Σε αυτή τη σελίδα έχουμε συγκεντρώσει μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις για δράσεις με τους μικρούς μας φίλους για το ΣΚ που ακολουθεί. Δημιουργικά και βιωματικά εργαστήρια, παρουσιάσεις βιβλίων αλλά και νέες θεατρικές παραστάσεις.

Αφηγήσεις Βιβλίων και Δημιουργικά εργαστήρια

Σάββατο 28 Απριλίου, 11.00
Ο Τρελός του χωριού – Βιβλιοπωλείο Ιανός
Παιδιά 4+

Οι Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη και ο Παιδικός ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το παραμύθι Ο τρελός του χωριού της Βασιλικής Νευροκοπλή. Εικονογράφηση: Διονύσιος Θάνος.
Το παραμύθι θα παρουσιαστεί διασκευασμένο σε θεατρική μορφή από τους μαθητές του Δ2, του 4ου Δημ. Σχολείου Παλαιού Φαλήρου.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Μαρία Κατριβέ θεατρολόγος και Νανά Λουλουκόγλου.
Είσοδος ελεύθερη
Για παιδιά από 4 ετών και άνω

Βιβλιοπωλείο IANOS

Σάββατο 28 Απριλίου, 12.00
Το κουτί του Σιλάν, Βιβλιοπωλείο Ευρυπίδης
Παιδιά 4+

Διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου της Άλκηστης Χαλικιά σε εικονογράφηση της Ντανιέλας Σταματιάδη Το κουτί του Σιλάν. Ένα μοναδικό παραμύθι που προσεγγίζει το προσφυγικό, ένα από τα πιο καίρια ζητήματα των ημερών μας με μεγάλη ευαισθησία και τρυφερότητα.

Ελάτε να γνωρίσετε τον Σιλάν και να μάθετε τι έχει καλά φυλαγμένο στο κουτί του!

Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης, Λεωφ. Κηφισίας 310, Κηφισιά, 14563

Σάββατο 28 Απριλίου, 10.00
Φώτα, Κάμερα, Πετάμε: Δημιουργία Ντοκιμαντέρ–Κέντρο Γης
Παιδιά 9-11 ετών

Το The Bee Camp, με την υποστήριξη της Οργάνωσης Γη και του προγράμματος START– Create Cultural Change, διοργανώνει έναν κύκλο βιωματικών εργαστηρίων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά 9-11 ετών.

Η μουσική, η παραγωγή βίντεο, το θέατρο, οι κατασκευές, ο χορός και η ζωγραφική θα αποτελέσουν τις μεθόδους, μέσω των οποίων τα παιδιά θα μπορούν να εξερευνήσουν τη δική τους ουσιαστική σχέση με τη φύση. Μέσα από τις τέχνες, τα παιδιά γίνονται μέρος μιας βιωματικής διεπιστημονικής διαδικασίας με επίκεντρο τον μαθητή και αναπτύσσουν μια κατανόηση των σχέσεων ανάμεσα στους διαφορετικούς οργανισμούς. Tο The Bee Camp είναι μια εμπειρία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που μέσω των τεχνών, εισάγει τους συμμετέχοντες στον κόσμο των επικονιαστών και των λουλουδιών. Εστιάζοντας στις μέλισσες, στοχεύει να εμπνεύσει την κοινωνική αλλαγή και να καλλιεργήσει την περιβαλλοντική συνείδηση στα παιδιά.

Κέντρο της Γης, στο Πάρκο Τρίτση

Σάββατο 28 Απριλίου,
Το σχολείο της Κιρίν – Actionaid
Παιδιά 3-8 ετών

Το Πρόγραμμα είναι εμπνευσμένο από το Κιρίν, ένα προοδευτικό περιοδικό τέχνης για παιδιά με σήμα την καμηλοπάρδαλη που ξεκίνησε την κυκλοφορία του το 1947 στην Ιαπωνία (κιρίν σημαίνει καμηλοπάρδαλη στα ιαπωνικά). Το περιοδικό είχε στόχο να δώσει αξία στην παιδική τέχνη, ενώ μέσα από τα άρθρα του παρότρυνε τους γονείς και τους δασκάλους να ενθαρρύνουν το παιδικό παιχνίδι, τη φαντασία χωρίς όρια και την ελεύθερη έκφραση των παιδιών.

Το Σχολείο της Κιρίν αποτελείται από αυτοτελή εργαστήρια τέχνης που απευθύνονται κυρίως σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Τα παιδιά εξερευνούν τις Εικαστικές Τέχνες, εξοικειώνονται με τη χρήση διαφορετικών υλικών και ποικίλων τεχνικών. Παρατηρούν, φαντάζονται και κατασκευάζουν τα πρώτα τους έργα!

Στόχοι της δραστηριότητας είναι η απελευθέρωση της φαντασίας των παιδιών ώστε να δουν τον κόσμο που τους περιβάλλει με έναν διαφορετικό τρόπο και να κατανοήσουν τον ρόλο και τη σημασία της τέχνης για τη ζωή τους. Η διεύρυνση της εικαστικής αντίληψης των παιδιών, η παρατήρηση διάφορων μορφών καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.

Ηλικίες: 3-5 ετών (Α τμήμα) και 6-8 ετών (Β τμήμα)
Κρατήσεις θέσεων: Τ 215.555.7345 Δευτέρα – Παρασκευή: 09.00-21.00
Τα εργαστήρια είναι αυτοτελή, διεξάγονται κάθε Σάββατο και απαιτείται η δήλωση συμμετοχής μέχρι και την προηγούμενη ημέρα κάθε εργαστηρίου.

Επίκεντρο ActionAid Πέτρας 93, Αθήνα 104 44

Σάββατο 28 Απιριλίου, 12.30
Eργαστήριο Κατασκευής Μουσικών Οργάνων, Fagottobooks
Παιδιά 6+

Την Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων το μουσικό βιβλιοπωλείο Fagottobooks διοργανώνει εργαστήριο για τους μικρούς του φίλους με τίτλο “Μικρά όργανα από μικρές συσκευασίες”
Με απλά ανακυκλώσιμα υλικά θα φτιάξουμε όλοι μαζί τα δικά μας μουσικά όργανα.

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 25

Για να λάβετε συμμετοχή θα πρέπει να συμπληρώσετε την φόρμα εδώ. Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής να μας ενημερώσετε στο τηλ 2103645147

Είσοδος ελεύθερη
Μετά το εργαστήριο που θα γίνει στον εσωτερικό χώρο του βιβλιοπωλείου θα μεταφερθούν στον πεζόδρομο έξω από το βιβλιοπωλείο για να συνεχίσουν τις κατασκευές.
Χωρίς συμμετοχές /Ώρες: 14:00-15:00

12:30-13:30 Eργαστήριο
14:00-15:00 2-3 Κατασκευές μουσικών οργάνων στον πεζόδρομο μπροστά από το βιβλιοπωλείο.

Fagottobooks , Βαλτετσίου 15, Εξάρχεια, τηλ 2103645147

Σάββατο 28 Απριλίου, 11.30
Παίζοντας με τις αισθήσεις, Ελληνικός Κόσμος
Παιδιά 4+

Βιωματικό εργαστήριο με στόχο να ανακαλύψουν τα παιδιά τις πέντε αισθήσεις και τη μαγεία του να απολαμβάνουμε την καθημερινότητα μας μέσα από αυτές. Τίποτα δεν μπορεί να φτάσει στο νου αν δεν περάσει πρώτα από τις αισθήσεις αφού μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και αγγίγματα. Σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά θα τις αναγνωρίσουν και θα τις ανακαλύψουν μία – μία και τις πέντε.

Ο ήλιος λάμπει και ένα ελαφρύ αεράκι χαϊδεύει το μάγουλο. Λίγο πιο κάτω μια γάτα νιαουρίζει και από το σπίτι της γειτόνισσας μοσχοβολάει κανέλα. Τι να μαγειρεύει άραγε; Μήπως να δοκιμάσω;

Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, Τ. 212 254 0000

Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254 177 78 Ταύρος

Σάββατο 28 Απριλίου, 11.15
Εκπαιδευτικά παιδικά προγράμματα, Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Παιδιά 3-12 ετών

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υποστηρίζει τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι και τη χρήση αντικειμένων.

11:15 – 12:00: «Μη με… γελούν τα μάτια μου;», για παιδιά 4-6 χρόνων
Μπορεί μια εικόνα να κινηθεί; Με ποιον τρόπο θα καταφέρουμε να της αλλάξουμε θέση; Πειραματιζόμαστε με το σχέδιο και την κίνηση και δημιουργούμε το δικό μας θαυματοτρόπιο.

12:15 – 13:00 «Χρώματα και σχήματα!» για παιδιά 3 έως 6 χρόνων
Ποιο είναι το αγαπημένο σου φρούτο; Τι χρώμα έχει; Τι σχήμα; Μαζεύουμε μήλα, πορτοκάλια, αχλάδια,
μπανάνες και άλλα φρούτα! Ας τα μετρήσουμε, ας μάθουμε τα χρώματα και τα σχήματα …in English, please!

13:15 – 14:00 «Φτιάχνουμε γραμματογλυκίσματα;», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων
Ελάτε να συστηθούμε. Από ποιο γράμμα αρχίζει το όνομά μας; Τι μας θυμίζουν τα σχήματα των γραμμάτων; Πώς ακούγεται η… φωνή τους; Συνδέουμε το όνομά μας με τις συλλογές του μουσείου, γινόμαστε μάγειρες και μετατρέπουμε τα γράμματα σε μια γλυκιά γραμματοσειρά!

14:15 – 15:00 «Φυσώντας… μουσική», για οικογένειες με παιδιά 3 έως 6 χρόνων
Δυνατά, σιγά, γρήγορα, αργά, αντικείμενα πολλά παίζουν ρυθμικά. Με απλά υλικά κατασκευάζουμε πρωτότυπα μουσικά όργανα και με εργαλείο την αναπνοή μας παίζουμε τη δική μας πρωτότυπη μουσική.

H οικονομική συμμετοχή στα προγράμματα ανέρχεται στο ποσό των 5,00 € για κάθε παιδί & 2,00 € για κάθε ενήλικα και ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου

Οι ώρες λειτουργίας του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας είναι Τετάρτη 11:00–19:00 και Πέμπτη έως Κυριακή 11:00–15:00.

H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας είναι ελεύθερη. Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική –καθώς υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα– και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2103312995, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-17:00

Παρακαλείστε να φοράτε άνετα και απλά καθημερινά ρούχα καθώς θα χρειαστεί να καθίσετε στο πάτωμα, αλλά και να παίξετε με χρώματα, υλικά μαγειρικής κλπ.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β 17-19, 106 75 Aθήνα

Σάββατο 28 Απριλίου, 11.00
Θαλάσσια Πλάσματα, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Παιδιά 6-12 ετών

Διαδραστικό εργαστήριο που μοιάζει με μία διαδρομή μέσα από σαράντα κύματα – συνεντεύξεις από αρχαίους ναυτικούς και θαλάσσιες θεότητες για να μάθουν τα παιδιά τα μυστικά των αρχαίων θαλασσών και των πλασμάτων τους. Θα αφηγηθούν τους μύθους τους και θα αναζητήσουν αντικείμενα των Μόνιμων Συλλογών.

Από ποια θαλάσσια πλάσματα εμπνεύστηκαν οι αρχαίοι Κυκλαδίτες για να φτιάξουν αγγεία; Ποια ήταν τα αγαπημένα θαλασσινά των αρχαίων ; Σε ποιους θεούς άρεσαν τα δελφίνια; Ποια θαλάσσια πλάσματα έφερναν καλή και ποια κακή τύχη; Πώς έμοιαζαν οι αρχαίες γοργόνες; Πώς μπορεί να μεταμορφωθεί κανείς σε θαλάσσιο πλάσμα ή ακόμη χειρότερα, σε θαλάσσιο τέρας;

Εισιτήριο: €5
Πληροφορίες – Κρατήσεις
Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4 , Αθήνα, 106 74

Σάββατο 28 Απιριλίου, 12.00
Δημιουργικό εργαστήριο Μέλακ, Μόνος, Myrtillo Cafe
Παιδιά 5+

Παιδικό εργαστήριο με αφορμή το βιβλίο Μελάκ, των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο με τον εικονογράφο του βιβλίου Αχιλλέα Ραζή και την συγγραφέα του Αργυρώ Πιπίνη. Το εργαστήριο διοργανώνεται με αφορμή το πρότζεκτ παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας anOther story στους χώρους του Myrtillo Cafe.

Το εργαστήριο εντάσσεται στα πλαίσια των δράσεων του Δήμου Αθηναίων – Αθήνα 2018 – Παγκοσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Myrtillo Cafe, Πάρκο ΚΑΠΑΨ, Τριφυλλίας και Λάμψα Αμπελόκηποι, τηλ 6971759463

Κυριακή 29 Απριλίου, 10.00 και 12.00
Μικροί Σταχώτες εν δράσει – Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Παιδιά 8-10 ετών

Δημιουργικό εργαστήρι βιβλιοδεσίας για παιδιά στα πλαίσια του οποίου θα μάθουν για τους τύπους των βιβλίων, τα υλικά και τα όργανα γραφής, τη διακόσμηση και το περιεχόμενο των βιβλίων με αφορμή χειρόγραφα και παλαίτυπα της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου. Στο τέλος θα ανακαλύψουν τα μυστικά της βιβλιοδεσίας και θα δημιουργήσουν το δικό τους βιβλιαράκι στο εργαστήριο Συντήρησης Χειρογράφων Εντύπων και Χάρτινων Έργων του Μουσείου.
Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν στις 10:00 και στις 12:00 και σε κάθε εργαστήρι θα συμμετέχουν μέχρι 15 παιδιά.
Δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 213 213 9 507 (Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00-15:00).

Παράλληλα στις 11:00 μπορούν να συμμετάσχουν σε ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση και στη Bιβλιοθήκη του Μουσείου με τίτλο: «Το βιβλίο στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Από τον πορφυρό κώδικα στο e-book».
Η ξενάγηση προσφέρεται δωρεάν-απαιτείται αγορά εισιτηρίου.
Δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 213 213 9570 και 213 213 9511 (Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00-15:00).

Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», μια διεθνή διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας και η πόλη μας από την UNESCO με διάρκεια ενός χρόνου, από τις 23 Απριλίου 2018 έως τις 22 Απριλίου 2019.

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22, 106 75 Αθήνα

Κυριακή 29 Απριλίου, 11.30
Το Θησείο Αλλιώς – Διοργανωτής Μουσείο Ηρακειδών
Για όλη την οικογένεια

Βιωματικός εκπαιδευτικός περίπατος για μικρούς και μεγάλους από το Μουσείο Ηρακλειδών μέχρι τον Κεραμεικό

Ποιος είναι ο αρχαίος ναός με το… λάθος όνομα που μοιάζει να μην τον άγγιξε ο χρόνος; Και γιατί η εκκλησιά των Αγίων Ασωμάτων είναι «βυθισμένη» σε σχέση με τον σημερινό δρόμο; Σε ποιο μουσείο τέχνης οδηγούν τα ίχνη του τραμ;

Αυτά -κι άλλα πολλά- θα ανακαλύψουν μικροί και μεγάλοι σε έναν βιωματικό εκπαιδευτικό περίπατο για μικρούς και μεγάλους στη γειτονιά του Μουσείου Ηρακλειδών, με «πυξίδα» την ιστορία και την αρχιτεκτονική.

Η γραφική συνοικία του Θησείου αποτελεί «υπαίθριο μουσείο» τέχνης και αρχιτεκτονικής με μνημεία και κατάλοιπα όλων των εποχών, που αφηγούνται τη μακραίωνη ιστορία της Αθήνας. Τα «εκθέματά» του -κτίρια, δρόμοι, πλατείες, μνημεία, αρχαιολογικοί χώροι- δε βρίσκονται σε προθήκες, αλλά μπροστά στα μάτια μας, στις καθημερινές μας διαδρομές. Κρύβουν ιστορίες της πόλης γοητευτικές, που περιμένουν να τις ανακαλύψουμε παρέα.

Τι θα χρειαστείτε -Σακίδιο με φωτογραφική μηχανή, μολύβι, παγούρι με νερό.

Επιστημονική επιμέλεια-σχεδιασμός- Λίλα Πατσιάδου, Αρχαιολόγος

Διάρκεια : περίπου 120′ λεπτά
Κόστος : 10 ευρώ(ενήλικες), 5 ευρώ (έφηβοι 12-18 ετών), Δωρεάν (παιδιά έως 12 ετών)
Με το ίδιο εισιτήριο, οι συμμετέχοντες μπορούν να επισκεφθούν την έκθεση Αρχαίας Κινεζικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Μουσείου, μέχρι τις 15 Ιουλίου 2018
Τόπος συνάντησης : Μουσείο Ηρακλειδών, στην οδό Ηρακλειδών 16 στο Θησείο

Κυριακή 29 Απριλίου, 12.30
Ζουν μέσα στην άμμο, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή
Παιδιά 2-6 ετών

Εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με ζώα που ζουν στην άμμο.

Για τα παιδιά 4-6 ετών
Στη θάλασσα μέσα κατοικούν, και στο βυθό προτιμούν να ζουν. Χταπόδια, αστερίες, καβούρια, αστακοί, στην άμμο μέσα κρύβονται όλοι μαζί
Τα παιδιά θα τα γνωρίσουν από κοντά.

Για τα παιδιά 2-4 ετών
Μια χελώνα κρύβει προσεχτικά τα αυγά της μέσα την καυτή άμμο. Ένα ήρεμο βράδυ τα αβγά σπάνε και από μέσα ξεπροβάλλει ένα πλήθος μικρά αδέξια χελωνάκια. Τα μικρά τρέχουν προς τη θάλασσα κι έτσι ξεκινά το ταξίδι της ζωής τους. Μια ιστορία με μουσική και κίνηση για το βυθό και τα μυστικά των πλασμάτων που ζουν εκεί.

Η συμμετοχή στο Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης περιλαμβάνεται στο εισιτήριο του Μουσείου:
6€ για τους ενήλικες, 4€ για τα παιδιά

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, Λεβίδου 13 και Όθωνος 100, 145 62 Κηφισιά

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Θεατρικές Παραστάσεις

Κυριακή 29 Απριλίου, 12.00
Ο κόσμος ανάποδα, Μέγαρο Μουσικής
Παιδιά 4+

Νέα Θεατρική παράσταση από την Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, η οποία μετά τις παραστάσεις της «Τα Μεγάλα Ψέματα του μικρού Ερμή», «Απαγορεύεται η Μουσική!» και «Μίλα και Σουτ» που παρουσιάστηκαν στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» και αγαπήθηκαν πολύ από τους μικρούς φίλους, επανέρχεται με την ολόφρεσκη παιδική μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Κόσμος Ανάποδα».

Σε κείμενο πρωτότυπο και με το γνωστό ανατρεπτικό χιούμορ των δύο φορές βραβευμένων με Κρατικό Βραβείο συγγραφέων Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη με την ευρηματική σκηνοθεσία του Γκάυ Στεφάνου, με χορογραφίες του πολυτάλαντου Θάνου Δασκαλόπουλου και με ζωντανή μουσική, η Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ υπογράφει για άλλη μια φορά ένα μοναδικό απολαυστικό θέαμα για όλη την οικογένεια, με την ποιότητα και τον σεβασμό που διακρίνει κάθε δουλειά της.

Ένας λάθος υπολογισμός φέρνει δύο περίεργους αλλά αξιαγάπητους χαρακτήρες, τον «αφελή» Λουδοβίκο και τον «ξερόλα» Φρειδερίκο, ανάμεσα στους θεατές μιας μουσικοθεατρικής παιδικής παράστασης. Με το ιδιαίτερο ταμπεραμέντο τους, οι δύο πρωταγωνιστές προκαλούν αλλεπάλληλες γκάφες και παρεξηγήσεις που οδηγούν σιγά σιγά την παράσταση σε μια ανεξέλεγκτη πορεία! Μπορεί η ξακουστή Μάγισσα Σκουποξυλάνθη να βοηθήσει τον Φρειδερίκο να εξαφανίσει τον Λουδοβίκο; Τι μαγειρεύουν οι κανίβαλοι Κάμα Τούμπα παρέα με τον Μπομπ τον Χαμαιλέοντα; Χωράει μια φάλαινα σε μια θεατρική σκηνή; Και ποιος θα τολμήσει άραγε να πει στους άγριους Πειρατές της Τσιχλόφουσκας ότι «Όλα είναι Μουσική»;

Παραγωγή-Διοργάνωση Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής
Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος: € 12,00
Παιδικά εισιτήρια (έως 14 ετών): € 10,00
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210 72 82 333

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Banquet

Κυριακή 28 Απριλίου, 12.30|
Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι, Θέατρο Ρετρό
Παιδιά 4-7 ετών

Το έργο Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι είναι γραμμένο σε ποιητικό λόγο. Η παράσταση δημιουργήθηκε για μία ηθοποιό – αφηγήτρια, η οποία εναλλάσσει το ρόλο του αφηγητή με τους διαφορετικούς ρόλους του παραμυθιού, αλλάζοντας αξεσουάρ με φρενήρη ρυθμό. Παράλληλα με απλά σκηνικά αντικείμενα δημιουργεί όλους τους διαφορετικούς χώρους & τις ατμόσφαιρες του παραμυθιού.

Το έργο Η Πριγκίπισσα και το μπιζέλι χωράει κυριολεκτικά σε μία extra large βαλίτσα, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να μεταφέρεται παντού και κατ‘ επέκταση εκφράζει την πεποίθηση μας ότι με απλά μέσα μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί φτιάχνοντας ένα θέαμα που διακρίνεται από ποιότητα και ευαισθησία.

Μια φορά και έναν καιρό ένας πρίγκιπας ήθελε να παντρευτεί μια πριγκίπισσα. Γύρισε όλη τη γη αλλά δεν τη βρήκε πουθενά. Ένα βράδυ με τρομερή καταιγίδα χτύπησε το κουδούνι του παλατιού. Η υπηρέτρια άνοιξε και αντίκρισε μία βρεγμένη κοπέλα και την οδήγησε στη Βασίλισσα. Η Βασίλισσα για να μάθει την καταγωγή της, έδωσε εντολή η κοπέλα να κοιμηθεί σε κρεβάτι με 20 στρώματα και από κάτω να τοποθετηθεί ένα μπιζέλι. Το επόμενο πρωί η Βασίλισσα και ο πρίγκιπας την ρώτησαν: ‘Πώς κοιμήθηκες;’ Η απάντηση της κοπέλας αποκαλύπτεται επί σκηνής.

Η παράσταση παίζεται στα Ελληνικά  και στα Αγγλικά, διαρκεί 40 λεπτά. Μετά την παράσταση ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι διάρκειας 30 λεπτών.

Έχει λάβει το 3ο βραβείο στην 81η ΔΕΘ & έπαινο συμμετοχής στο ‘Ι.P.F.F’. Η παράσταση παρουσιάζεται με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Δανίας στην Αθήνα και τελεί υπό την αιγίδα της Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Τιμή εισιτηρίου: 7€ για ενήλικες και  5€ για παιδιά

Θέατρο ΡΕΤΡΟ, Αβδήρων 43, Σεπόλια, Αθήνα, 10433