Σε αυτή τη σελίδα έχουμε συγκεντρώσαμε μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις για δράσεις με τους μικρούς μας φίλους για το ΣΚ που ακολουθεί. Δημιουργικά και βιωματικά εργαστήρια, παρουσιάσεις βιβλίων αλλά και πολλές ενδιαφέρουσες δράσεις στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που είναι επίσημα η 18η Μαΐου.

Αφηγήσεις Βιβλίων, Δημιουργικά εργαστήρια, Προβολές

Σάββατο 19 Μαΐου, 11.30
Αρχιτεκτονικά παιχνίδια: Η κατακόρυφος κάτοψη, Μουσείο Μπενάκη
Παιδιά 5-10 ετών

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη στα πλαίσια των δράσεων για τον εορτασμό της Διεθνής ημέρας των Μουσείων που είναι στα 18 Μαΐου.

Τι μπορεί να κρύβει ένα κτήριο; Το αίθριο του Μουσείου μεταμορφώνεται στην ίδια του την κάτοψη και αυτό είναι μόνο η αφορμή. Με τη δράση «Αρχιτεκτονικά παιχνίδια: Η κατακόρυφος κάτοψη» δίνεται μια μικρή μόνο γεύση αρχιτεκτονικής για τα παιδιά.

Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

Μουσείο Μπενάκη

Σάββατο 19 Μαΐου , 11.30
Πρόσωπα και Εικόνες, Μουσείο Μπενάκη
Παιδιά από 8 ετών

Περιήγηση στην έκθεση «Τόποι Αναφοράς. Από τη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος» που φιλοξενεί 160 έργα τέχνης αξιόλογων Ελλήνων καλλιτεχνών, επιλεγμένα από τη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος. Η Συλλογή αριθμεί περίπου 3.000 έργα, κυρίως παραστατικής ζωγραφικής και χαρακτικής (καθώς και μικρό αριθμό γλυπτών), που αναδεικνύουν πτυχές της νεοελληνικής τέχνης, από τα μέσα του 19ου αιώνα έως σήμερα.Η έκθεση αναπτύσσεται μέσα από τρεις κύριες ενότητες: την αναφορά στην αρχαιότητα· την προσέγγιση του καθημερινού κόσμου· τη σημασία του τοπίου ως οδηγού για τη νεοελληνική τέχνη.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 παιδιά. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

Μουσείο Μπενάκη

Σάββατο 19 Μαΐου, 11.30
Αλεύρι, Ζυμάρι, Ψωμί – Ελληνικός Κόσμος
Παιδιά 3-5 ετών

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά ανακαλύψουν έναν θαυμαστό κόσμο γνώσης και ψυχαγωγίας και μαζί με αυτόν και τις δικές τους κλίσεις, δυνατότητες και επιθυμίες. Από την προϊστορική σπηλιά του Χουμ και της Νταν, μέχρι το εξωτικό νησί «Μπαλισιγκούν» του αρχαίου ινδικού παραμυθιού και από τη δημιουργία μιας χορωδίας μέχρι τη γέννηση ενός αρχαιολόγου,

Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα συστατικά και τα μυστικά μιας από τις αρχαιότερες γεύσεις. Θα παρακολουθήσουν τη διαδρομή του σπόρου από το χωράφι, στο ζύμωμα. Τρόφιμο με ιδιαίτερη θρεπτική αξία, το ψωμί είναι βαθιά ριζωμένο στις διατροφικές μας
συνήθειες. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα συστατικά του, τον τρόπο παρασκευής του και την ιστορία του, με δραστηριότητες που εξάπτουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα

Ώρα έναρξης: 11:30
Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά

Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα).
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση στο τηλ. +30 212 254 0000
Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254 177 78, Ταύρος

Σάββατο 19 Μαΐου, 10.00

Άφησε τα ίχνη σου στον κήπο του Τσαρούχη – Μουσείο Τσαρούχη

Παιδιά από 4 ετών

Ένα διαδραστικό εργαστήριο Τέχνης στον κήπο του Μουσείου Τσαρούχη. Με έμπνευση το έργο του μεγάλου ζωγράφου, οι μικροί φίλοι θα ζωγραφίσουν και θα δημιουργήσουν μια εγκατάσταση. Τα υλικά τους: κεραμίδια, πέτρες, κολωνάκια, όλα στοιχεία του σπιτιού που αντικαταστάθηκαν με την ανακαίνιση του Μουσείου την άνοιξη του 2017.

Η εγκατάσταση θα παραμείνει στην αυλή του Μουσείου συνδράμοντας συμβολικά στην προσπάθεια για να επιβιώσει και να «ανθίσει» το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη.

Πληροφορίες:  10.00 – 12.00 (4 – 7 ετών) και 12.30 – 14.30 (8 – 12 ετών)

Η δράση απευθύνεται σε γονείς και παιδιά και θα επαναληφθεί την Κυριακή 20 Μαΐου

Συντονισμός: Βάσω Τζούτη, εικαστικός, θεατρολόγος

Κόστος συμμετοχής : €10 Αδέλφια στο ίδιο πρόγραμμα (το δεύτερο ή τρίτο παιδί) : €5

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής / Πληροφορίες – Κρατήσεις:  Τ.210 80 62 636 – 7  (Δευτέρα – Παρασκευή  9.00 – 14.00)

Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη ,Πλουτάρχου 28, Μαρούσι

Σάββατο 19 Μαΐου, 10.00-13.00
Στο Παλάτι του Θυμού, Μουσείο Συναισθημάτων
Παιδιά 5+

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, το Μουσείο Συανισθημάτων προσφέρει ελεύθερη είσοδο, για ενήλικες, εφήβους και παιδιά στη διαδραστική του έκθεση με τίτλο «Στο Παλάτι του Θυμού!» Μια έκθεση αφιερωμένη στο συναίσθημα του θυμού που σκοπό έχει να προσφέρει ερεθίσματα στα παιδιά, στους εφήβους και στους ενήλικες που τα περιβάλλουν για να επεξεργαστούν, να εξερευνήσουν και να γνωρίσουν καλύτερα το συναίσθημα του θυμού.

Ο μέγιστος αριθμός επισκεπτών που μπορεί ταυτόχρονα να φιλοξενήσει το μουσείο είναι 50 άτομα.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μουσείο Συναισθημάτων, Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, 117 41 Φιλοπάππου

Μουσείο Συναισθημάτων

Σάββατο 19 Μαΐου, 12.00
Εργαστήριο εκμάθησης χαρτοποιητικής Τέχνης, Μουσείο Ηρακλειδών
Παιδιά 6-12 ετών

Διαδραστικό εργαστήριο με στόχο να μάθουν τα παιδιά να φτιάχνουν αληθινό χειροποίητο χαρτί ανακυκλώνοντας παλιές, χρησιμοποιημένες σελίδες, ανακαλύπτοντας τη μαγεία της δημιουργίας.

Στο πρώτο μέρος, η αίθουσα του εργαστηρίου γίνεται εργαστήρι χαρτοποιητικής, ώστε να μάθουν τα παιδιά να φτιάχνουν αρχικά τον πολτό, να τον ρίχνουν στο καλούπι μέσα στο νερό, να τον στραγγίζουν, να τον στεγνώνουν και να τον βλέπουν μπροστά στα μάτια τους να μετατρέπεται σε χαρτί.

Στο δεύτερο μέρος, η αίθουσα μετατρέπεται σε ατελιέ για να ζωγραφίσουν πάνω στο δικό τους χαρτί μια αυθεντική ζωγραφιά, εμπνευσμένοι από τον πλούτο της κινεζικής τέχνης την οποία στο τέλος παίρνουν μαζί τους.

Δομή:
Α’ μέρος (45 λεπτά): Ιστορία του Χαρτιού στην Κίνα, κατασκευή Χαρτιού
Β’ μέρος (45 λεπτά): Ζωγραφική στο χειροποίητο χαρτί (Λουλούδι, Ιδεόγραμμα, ή Κινέζικο Τοπίο)

Σχεδιασμός & Επιστημονική Επιμέλεια: Ρωξάνη Γιάννου, Εικαστικός.
Κόστος συμμετοχής: 15€ – (συμπεριλαμβάνεται το κόστος των υλικών)
Η έγκαιρη κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη, καθώς τα τμήματα είναι αυστηρά οχταμελή, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πληροφορίες: Τηλ. +30 210 34 61 981
Δευτέρα – Παρασκευή, 9:00-17:00, Ε: edu@herakleidon-art.gr
Μουσείο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16, 118 51 Θησείο, Αθήνα

Μουσείο Ηρακλειδών

Σάββατο 19 Μαΐου, 12.00
Επτά παραμύθια και μία ιστορία, Εκδόσεις Μάρτης
Παιδιά 4+

Διαδραστική αφήγηση του βιβλίου του “Επτά παραμύθια μία ιστορία: ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν” σε εικονογράφηση του Φίλιππου Φωτιάδη.
Στην παρέα θα βρίσκεται ο Γιώργος Νανούρης για την αφήγηση, ενώ ο Λευτέρης Γρηγορίου και ο Σόλης Μπαρκής με τα κρουστά τους θα μας ταξιδέψουν σε μουσικές της Μεσογείου και της Αφρικής!

Νέος χώρος Εκδόσεων Μάρτης, Χάρητος 8 10675

Σάββατο 19 Μαΐου 2018, 12:00
O αρκούδος και το πιάνο, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
Παιδιά 4+

Διαδραστική πρωτότυπη αφήγηση του βιβλίου ο Αρκούδος και το Πιάνο από τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη. Μικροί και μεγάλοι θα ξετυλίξουν παρέα το κουβάρι της ιστορίας του αγαπημένου Αρκούδου μέσα από «αφηγηματικά κουτιά». Μαζί θα είναι και η «ηθική αυτουργός» αυτής της παρουσίασης, η Ελένη Γερουλάνου, αλλά και οι υπέροχες μελωδίες της Έλενα Χούντα που γράφτηκαν αποκλειστικά για αυτή την ιστορία!

Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης, Λ. Κηφισίας 310, Κηφισιά | Τ. 210 80 75 792

Σάββατο 19 Μαΐου, 11.00
Φτιάχνω ιστορίες τηλεπικοινωνιών στην άμμο – Μουσείο Τηλεπικοινωνίων ΟΤΕ
Παιδιά 4-7 ετών

Μουσειοπαιδαγωγική δράση που φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στο μουσείο μέσω μιας διαδρομής που ξεκινάει από τα αρχαία και σύγχρονα δίκτυα τηλεπικοινωνιών και ολοκληρώνεται με το μηχάνημα επαυξημένης πραγματικότητας, sand box, όπου τα παιδιά θα φτιάξουν τις δικές τους τηλεπικοινωνιακές διαδρομές στην άμμο.

Σάββατο 19 Μαίου, 18.00
Ο γύρος των μουσείων του κόσμου σε 80 λεπτά – Μουσείο Τηλεπικοινωνίων ΟΤΕ
Παιδιά 9-13 ετών

Εικαστικό εργαστήρι με τη βοήθεια των tablets του μουσείου. Πόσα μουσεία μπορούμε να επισκεφτούμε σε 80 λεπτά; Θα γίνει προσπάθεια να επισκεφθούν τα παιδιά αμέτρητες ψηφιακές συλλογές των μουσείων του κόσμου, αλλά και να δημιουργήσουν το δικό τους κολάζ από τα εκθέματα που θα διαλέξουν.

Οι παραπάνω δράσεις έχουν σχεδιαστεί με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων καθώς το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ έχει επιλεγεί από το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) ως το Τιμώμενο Μουσείο του 2018 για την Ελλάδα.
Οι δράσεις είναι προγραμματισμένες στις πρόσφατα ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Μουσείου και θα επαναληφθούν την Κυριακή 20 Μαΐου.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, Πρωτέως 25, Ν. Κηφισιά

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Σάββατο 19 Μαΐου, 12.00

Kirikou et la sorcière- Κέντρο Ημέρας «Ανοιχτή Αγκαλιά»

Παιδιά 7+

Προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων  «Kirikou et la sorcière» (ο Κιρικού και η μάγισσα) μία γαλλική ταινία παραγωγής του 1998 που απευθύνεται σε γονείς και παιδιά (με ελληνικούς υπότιτλους).

Ο μικρός Κιρικού γεννήθηκε σ’ ένα χωριό της Αφρικής. Στο χωριό του η κακιά Μάγισσα Καραμπά έχει ρίξει το μαγικό της ξόρκι. Το ποτάμι έχει στερέψει και οι άνδρες του χωριού έχουν απαχθεί ή εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Η Καραμπά είναι μια εντυπωσιακή μάγισσα περιτριγυρισμένη από ατρόμητους και πιστούς υπηκόους. Ο Κιρικού, αποφασίζει να γλιτώσει το χωριό του από την κατάρα και να μάθει το λόγο που η Καραμπά είναι τόσο σκληρή. Το γεμάτο περιπέτειες ταξίδι του τον οδηγεί στο Απαγορευμένο Βουνό, όπου τον περιμένει ο Σοφός Άνδρας του Βουνού, που γνωρίζει τα μυστικά της … Καραμπά.

Η προβολή έχει προγραμματιστεί στα πλαίσια της τριήμερης εκθέσεως παιδικής ζωγραφικής του Κέντρου Αγκαλιάς, στο Trii art Hub.

H έκθεση θα διαρκέσει από Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 έως Κυριακή 20 Μαΐου 2018.

Trii art Hub,  Κολοκοτρώνη 181,  19441 Κορωπί

Σάββατο 19 Μαΐου και Κυριακή 20 Μαΐου
Αυτοσχεδιάστε ελεύθερα, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Παιδιά 4+

Ένα μουσικό τρίο που προσκαλεί τα παιδιά να αυτοσχεδιάσουν με παραδοσιακά αλλά και ηλεκτρονικά όργανα, για να βγάλουν ήχους εμπνευσμένους από την παραδοσιακή, την τζαζ και την ηλεκτρονική μουσική. Στημένες πλάι στα όργανα του κάθε μουσικού, θα βρίσκονται μικρές ρεπλίκες των «μεγάλων οργάνων», σαν μια μικροσκοπική εκδοχή τους, όπου τα παιδιά θα μπορούν να δοκιμάζουν ασκήσεις πάνω στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό με τη συνοδεία και την καθοδήγηση των μουσικών.

Μέσα από αυτά τα μουσικά παραδείγματα βλέπουμε πόσο προσβάσιμο και δημιουργικό είναι το είδος του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, τόσο ως καλλιτεχνικό όσο και ως εκπαιδευτικό εργαλείο επικοινωνίας και έκφρασης, είτε μεταξύ ομάδων είτε ατομικά.

Μουσική δράση στα πλαίσια του Φεστιβάλ Bing Bang που για 4η συνεχή χρονιά διοργανώνεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση που και φέτος παρουσιάζει ένα πολύχρωμο μουσικό πρόγραμμα με συναυλίες, ηχητικές εγκαταστάσεις, πάρτι και εργαστήρια με απροσδόκητες εκπλήξεις για παιδιά από 0-12 ετών.
Πληροφορίες
Σάββατο 11:30, 14:00, 16:00 και 19:00 & Κυριακή 11:30, 14:00, 16:00 και 18:30
Διάρκεια: 30 λεπτά – Φουαγιέ 4ου ορόφου

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση , Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα 11745

Σάββατο 19 Μαΐου και Κυριακή 20 Μαΐου
The View-Master Orchestra: Ο γύρος του κόσμου σε 80 εικόνες, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Παιδιά 3+

Ένα οπτικό ταξίδι με συνοδοιπόρους τη ζωντανή μουσική και τα βίντεο.Το View-Master, η θρυλική συσκευή για παιδιά κάθε ηλικίας που έμοιαζε με κιάλια και προέβαλλε στατικές τρισδιάστατες εικόνες, γίνεται αφορμή για αυτό. Μόνο που εδώ η στατική εικόνα του View-Master αντικαθίσταται πλέον από τη βιντεοπροβολή. Σε 80 κινούμενες εικόνες, θα ζωντανέψουν μπροστά μας αντικείμενα, φυσικά φαινόμενα, οι εποχές, αφηρημένες έννοιες, καθώς και οτιδήποτε άλλο θα ενδιέφερε τα παιδιά του χτες και του σήμερα. Μια διαδρομή στον χρόνο, που θα μπορούσε να αποτελέσει γέφυρα ανάμεσα στους κόσμους του παιδιού και του γονιού.

Πληροφορίες:
Σάββατο 11:30, 13:30, 17:00 και 18:30 & Κυριακή 11:30, 13:30, 16:30 και 18:00 Διάρκεια: 25 λεπτά – 5ος όροφος – Εργαστήριο Εφηβικού Θεάτρου

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Bing Bang που για 4η συνεχή χρονιά διοργανώνεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση που και φέτος παρουσιάζει ένα πολύχρωμο μουσικό πρόγραμμα με συναυλίες, ηχητικές εγκαταστάσεις, πάρτι και εργαστήρια με απροσδόκητες εκπλήξεις για παιδιά από 0-12 ετών.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση , Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα 11745

Κυριακή 20 Μαΐου, 10.00
Bites and Bytes, Βυζαντινό Μουσείο
Παιδιά 12-15 ετών

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο με το συντονισμό του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM).

Το Bites and Bytes αποτελεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη μόνιμη έκθεση του μουσείου: πώς το πραγματικό γίνεται εικονικό. Οι νεαροί επισκέπτες θα γνωρίσουν αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης και με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου θα τα προβάλλουν από την ιστοσελίδα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου.

Ώρες έναρξης: 10.00 και 12.00
Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο +30 213 213 9507 (Δευτέρα – Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 15:00).

Βυζαντινό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα

Κυριακή 20 Μαΐου, 11.30
Εργαστήριο Κινούμενης Εικόνας, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Παιδιά 4+

Εργαστήριο κινούμενης εικόνας με αφορμή την έκθεση που εγκαινιάζεται στο Μουσείο την Παρασκευή 18 Μαΐου «Δες το ειδώλιο αλλιώς» που θα φιλοξενήσει τα έργα των νικητών καθώς και μία επιλογή 2500 ακόμη έργων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Το εργαστήριο πραγματοποιεί ο animation and media artist Μπάμπης Αλεξιάδης.
Με την τεχνική του φωνοτρόπιου οι συμμετέχοντες θα δώσουν ζωή στον πρωταγωνιστή του φετινού διαγωνισμού, το κυπριακό σανιδόμορφο ειδώλιο της 2ης χιλιετίας π.Χ. Θα το χρωματίσουν, θα το κάνουν να περπατήσει, να χορέψει, να αλλάξει σχήμα αλλά και εμφάνιση.

*Φωνοτρόπιο – Το Phonotrope είναι ο όρος που δημιουργήθηκε από τον Animation Director Jim Le Fevre για να περιγράψει την τεχνική της δημιουργίας κινούμενων εικόνων σε ένα «ζωντανό» περιβάλλον χρησιμοποιώντας μια κάμερας ζωντανής αναμετάδοσης και τις στροφές ενός συνεχώς περιστρεφόμενου δίσκου, χρησιμοποιώντας ένα πικ- απ.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4

Κυριακή 20 Μαΐου, 16.00
Εργαστήριο Νανουρισμάτων από όλο τον κόσμο – Τα κρουστά της Τάκη
Παιδιά από 1 έως 7 ετών

Ένα εργαστήριο με τη συμμετοχή του παιδιού και του γονέα που σχεδίασαν τα Κρουστά της Τάκη με τη Ξανθούλα Ντακοβάνου -τραγουδίστρια και μουσικοθεραπεύτρια- για την γνωριμία με τα νανουρίσματα και τα παιδικά τραγούδια από όλο τον κόσμο. Στο ρεπερτόριο, τραγούδια για νάνι νάνι και για παιχνίδι με φωνή, κίνηση και κρουστά!

Η Ξανθούλα Ντακοβάνου, ως τραγουδίστρια έχει διεθνή δισκογραφία, μεταξύ άλλων και σε δύο παιδικές συλλογές με τραγούδια του Κόσμου που εκδόθηκαν στη Γαλλία (“Comptines de Miel et Pistache”, 2009 και “Les plus belles berceuses du Monde, 2013). Διδάσκει Μουσικοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο Paris 7 Denis Diderot.

(η δράση μεταφέρθηκε στις 10/06)

Πρόγραμμα:
16.00-17.30 , παιδιά 0-3 ετών με τους γονείς τους
18.00-19.30 παιδιά 3-7 ετών με τους γονείς τους

Κλείστε θέση μέσω της της σελίδας της εκδήλωσης στο Facebook.

Τα κρουστά της Τάκη, Πλαταιών 10, Κεραμεικός 10435, Αθήνα

Κυριακή 20 Μαΐου, 11.00

Ο Πέτρος και ο Λύκος, Ελληνικός Κόσμος

Παιδιά 3+

Το γνωστό μουσικό παραμύθι του Σεργκέι Προκόφιεφ ο Πέτρος και ο Λύκος, φέρνει σε επαφή τα παιδιά με τα όργανα της Συμφωνικής ορχήστρας. Στην ιστορία, κάθε χαρακτήρας ερμηνεύεται και από διαφορετικό όργανο. Τα έγχορδα, όλα μαζί, κάνουν τον Πέτρο τον σπουδαίο… Τρία κόρνα παίζουν τον γκρίζο λύκο, το φαγκότο τον παππού του Πέτρου, το φλάουτο κάνει το πουλί, το όμποε την πάπια, το κλαρινέτο κάνει τη γάτα, τους κυνηγούς κάνουν τα ξύλινα πνευστά, τα τύμπανα και η γκρανκάσα βροντούν σαν τις τουφεκιές των κυνηγών.

Στο πρώτο μέρος θα προβληθεί η αριστουργηματική μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων ‘Peter and the Wolf”, που βραβεύθηκε με Όσκαρ το 2008.  Σε αντίθεση με τη συνηθισμένη έκδοση του έργου, η ταινία δεν έχει αφηγητή, αλλά στηρίζεται στη μουσική και τις εικόνες.  Η ηχογράφηση της μουσικής για την ταινία, έγινε από την Philharmonia Orchestra του Λονδίνου, με μαέστρο τον Mark Stephenson.

Πληροφορίες

Τιμές Εισιτηρίων – Εισιτήρια:  12,00€ – 18,00€

Διάρκεια 75 λεπτά

Εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις προπωλούνται: Στην ηλεκτρονική διεύθυνση viva.gr

Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, 177 78 Ταύρος, +30 212 254 0000

Ο Πέτρος και ο Λύκος