Επιμέλεια: Ελ.Γ.

Σε ένα αναπάντεχο καταφύγιο αναμνήσεων της παιδικής ηλικίας έχει μετατραπεί τις τελευταίες μέρες ο πολυσύχναστος εμπορικός δρόμος Philippe II στην καρδιά του Λουξεμβούργου, χάρη στην εικαστική εγκατάσταση του Max Mertens με τίτλο “Swings”.

swing1

450 πολύχρωμες κούνιες, κρεμασμένες λίγα μέτρα πάνω από τον δρόμο, είναι εκεί για να εκπλήξουν ευχάριστα και να ξυπνήσουν ανέμελες παιδικές αναμνήσεις σε κάθε περαστικό, μιας και όπως λέει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, «η κούνια, άμεσα αναγνωρίσιμο σύμβολο, ξυπνά μέσα μας τη θύμηση των ατέλειωτων ημερών του καλοκαιριού όταν ήμαστε παιδιά. Πρόκειται για ένα απλό αντικείμενο το οποίο μπορεί να λειτουργήσει άμεσα στον θεατή»Swings-7441_640

45 ημέρες χρειάστηκαν για να κατασκευάσει ο ίδιος, στο χέρι, τις κούνιες. Στην συνέχεια, ένα ειδικό συνεργείο ανέλαβε να τις τοποθετήσει με ασφάλεια στο σημείο όπου θα παραμείνουν έως και το τέλος Αυγούστου.

3

4

Ο Mertens, που είναι γνωστός για τις σύνθετες, μηχανικές και ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις του, επέλεξε αυτή τη φορά να εργαστεί με απλά υλικά, όπως ξύλο, σύρμα και σχοινί.

dimiourgos

Swings-7032_1_640

Swings-web-7415_4_640