Μία σειρά από προσωπικά αντικείμενα του Τζον Λένον, τα οποία κατείχε πλέον η σύζυγός του Γιόκο Όνο και είχαν κλαπεί το 2006 στη Νέα Υόρκη, ανακτήθηκαν από την αστυνομία του Βερολίνου. Η Γιόκο Όνο θεωρούσε αυτά τα αντικείμενα ιερά και άκρως απόρρητα και είχε έρθει σε σύγκρουση με την προσωπική βοηθό του Λένον, όταν μετά τον θάνατό του εκείνη ήθελε να τα βγάλει στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το Spiegel, ένας 58χρονος άνδρας συνελήφθη από τις γερμανικές αστυνομικές αρχές ως ύποπτος για την κατοχή των προσωπικών αντικειμένων του διάσημου μουσικού, ενώ ένας ακόμη που αναζητείται στην Τουρκία είχε παραδώσει μερικά από αυτά σε γνωστό οίκο δημοπρασιών του Βερολίνου.

Το πακέτο των κλοπιμαίων περιλαμβάνει ημερολόγια, γράμματα, καρτ-ποστάλ, φωτογραφίες, γυαλιά και μια θήκη τσιγάρων και σύμφωνα με τα γερμανικά δημοσιεύματα ο οίκος δημοπρασιών δεν προχώρησε ποτέ στην πώλησή τους, καθώς είχε αμφιβολίες για το αν είχαν αποκτηθεί νόμιμα.

Τα αντικείμενα του τραγουδιστή των Beatles, ο οποίος δολοφονήθηκε από έναν μανιακό φαν του το 1980 στη Νέα Υόρκη, κρατούνται από τις γερμανικές αρχές ως αποδεικτικά στοιχεία της κλοπής και δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Όλα τα προσωπικά αντικείμενα του Λένον θεωρούνται συλλεκτικά και κάθε φορά που κάποιο δημοπρατείται η ζήτηση είναι τεράστια. Τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αγγλία, δημοπρατήθηκε ένα δερμάτινο σακάκι που υποτίθεται πως φορούσε ο Λένον για 11,500€.