Με κοινωνικό τηλεοπτικό μήνυμα & social media activation, το Ίδρυμα Μποδοσάκη επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων που εξακολουθούν να φθάνουν ή βρίσκονται στην Ελλάδα μόνα τους. Η ταινία είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο, ενώ έχει εγκριθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και προβάλλεται ήδη ως κοινωνικό μήνυμα για τα τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας.

Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ένα χαρτόκουτο, το οποίο έρχεται καθημερινά αντιμέτωπο με δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις, αντίστοιχες με αυτές που βιώνουν τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά – πρόσφυγες που βρίσκονται εκτός δομών φιλοξενίας και άρα είναι απροστάτευτα. Στο τέλος της ταινίας αποκαλύπτεται ότι το χαρτόκουτο συμβολίζει, ουσιαστικά, κάθε ένα από τα ασυνόδευτα παιδιά και πως το άμεσο ζητούμενο για τα παιδιά αυτά είναι μια ασφαλής στέγη.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα (17ης Μαρτίου 2017) στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.), του ΝΠΔΔ που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση των αιτημάτων στέγασης των ασυνόδευτων ανηλίκων, ο εκτιμώμενος αριθμός ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ελλάδα είναι 2.000 παιδιά. Από αυτά, 891 παιδιά είναι σε λίστα αναμονής, προκειμένου να τοποθετηθούν σε κάποια δομή όταν προκύψει κενή θέση. Ώσπου να συμβεί αυτό, τα παιδιά αυτά βρίσκονται σε δομές κλειστού τύπου, σε προστατευτική φύλαξη (κράτηση), ενώ πολλά περιπλανώνται στους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας και άλλων πόλεων και παραμένουν εκτεθειμένα σε κυκλώματα πορνείας, σε κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων & ανθρώπινων οργάνων κτλ.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ενισχύσουν μέσω δωρεάς το πρόγραμμα Safe Home.