Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώσαμε μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις για δράσεις με τους μικρούς μας φίλους για το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί. Δημιουργικά και βιωματικά εργαστήρια, παρουσιάσεις βιβλίων αλλά και πολλές ενδιαφέρουσες δράσεις.

Δημιουργικές δράσεις και αφηγήσεις

Σάββατο 9 Ιουνίου, 12.00
“Τα Μαλλιά του Όλιβερ” και “Το Απίθανο Βιβλίο Των Πιο Αστείων Υπερδυνάμεων”- Public Συντάγματος
Παιδιά 3+

Δημιουργική παρουσίαση των δύο νέων βιβλίων “Τα Μαλλιά του Όλιβερ” και “Το Απίθανο Βιβλίο Των Πιο Αστείων Υπερδυνάμεων” από τον συγγραφέα τους Θοδωρή Τσεκούρα και τις εκδόσεις Petita Demas.

H παρουσίαση θα περιλαμβάνει τη διασκεδαστική ανάγνωση των βιβλίων από τον Θοδωρή Τσεκούρα, δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες από τις παιδαδωγούς της Nannuka αλλά και συζήτηση με όσους γονείς ενδιαφέρονται με την κλινική ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια – PhD – Άνθια Ναυρίδη με θέμα «Τα πάντα για τα παιδιά και τα Συναισθήματα».

Public Συντάγματος, 2ος όροφος Καρ. Σερβίας 1, Σύνταγμα

Σάββατο 9 Ιουνίου, 12.00
Νοτούρνο, συνταγές για όνειρα – Public Κολωνακίου
Παιδιά 5+

Εκδόσεις Μάρτης: Παιδικά βιβλία που σε «στρώνουν» στο διάβασμα!

Στα πλαίσια του κορυφαίου γεγονότος του Φεστιβάλ ΛΕΑ για τη διάδοση της λογοτεχνίας των χωρών της Λατινικής Αµερικής, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στον ελλαδικό χώρο, οι εκδόσεις Μάρτης έχουν σχεδιάσει μια παρουσίαση του βιβλίου Νοτούρνο – Συνταγές για Όνειρα στο Public Κολωνακίου.Ένα αληθινά πρωτοποριακό παιδικό βιβλίο που μπορείς να ζήσεις κάτι διαφορετικό. Παρουσιάζει μια σειρά από πιθανά όνειρα, σαν εικόνες που θα ξυπνήσουν τη φαντασία σου και η νύχτα από εκείνη τη στιγμή δεν είναι ποτέ βαρετή. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να “μαγειρέψουν” όνειρα και να γνωρίσουν από κοντά τη σπουδαία Αργεντινή εικονογράφο ISOL  στην πρώτη της επίσκεψη στη χώρα μας.

Public Κολωνάκι: Σκουφά 3, 10673, Κολωνάκι, 210-3387150

ISOL

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018, 11.00
Λέσχη ανάγνωσης – Σταθμός Η.Σ.Α.Π. Θησείο
Για όλη την οικογένεια

Μία ανοιχτή πρόσκληση από τις 3 Λέσχες Ανάγνωσης (παιδική, εφηβική και ενηλίκων), που στεγάζονται στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (Σ.Ε.Α.), για όσους αγαπούν τις ιστορίες, την ζωγραφική και το παιχνίδι. Με αφορμή το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς
Προσκαλούν όλους όσους επιθυμούν να γίνου μέλη τους σε καλοκαιρινά δροσερά παιχνίδια

Προτείνουμε να έχετε μαζί σας: 1 καπελάκι πάνινο, 1 δεύτερο μακό για αλλαξιά, 1 μπουκάλι νερό, 1 ελαφρύ φαγώσιμο και βεβαίως, ένα νεροπίστολο.

Δέσποινα Ροβόλα, εκπαιδευτικός
Λίλα Πατρόκλου, συγγραφέας
Μάρω Πέτλη, θεατρολόγος
Πληροφορίες στο 210-3252214
Σταθμός Η.Σ.Α.Π. Θησείο, Ερμού 134-136

Σάββατο 09 Ιουνίου, 11.30-14.30
Δημιουργούμε όλοι μαζί τέχνη: H Γεωμετρία της Ανατολής– ΚΠΙΣΝ
Παιδιά 7+

Ένα πρωτότυπο εργαστήριο για μια πρώτη γνωριμία με τη διακοσμητική τεχνοτροπία Arabebesque που αποτελείται από επιφάνειες με βάση ρυθμικά γραμμικά μοτίβα της κύλισης και φυλλώματα πλεξίματος, έλικες ή απλά επαναλαμβανόμενα γεωμετρικά σχήματα και γραμμές.

Με χρήση πηλού που στεγνώνει και δεν χρειάζεται ψήσιμο κάθε συμμετέχων θα κατασκευάσει ένα πλακάκι διαστάσεων 15×15 εκατοστά με pattern, γεωμετρικές φόρμες και αφαιρετικά σχήματα, εμπνευσμένος από την τεράστια παράδοση των αραβουργημάτων. Το κάθε σύμπλεγμα θα χρωματιστεί με μικροσκοπικές χρωματιστές ψηφίδες. Κάθε ένας θα σχηματίσει πολύχρωμα ψηφιδωτά με ζατρικοειδή σχέδια και πολύπλοκες πολύχρωμες απεικονίσεις. Στο τέλος, όλα τα ψηφιδωτά θα ενωθούν και θα σχηματίσουν μια γιγάντια πολυδιάστατη σύνθεση δημιουργώντας ένα συνεργατικό μωσαϊκό.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Εικαστικός Ελισάβετ Χελιδώνη, Εικαστικός, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής

Το εργαστήριο πραγματοποιείται κάθε 1 ώρα από τις 11.30 και μέχρι τις 14.30
Έως 25 συμμετοχές ανά εργαστήριο

ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Συγγρού 364 Καλλιθέα

Σάββατο 9 Ιουνίου, 10.00
Καλοκαιρινή γιορτή, Πλατεία Πρωτομαγιάς
Για όλη την οικογένεια

Μια ημέρα γεμάτη παιχνίδια μουσικοκινητικής, γνωριμία με μουσικά όργανα αλλά και θεατρικό παιχνίδι και πικ νικ για όλους. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει το «Συνυπάρχειν» και το ραντεβού έχει ορισθεί για το κάτω μέρος της Πλατείας Πρωτομαγιάς στον Πεδίον του Άρεως. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 10.00 με μουσικοκινητικά παιχνίδια, στις 11.30 έχει οργανωθεί θεατρικό παιχνίδι και μετά τις 13.00 πικ νικ στο πάρκο.

Πλατεία Πρωτομαγιάς, Ευελπίδων στο Πεδίο του Άρεως

Σάββατο 9 Ιουνίου, 17.30/18.30/19.30
Εργαστήρια Λάθους: Ταξίδια στην ιστορία της τέχνης – ΚΠΙΣΝ
Παιδιά 3+

Ένα διαδραστικό εργαστήρι για όλη την οικογένεια. Μια συνάντηση με το καλλιτεχνικό ρεύμα του Ορφισμού, μέσα από το έργο του Γάλλου ζωγράφου Robert Delaunay. Αντλώντας έμπνευση από την αρμονική ανάμειξη των χρωμάτων και την αφαιρετική απόδοσή τους, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν ότι και η ζωγραφική έχει δικό της ρυθμό και κρύβει χρωματικές μουσικές αρμονίες, και θα δημιουργήσουν ζωγραφιστούς πολύχρωμους στροβίλους.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Τσινισιζέλη, εικαστικός
Το εργαστήριο πραγματοιείται κάθε 1 ώρα από τις 17.30 και μέχρι τις 19.30 Έως 15 συμμετοχές ανά εργαστήριο

ΚΠΙΣΝ – Λεωφ. Συγγρού 364 Καλλιθέα

Κυριακή Ιουνίου, 12.00
Η Jazz συλλογή του Μatisse – Τεχνόπολη
Παιδιά 4-8 ετών

Εικαστικό εργαστήριο με τρισδιάστατα κολάζ, θεατρικό παιχνίδι και ομαδικές εικαστικές δημιουργίες. Τα παιδιά θα εμπνευστούν από έργα του διάσημου Γάλλου καλλιτέχνη Ηenri Matisse και το βιβλίο του “Jazz” με κολάζ, χαρακτικά και ποιητικά κείμενα του ίδιου.

Ο Τελόνιους Μονκ, διάσημος τζαζίστας, είχε πει ότι η τζαζ είναι ελευθερία. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι η τζαζ είναι αυτοσχεδιασμός.

Ένας κλόουν, ο Ίκαρος, ένα άλογο, ένας αναβάτης και ο διευθυντής του τσίρκου Monsieur Loyal συναντιούνται στην Τεχνόπολη και παρασύρουν σε αυτοσχεδιασμούς με χρώμα και θέατρο. Οι τοίχοι θα γεμίσουν σχήματα και τα παιδιά θα ανακαλύψουν νέα παιχνίδια.
Σχεδιασμός: Δήμητρα Νικολοπούλου
Χώρος διεξαγωγής: SkyWalk

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, 213 0109324

Κυριακή 10 Ιουνίου, 11.00
Bobos Arts Festival, Κήπος Μεγάρου Μουσικής
Για όλη την οικογένεια

Το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ Bobos Arts Festival διοργανώνεται στην Αθήνα για τρίτη συνεχή χρονιά με ένα πλούσιο πρόγραμμα επιλεγμένων δράσεων, οι οποίες στόχο έχουν να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τον πολιτισμό και τις τέχνες. Μουσική, θέατρο, εικαστικές δράσεις και δημιουργικό παιχνίδι σε μια μεγάλη γιορτή για το παιδί, τον πολιτισμό και τις τέχνες. Με την αγορά ενός ατομικού εισιτηρίου, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει όλες τις εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας επιλέγοντας την εκδήλωση που προτιμάει.

Στη σκηνή του 3ου Bobos Arts Festival θα παρουσιαστούν οι Burger Project με τη νέα τους παιχνιδο-συναυλία «Ένα Τρελό Κοντσέρτο», η μουσικοθεατρική παράσταση του Δημήτρη Μπασλάμ «Ο Αγησίλαγος», η παράσταση «Ο τρομερός εχθρός & ο αλυσοδεμένος Ελέφαντας», δυο ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι διασκευασμένες από τη βραβευμένη θεατρική Ομάδα Τόπι, η διαδραστική αφήγηση από την πολυβραβευμένη αργεντινή συγγραφέα και εικονογράφο Isol, στην πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα και ευφάνταστα σόου από τους La Petite Marguerite (Bubble Show), τον Alex de Paris και τους Motus Terrae.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Το φεστιβάλ εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου Εκπαιδευτικά στον Κήπο του Μεγάρου.

Εισιτήρια:
10€ (προσφορά Εarly Βird, 10/5 έως 20/5)
12€ (προπώληση, 21/5 έως 9/6)
15€ (αγορά από τα εκδοτήρια του Μεγάρου την ημέρα του φεστιβάλ)
13€ / άτομο (οικογενειακό, 4 ή περισσότερα άτομα)

Δωρεάν είσοδος για παιδιά κάτω των 3 ετών.
Κήπος Μεγάρου Μουσικής

Κυριακή 10 Ιουνίου, 19.00
Συναυλία με την Camerata Junior, Πάρκο Ελευθερίας
Για όλη την οικογένεια

Συναυλία με την Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής που διοργανώνεται στα πλαίσια του προγράμματος «Ζήσε τον Κήπο και τα Πάρκα Αλλιώς», που πραγματοποιεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων με ελεύθερη συμμετοχή για όλους.

Ο προαύλιος χώρος του Κέντρου Τεχνών δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας αποτελεί, από 2 έως 10 Ιουνίου, ένα από τα σημεία αναφοράς για την ψυχαγωγία, τη δημιουργική απασχόληση και την άθληση μικρών και μεγάλων στην καρδιά της Αθήνας

Μουσική Διδασκαλία – Διεύθυνση: Δημήτρης Σέμσης

Πάρκο Ελευθερίας, Λεωφ. Βασ. Σοφίας , 11521 Ευαγγελισμός

Κυριακή 10 Ιουνίου, 18.00
Το αγόρι που ονειρεύτηκε ένα βελανίδι και άλλες ιστορίες – Πολυχώρος Myrtillo
Παιδιά 4+

Μια παράσταση διαδραστική με τους αφηγητές και το κοινό να συναντιούνται με ιστορίες και μουσικές. Ιστορίες που υπογραμμίζουν τη σημασία της προσφοράς, της εμπιστοσύνης και της δύναμης αλλά και της εξύμνησης των περασμένων γενεών. Το ταξίδι συνοδεύεται από μουσικά όργανα, όπως το βιολοντσέλο, το ακορντεόν, το ούτι και η πολίτικη λύρα, ενώ οι μουσικές που θα ακουστούν είναι διασκευασμένα τραγούδια από τις παραδόσεις των χωρών από τις οποίες προέρχονται τα παραμύθια, αλλά και δικές μας συνθέσεις.

Μουσικοί/αφηγητές: Έλλη Γιαννάκη, η Έλσα Κούντιγκ και ο Δημήτρης Κούρτης.
Διάρκεια παράστασης: 5΄ (χωρίς διάλειμμα)

Πολυχώρος Myrtillo, ΠΑΡΚΟ ΚΑΠΑΨ, Τριφυλίας & Λάμψα Αμπελόκηποι, Αθήνα

πολυχώρος Myrtillo