Θα θυμάστε την σκηνή καταδίωξης στο «Terminator 2: Judgment Day» (1991) όπου ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ κατεβαίνει από μία γέφυρα με τη Harley Davidson Fat Boy 350 κιλών. Η εν λόγω μηχανή δεν αύξησε μόνο το μοιραίο στυλ του «Εξολοθρευτή», αλλά έμελλε να μείνει στην ιστορία του σινεμά ως μία από τις πιο χαρακτηριστικές και εμβληματικές σκηνές δράσης του Χόλιγουντ.

Η θρυλική Harley Davidson που ο χιλιομετρητής της μετρά μόλις 392 μίλια, βγαίνει στο σφυρί στη δημοπρασία «Icons Legends of Hollywood Auction» που διεξάγεται 5 – 8 Ιουνίου από τον Οίκο δημοπρασιών «Profiles in History» και εκτιμάται ότι θα αγγίξει το πόσο των 300.000 ευρώ. Μαζί τη μηχανή θα πωληθούν κι άλλα αναμνηστικά από την ταινία, η οποία άφησε εποχή στον κινηματογράφο, αφού για πρώτη φορά στην παραγωγή των ταινιών είδαμε εικόνες δημιουργημένες σε υπολογιστή, με τη ζωντανή δράση να αποτυπώνεται μέσω γραφικών εικονικής πραγματικότητας. Το 2014, η μηχανή αποκτήθηκε από την Harley Davidson και παρουσιάστηκε στο μουσείο της εταιρείας.

Το «Terminator 2: Judgment Day» σε σκηνοθεσία Τζέιμς Κάμερον βγήκε στις αίθουσες το 1991 και αποτέλεσε το πρώτο σίκουελ της πολύ επιτυχημένης αμερικανικής ταινίας δράσης – επιστημονικής φαντασίας του 1984, «The Terminator». Το σενάριο γράφτηκε από τον Κάμερον, σε συνεργασία με την Γκέιλ Αν Χαρντ, η οποία ανέλαβε και την παραγωγή, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο κράτησε ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, σε μια ερμηνεία που στιγμάτισε την καριέρα του. 

Η πλοκή της ταινίας επικεντρώνεται σε έναν cyborg εκτελεστή, ο οποίος έχει σταλεί από το μέλλον (2029), στο παρόν (1984), ώστε να σκοτώσει τη Sarah Connor, η οποία μελλοντικά θα γεννήσει τον αρχηγό της επανάστασης κατά των μηχανών.Η ταινία βραβεύτηκε το 1984 με το Saturn Award στην κατηγορία Καλύτερη ταινία επιστημονικής φαντασίας, ενώ το κείμενο του Σβαρτσενέγκερ σε ολόκληρη την ταινία είναι 17 προτάσεις με περίπου 70 λέξεις.