Συγκεντρώσαμε μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις για δράσεις με τους μικρούς μας φίλους για το ΣΚ που ακολουθεί. Πολλά και ενδιαφέροντα τα δημιουργικά εργαστήρια, παρουσιάσεις βιβλίων αλλά και θεατρικές παραστάσεις που δεν θα πρέπει να χάσει κανείς αφού ολοκληρώνουν την παρουσία τους μέχρι και τα τέλη Μαρτίου.

 

Δημιουργικά εργαστήρια και αφηγήσεις βιβλίων

 

Σάββατο 17 Μαρτίου, 10.00
Πετάει Πετάει η Μέλισσα – The Bee Camp, Κέντρο της γης
Παιδιά 9+

Κύκλος βιωματικών εργαστηρίων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με την υποστήριξη της Οργάνωσης Γη και του προγράμματος START– Create Cultural Change, όπου μέσω των τεχνών, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των επικονιαστών και των λουλουδιών. Εστιάζοντας στις μέλισσες, στοχεύει να εμπνεύσει την κοινωνική αλλαγή και να καλλιεργήσει την περιβαλλοντική συνείδηση στα παιδιά.

Ποιος κρέμασε τα λεμόνια στο δέντρο; Ποιος κάνει τα λουλούδια να ανθίζουν; Είναι οι μέλισσες φίλες μας ή θέλουν να μας τσιμπήσουν; Πώς θα ήταν η ζωή μας χωρίς τις μέλισσες; Αλήθεια… είναι μαύρες με κίτρινες ρίγες ή κίτρινες με μαύρες ρίγες;

Χορεύοντας, τραγουδώντας, παίζοντας θέατρο, ζωγραφίζοντας και δημιουργώντας ντοκιμαντέρ έμπειροι εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες θα απαντήσουν σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα την άνοιξη του 2018 στο Κέντρο της Γης, στο Πάρκο Τρίτση.

Kόστος Συμμετοχής:  Δωρεάν
Κέντρο της Γης, Λεωφόρος Δημοκρατίας 67, Ίλιον Τηλέφωνο:  6976977981

Σάββατο 17 Μαρτίου, 11.00
Ένα ψωμί νόστιμο πολύ, Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Παιδιά 2-3 ετών

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υποστηρίζει τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι και τη χρήση αντικειμένων. Με ποιον τρόπο φτιάχνεται το ψωμί; Από ποια υλικά αποτελείται; Πόσο μαλακό είναι το αλεύρι; Πώς μυρίζει το ελαιόλαδο; Τι διαφορά έχουν η κόρα από την ψίχα; Τα παιδιά πειραματίζονται και δοκιμάζουν διαφορετικά υλικά δημιουργώντας το δικό τους ψωμί.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2103312995, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-17:00

Παρακαλείστε να φοράτε άνετα και απλά καθημερινά ρούχα καθώς θα χρειαστεί να καθίσετε στο πάτωμα, αλλά και να παίξετε με χρώματα, υλικά μαγειρικής κλπ.

Για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 1-2 χρόνων
Σάββατο – Κυριακή: 10:00 – 10:50

Για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 2-3 χρόνων
Σάββατο – Κυριακή: 11:10 – 12:00

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β 17-19, 106 75 Aθήνα

Σάββατο 17 Μαρτίου, 11.30
Ο αέρας ο παιχνιδιάρης, Ελληνικός Κόσμος
Παιδιά 2-5 ετών

Ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Ελληνικό Κόσμο για να ανακαλύψουν τα παιδιά μέσα από το διαδραστικό παιχνίδι έννοιες όπως ο αέρας, ο άνεμος. Είναι το στοιχείο της φύσης που μας ακολουθεί παντού. Τον αισθανόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να τον δούμε.

Παιχνίδια, πειράματα και απλές κατασκευές θα οδηγήσουν τους μικρούς φίλους σε μερικές από τις πιο απίθανες κρυψώνες του. Ένα ταξιδιάρικο πούπουλο υποδέχεται γονείς και παιδιά για να τους γνωρίσει με έναν καινούριο αόρατο φίλο, τον Αέρα. Τα παιδιά ανακαλύπτουν από πού ξεκινά τα ταξίδια του, τρέχουν, παίζουν και χορεύουν μαζί του.

Εκπαιδευτικά προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο
Πληροφορίες: Ώρα έναρξης: 11:30
Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254 177 78 Ταύρος

Σάββατο 17 Μαρτίου, 13.30
«Παραμύθια με την Ξένια – λίγο φοβιστικά» – Θέατρο Πόρτα
Παιδιά 5+

Η Ξένια Καλογεροπούλου αφηγείται από το νέο της βιβλίο «Παραμύθια με την Ξένια – λίγο φοβιστικά» σε εικονογράφηση Φίλιππου Φωτιάδη και προσκαλεί τους μικρούς της φίλους.

Στοιχειωμένοι πύργοι, τρομεροί δράκοι, πονηροί διαβόλοι, αλλά και ατρόμητοι ήρωες που δεν δειλιάζουν να τα βάλουν μαζί τους, πρωταγωνιστούν στα νέα, λίγο φοβιστικά, Παραμύθια με την Ξένια.

Η Ξένια Καλογεροπούλου επιλέγει τέσσερα ευρωπαϊκά παραμύθια γεμάτα δράση και περιπέτεια και ο Φίλιππος Φωτιάδης τα ζωντανεύει με μια ξεχωριστή εικονογράφηση. Το κλείσιμο της εκδήλωσης αναλαμβάνουν μουσικά οι The Burger Project.

Σάββατο 17 Μαρτίου, 17:00
Το νησί των συναισθημάτων, Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Παιδιά 4-6 ετών

Eργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής με τη χρήση της έξυπνης μέλισσας “Bee-bot”. Η Bee-bot είναι ένα ρομπότ δαπέδου, το οποίο φέρει κουμπιά στο επάνω μέρος της και μπορεί να προγραμματιστεί για να κινείται με ακρίβεια στο χώρο προχωρώντας μπροστά, πίσω και στρίβοντας αριστερά, δεξιά.

Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων, τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες προσανατολισμού, λογικής σκέψης και μέτρησης αποστάσεων. Οι μαθητές παίζουν, εξασκούν τη φαντασία τους, ερευνούν, πειραματίζονται και επιλύουν μικρά προβλήματα με παιγνιώδη και ευχάριστο τρόπο.

«Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα Συναισθήματα. Εκεί ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη και όλα τα άλλα συναισθήματα. Μια μέρα έμαθαν ότι το νησί τους θα βούλιαζε και έτσι όλοι επισκεύασαν τις βάρκες τους και άρχισαν να φεύγουν….». Τα παιδιά καλούνται να γράψουν τη συνέχεια της ιστορίας, προγραμματίζοντας την Bee-bot να ανακαλύψει όλα τα συναισθήματα του νησιού.

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός-Εφαρμογή: Χριστίνα Παπαγεωργίου
Κόστος Συμμετοχής: 15€
Έκπτωση 10% για αδέρφια
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα Τηλ:+30 210 3250341

Κυριακή 18 Μαρτίου, 11.00
Το μουστάκι του Dali το έσκασε, ΚΠΙΣΝ
Παιδιά 4+

Διασκεδαστικό εργαστήριο τέχνης και παρατήρησης για τους μικρούς φίλους. Μια άσκηση παρατήρησης, που εστιάζει σε όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν ξεχωριστό στα μάτια των παιδιών έναν πίνακα και που τους δίνει την ευκαιρία φτιάχνοντας τον δικό τους πίνακα-κολάζ να παρέμβουν σε γνωστά έργα μεγάλων καλλιτεχνών, με σκοπό να εκφραστούν ελεύθερα και δημιουργικά.

Το μουστάκι του Νταλί, το χαμόγελο της Μόνα Λίζα, τα λουλούδια στα μαλλιά της Φρίντα Κάλο κι ένα σωρό ακόμα λεπτομέρειες-χαρακτηριστικά διάσημων καλλιτεχνών και έργων τέχνης θα συναντηθούν και σε αυτό το εργαστήριο-άσκηση παρατήρησης, στο οποίο τα παιδιά εκφράζονται ελεύθερα και δημιουργικά φτιάχνοντας τον δικό τους πίνακα ή κολάζ.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Playroom
Κυριακή 18/3 | 11 π.μ.-12 μ. (4-6 ετών) | 12 μ.-1 μ.μ. (7-10 ετών) | 1 μ.μ.-2 μ.μ. (11-14 ετών)
Δωρεάν συμμετοχή (έως 20 συμμετοχές)

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, 176 74 Καλλιθέα

 

Κυριακή 18 Μαρτίου, 12.30
Τα Ιμεάκια στο Ναυτικό, Ελληνικός Κόσμος
Παιδιά 5-8 ετών

Ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Ελληνικό Κόσμο για να ανακαλύψουν τα παιδιά όλα τα μυστικά της πλοήγησης στη θάλασσα μέσα από το διαδραστικό παιχνίδι.

Θα ανοιχτούν στις θάλασσες, θα ανακαλύψουν μυστικούς κώδικες, θα προσανατολιστούν με πυξίδα και αστρικό χάρτη και με μαεστρία θα πλοηγήσουν τα πλοία τους.

Αυτές θα είναι μερικές μόνο από τις δοκιμασίες που θα χρειαστεί να περάσουν για να φέρουν εις πέρας μια παράτολμη αποστολή. Χρειάζεται θάρρος, ομαδικό πνεύμα, γνώση και ψυχή για να τα καταφέρουν να γράψουν τη δική τους ιστορία ανδρείας.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στο πλαίσιο της έκθεσης «Ιστορίες Ανδρείας»

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ελληνικό Κόσμο- Πληροφορίες:
Ώρες έναρξης: 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη).
Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254 177 78 Ταύρος

Μουσική

Σάββατο 17 Μαρτίου, 17.30 (μέχρι 31/03)
Μουσικοί και Φίλοι με τους Burger Project – Θέατρο Πόρτα
Παιδιά 4+

Οι γνωστοί πλέον Burger Project, φιλοξενούνται τη φετινή χρονιά με τη νέα τους διαδραστική συναυλιο-παιχνιδο-παράσταση Μουσική και Φίλοι στο Θέατρο Πόρτα. Ένα χιουμοριστικό, πολυ-πολιτισμικό ταξίδι, που φανερώνει στα παιδιά τον πλούτο της μουσικής και αναδεικνύει τη σημασία της φιλίας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Φρέσκα τραγούδια και πολλά μουσικοκινητικά παιχνίδια, θα ενεργοποιήσουν τη φαντασία μικρών και μεγάλων θεατών και θα αλληλεπιδράσουν με ρυθμούς και ήχους, καθώς θα αναζητήσουν μαζί με τους ήρωες ένα σπάνιο μουσικό όργανο, που ονομάζεται παρεόφωνο!

Ο Δόκτωρ Κορνίλιος, στην αναζήτηση ενός σπάνιου και αρχαίου μουσικού οργάνου που γιατρεύει την «ασθένεια της ξινίλας», αναθέτει στους Burger Project τη δύσκολη αποστολή που τους στέλνει στα πέρατα του κόσμου. Στο ταξίδι γνωρίζουν πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους και μουσικές μακρινών πολιτισμών και έρχονται αντιμέτωποι με κρίσιμες αποφάσεις. Όμως, με την ομαδικότητα, τη μουσική και τη βοήθεια των παιδιών, θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να ανακαλύψουν το σπάνιο παρεόφωνο!

Θέατρο Πόρτα: Μεσογείων 59, Αθήνα 11526

τ: 210-7711333, 210-7780518
Μέρα και ώρα παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 17.30
Διάρκεια: 90 λεπτά (με διάλειμμα)
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 10€, Ανέργων/Άνω των 65 ετών/Ομαδικό (άνω των 10) 8€

Κυριακή 18 Μαρτίου, 11.30
Συναυλία Ν. Γκάτσος – Με τον ήλιο γείτονα, Μέγαρο Μουσικής
Παιδιά 4+

Διαδραστική συναυλία με τίτλο «Νίκος Γκάτσος, με τον ήλιο γείτονα»,  στο πλαίσιο της επιτυχημένης Σειράς «Κυριακή πρωί στο Μέγαρο» του Κύκλου «Το Μέγαρο των παιδιών» που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια.

Δημοφιλή τραγούδια σε στίχους του Νίκου Γκάτσου μελοποιημένα από τους αγαπημένους συνθέτες θα γίνουν η αφορμή για μια κυριακάτικη πρωινή συναυλία αλλά και για μια διαδραστική παρουσίαση στο Μέγαρο, με την Ανδριάνα Μπάμπαλη (φωνή) και τον Αχιλλέα Γουάστωρ (πιάνο) επί σκηνής. Στο πρόγραμμα, η «Μικρή Ραλλού», «Η μπαλάντα του Ούρι», «Τ’ αστέρι του Βοριά», ο «Κεμάλ», «Η μυρτιά», «Το παιδί με το ταμπούρλο», «Μια Κυριακή του Μάρτη» κ.ά.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στο ποιητικό τραγούδι και τους στίχους του Γκάτσου, και στη στιχουργική, δηλαδή στην καλλιέργεια του λόγου, της φαντασίας και του συναισθήματος εντός των ορίων που επιβάλλουν ο γλωσσικός ρυθμός ή η μουσική φόρμα.

Εισιτήρια:
Φοιτητές, παιδιά, νέοι, ένας συνοδός παιδιών έως 15 ετών: € 8
Γενική είσοδος: € 14

Προπώληση:
210 7282333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, 11521 (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης)

Θεατρικές παραστάσεις

Ορισμένες θεατρικές παραστάσεις που σε μερικές ημέρες κλείνουν τη φετινή τους παρουσία και δεν πρέπει να χάσετε:

Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι, τελευταία παράσταση Κυριακή 18 Μαρτίου, 12:30
Παιδιά 4+

Μια φορά και έναν καιρό ένας πρίγκιπας ήθελε να παντρευτεί μια πριγκίπισσα. Γύρισε όλη τη Γη, αλλά δεν την βρήκε πουθενά και επέστρεψε στο παλάτι του. Ένα βράδυ με τρομερή καταιγίδα χτύπησε το κουδούνι του παλατιού. Η υπηρέτρια άνοιξε και αντίκρισε μία βρεγμένη κοπέλα! Την οδήγησε στη Βασίλισσα, στην οποία η κοπέλα ισχυρίστηκε πως είναι πριγκίπισσα. Η Βασίλισσα για να μάθει την καταγωγή της, έδωσε εντολή η κοπέλα να κοιμηθεί σε κρεββάτι με 20 στρώματα και από κάτω να τοποθετηθεί ένα μπιζέλι. Το επόμενο πρωί η Βασίλισσα και ο πρίγκιπας την ρώτησαν: “Πώς κοιμήθηκες;”. Η απάντηση της κοπέλας αποκαλύπτεται επί σκηνής!

Η γνωστή ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε μία πρωτότυπη διασκευή. Το σκηνικό έχει στηθεί στον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας της οδού Αμαλίας 4, απέναντι από τον Εθνικό Κήπο, και ήδη από την επιβλητική είσοδο με την κομψή πόρτα νιώθεις πως εισέρχεσαι σε ένα ξεχωριστό χώρο, διακοσμημένο με το πνεύμα και την αισθητική των παλιών ιδιοκτητών του, του Άγγελου και της Λητώς Κατακουζηνού, ενός από τα πιο δημοφιλή ζευγάρια των φιλολογικών σαλονιών στα μέσα του προηγούμενου αιώνα.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 7 ετών παίζεται και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.
Διάρκεια θεατρικής εμπειρίας: 70′
Θεατρικός μονόλογος: 40′
Θεατρικό παιχνίδι μετά την παράσταση:30′
Γενική είσοδος 5€

Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού, Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας 4 (5ος όροφος)

 

Κυριακή 18 Μαρτίου 15.00 (μέχρι 01/04)
Δον Κιχώτης – Θέατρο Παλλάς

Ασυμβίβαστος και ονειροπόλος, δοσμένος στο κυνήγι της ουτοπίας, ο Δον Κιχώτης είναι αναμφίβολα η μορφή που επηρέασε όσο καμία άλλη αναρίθμητους συγγραφείς και καλλιτέχνες εδώ και τέσσερις αιώνες. Φέτος, στο Θέατρο Παλλάς, η αιώνια μάχη του με τους ανεμόμυλους συνεχίζεται και η σημαία του ονείρου κυματίζει αγέρωχη!

Με κωμική διάθεση και πολλή μουσική, η παράσταση ξεδιπλώνει ένα φαντασμαγορικό θέαμα, καθώς ο Κιχώτης και ο πιστός του ιπποκόμος μάχονται για τη δόξα και την ιδανική αγάπη, αντιμέτωποι με γιγάντιους ανεμόμυλους και αλλόκοτα τέρατα, με φόντο επιβλητικά παλάτια, μυστικές σπηλιές και παραμυθένια τοπία.

Με τον Γιάννη Στάνκογλου ως Δον Κιχώτη, με τον Δημήτρη Πιατά στον ρόλο του Σάντσο Πάντσα κι έναν εικοσαμελή θίασο από ηθοποιούς, χορευτές και ακροβάτες, σε σκηνοθεσία και χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου, δημιουργούν μερικές από τις πιο επιτυχημένες παιδικές παραστάσεις των τελευταίων ετών, όπως «Ο Θησέας και η Αριάδνη στο νησί των ταύρων» και «Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας».

Πλάι στους Γιάννη Στάνκογλου και Δημήτρη Πιατά συμμετέχει σ’ έναν ρόλο-έκπληξη η Σαβίνα Γιαννάτου, η οποία, ως μέλος του πλανόδιου θιάσου, ερμηνεύει τα τραγούδια της παράστασης, σε μουσική του Νίκου Κυπουργού και στίχους ενός από τους κορυφαίους Έλληνες ποιητές, του Μιχάλη Γκανά.

Παραστάσεις Σάββατο (15.00) και Κυριακή (11.30 και 15.00)
Τιμή εισιτηρίου: Είσοδος 9 – 20 ευρώ

Θέατρο Παλλάς Συνεδριακό Κέντρο, Citylink, Βουκουρεστίου 5, 10564 Αθήνα, +302103213100

Κυριακή 18 Μαρτίου, 15.00 (μέχρι 01/04)
Χιονάνοι – Θέατρο Πόρτα
Παιδιά 5+

Οι αγαπημένοι Patari Project, μετά τη μεγάλη επιτυχία τους «Πιάνω Παπούτσι Πάνω στο Πιάνο», βυθίζονται για λίγες ακόμα παραστάσεις στο μύθο της Χιονάτης και των Επτά Νάνων.

Το γνωστό σε όλους σκοτεινό παραμύθι ζωντανεύει με ενθουσιώδη και αναπάντεχο τρόπο με τους ήρωες της αγαπημένης ιστορίας να σκαρφαλώνουν στις δυο- αυτή την φορά- πλατφόρμες των Patari. Αν τολμήσουμε να κοιτάξουμε μέσα στον μαγικό καθρέφτη, τι θα δούμε; Το καλό ή το κακό; Την παρέα ή τη μοναξιά; Τον θαυμασμό ή τη ζήλεια; Στους Χιονάνους, δύο αντίθετοι κόσμοι έρχονται αντιμέτωποι για πρώτη φορά.

Μια παράσταση που μπροστά στα μάτια σου εκτυλίσσεται «καθαρά» και αυθεντικά χωρίς υπερβολές και φτιασίματα. Σκηνικά, κοστούμια και μουσικές δεν υπάρχουν με τεχνικά μέσα αλλά επί τόπου σχεδιάζονται μέσα από τα σώματα, τα στόματα και τις εκφράσεις των πρωταγωνιστών – δέντρα, πουλιά, αερόστατα, τηλεσκόπια και ό,τι τραβάει η ψυχή σου.

Μέρα και ώρες παραστάσεων: κάθε Κυριακή στις 11.00 & στις 15.00
Διάρκεια: 95 λεπτά (με διάλειμμα)
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 10€, Ανέργων/Άνω των 65 ετών/Ομαδικό (άνω των 10 ατόμων) 8€

Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59 11526, Αθήνα

Κυριακή 18 Μαρτίου, 11.30 (μέχρι 01/04)
Το αγόρι με τη βαλίτσα, Θέατρο Κάππα
Παιδιά 5+

Το έργο του δημοφιλέστερου συγγραφέα για παιδιά και εφήβους στη Μεγάλη Βρετανία Μάικ Κένι επέλεξε ο γνωστός σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς, σε μετάφραση και θεατρική διασκευή Ξένια Καλογεροπούλου, με το συγκινητικό, τρυφερό αλλά και τόσο επίκαιρο κείμενό του.

Ένας παραλληλισμός του Σεβάχ του θαλασσινού με τον μικρό Ναζ, ήρωα της ιστορίας μας αλλά και κάθε περιπλανώμενης ψυχής αυτού του κόσμου, με μουσική επένδυση που ξεδιπλώνει η Αρετή Κετιμέ με την ταξιδιάρικη, νοσταλγική φωνή της.

Ένα νεαρό αγόρι, που ζει κάπου στη Μέση Ανατολή, φαντάζεται ταξίδια σαν του Σεβάχ του Θαλασσινού. Όταν ξεσπά πόλεμος, ο μικρός Ναζ ξεκινά το δικό του διαφορετικό ταξίδι. Διασχίζει ερήμους, βουνά και θάλασσες με μόνη συντροφιά την Κρίσια, ένα κορίτσι που έχει και αυτό τον ίδιο προορισμό, ώσπου να φτάσει στο Βερολίνο και να συναντήσει το μεγαλύτερο αδελφό του, έχοντας στη βαλίτσα του μοναδικό όπλο τις ιστορίες του.

Το έργο έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, με τρόπο συγκινητικό αλλά και συχνά διασκεδαστικό. Μια διαφορετική περιπέτεια που θα συναρπάσει αλλά και θα προβληματίσει θεατές κάθε ηλικίας.

Ο Ηλίας Καρελλάς όπως άλλωστε μας έχει πλέον συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, με το ιδιαίτερο σκηνοθετικό του στίγμα, έχοντας ως στυλοβάτες της παράστασης τους το θέατρο σκιών και τη ζωντανή μουσική, συγκινεί και δραματοποιεί σε ένα έργο που δεν αφήνει ούτε τους μικρούς ούτε τους μεγάλους ασυγκίνητους.

Τιμές εισιτηρίων: 12€ (ενήλικας), 8€ (παιδικό, ανέργων, πολυτέκνων, τριτέκνων με την επίδειξη κάρτας)
Πληροφορίες για την παιδική σκηνή / Κρατήσεις για σχολεία, συλλόγους και ομάδες: 210 7777104 & 210 7777124

Προπώληση: Ticket Services
Ταμείο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Εισιτήρια online: www.ticketservices.gr
Τηλεφωνική Αγορά: 210 7234567 και σε ολα τα καταστήματα PUBLIC