελίχθηκε σε viral χορευτική πρόκληση, το βίντεο για την επιτυχία του “God’s Plan” — στο οποίο ο ίδιος μοιράζει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την ανακούφιση των πληγέντων από τυφώνα στο Μαϊάμι— τον οδήγησε στη θέση Νο. 8 της λίστας.

Το δεύτερο μουσικό βίντεο τραγουδιού στην αγγλική γλώσσα είναι το “Girls Like You” των Maroon 5 με τη Cardi B, στο οποίο εμφανίζονται οι ηθοποιοί Gal Gadot, Tiffany Haddish, Sarah Silverman, η ηθοποιός-παρουσιάστρια, Ellen DeGeneres και η γυμνάστρια Aly Raisman.

Το αρχικά ηχογραφημένο πριν από 20 χρόνια “Dame Tu Cosita” προσγειώθηκε στη θέση 7 και έγινε viral χάρη σε ένα γαλλικό animation με έναν εξωγήινο που αναβίωσε το τραγούδι.

Τα 10 κορυφαία μουσικά βίντεο στο YouTube για το 2018:

1.  Casper, Nio García, Darell, Nicky Jam, Bad Bunny, Ozuna – “Te Bote” Remix

2. Nicky Jam x J. Balvin – “X”

3. Maroon 5 – “Girls Like You” ft. Cardi B

4. Daddy Yankee – “Dura”

5. Ozuna x Romeo Santos – “El Farsante” (Remix)

6. Becky G, Natti Natasha – “Sin Pijama”

7. El Chombo – “Dame Tu Cosita” feat. Cutty Ranks

8. Drake – “God’s Plan”

9. Reik – “Me Niego” ft. Ozuna, Wisin

10.  Ozuna x Manuel Turizo – “Vaina Loca”