Αφηγήσεις Βιβλίων και Δημιουργικά εργαστήρια

Σάββατο 26 Μαΐου, 11.30
Μια μέρα με τον Χουμ και τη Νταμ– Ελληνικός Κόσμος
Παιδιά 3-5 ετών

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να ανακαλύψουν τον τρόπο με τον οποίο ζούσαν οι άνθρωποι στα προϊστορικά χρόνια.

Δύο άνθρωποι, ο Χουμ και η Νταν,  από κάποια μακρινή εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και θα τους υποδεχτούν γύρω από τη φωτιά τους και στην καθημερινότητα τους  που σήμερα φαντάζει μυθική. Ακολουθώντας ίχνη, θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά όπως η πέτρα και ο πηλός θα τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν την καθημερινότητά τους.

Ίχνη ζώων θα τους οδηγήσουν στην σπηλιά τους για να ανακαλύψουν μία εστία, πέτρες, βραχογραφίες, κοχύλια, εργαλεία, καρπούς ή αλλιώς τον τρόπο με τον οποίο ζούσαν οι άνθρωποι στα προϊστορικά χρόνια

Ώρα έναρξης: 11:30
Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά

Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα).
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση στο τηλ. +30 212 254 0000
Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254 177 78, Ταύρος

Σάββατο 26 Μαΐου, 11:00
Μωσαϊκό, Juan Miro – Μουσείο Παιδικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Παιδιά 4-7 ετών

Καλλιτεχνικό εργαστήριο που με πρωτότυπο τρόπο τα παιδιά γνωρίζουν τους καλλιτέχνες και το έργο τους. Σε αυτό το εργαστήριο θα γνωρίσουν το έργο του Juan Miro κάνοντας μία βόλτα στη Βαρκελώνη και στο πεζόδρομο Ράμπλα. Εκεί θα συναντήσουν το «Μωσαϊκό» του Juan Miro. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα υλικά και τα χρώματα με τα οποία έχει φτιαχτεί αλλά και τα σχήματα που υπάρχουν σε αυτό. Στο τέλος θα δημιουργήσουν το δικό τους μωσαϊκό χρησιμοποιώντας τα πιο περίεργα υλικά – χυλοπίτες, χρώματα και πινέλα.

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2103250341 Ε: info@ekedisy.gr
Κόστος Συμμετοχής: 12€ Έκπτωση 10% για αδέλφια.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Στην τιμή των εργαστηρίων περιλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο.
Διάρκεια 60 λεπτά. Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου

Μουσείο Παιδικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα

Σάββατο 26 Μαΐου, 12:00
Το σποράκι ταξιδεύει του Eric Carle – Μουσείο Παιδικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Παιδιά 2-5 ετών

Βιωματικό εργαστήριο για παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές. Το εργαστήριο «Το σποράκι ταξιδεύει», βασίζεται στο βιβλίο του Eric Carle. Η ιστορία ενός ηλιοτρόπιου που φύτρωσε από ένα μικροσκοπικό σποράκι.

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2103250341 Ε: info@ekedisy.gr
Κόστος Συμμετοχής: 12€ Έκπτωση 10% για αδέλφια.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Στην τιμή των εργαστηρίων περιλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο.
Διάρκεια 60 λεπτά. Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Ελίνα Αντωνοπούλου

Μουσείο Παιδικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα

Σάββατο 26 Μαΐου, 17.00 
Partners in Fun και Κυνήγι Θησαυρού – Ακαδημία Πλάτωνος
Παιδιά 7-12 ετών

To Partners in Fun είναι μία κινητή παιδική χαρά με στοιχεία Επαυξημένης Πραγματικότητας που προσφέρει σε παιδιά κάθε πολιτισμικού υπόβαθρου την ευκαιρία να γνωριστούν και να επικοινωνήσουν μέσω του παιχνιδιού.
Μετακινούμενη εντός της Αθήνας, αυτή η διαδραστική πίστα παιχνιδιού προσκαλεί παιδιά από δομές φιλοξενίας προσφύγων και τη γειτονιά να παίξουν μαζί και να γνωριστούν, απολαμβάνοντας το μέλλον της παιδικής ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο κυνήγι θησαυρού και με τη βοήθεια της τεχνολογίας να ανακαλύψουν έναν φανταστικό και αόρατο κόσμο. Θα γίνουν πρωταγωνιστές μιας ιστορίας καθώς θα προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν την αποστολή τους και να βρουν το χαμένο θησαυρό, μέσα σε μια θεματική κατασκευή που θα θυμίζει πραγματικό δάσος.

Σε ομάδες των 4 ατόμων, οι συμμετέχοντες περιπλανιούνται στο επίπεδο του παιχνιδιού, που θυμίζει πραγματικό δάσος. Στο δρόμο τους βρίσκουν γρίφους και μυθικά πλάσματα, που ενεργοποιούνται με τα παρεχόμενα tablet, και συνεργάζονται για να φτάσουν στον κρυμμένο θησαυρό.

Διοργανωτές η ομάδα ARKANOINT σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία» του Δήμου Αθηναίων, τις ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση και SolidarityNow και το Victoria Square Project

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
* Για τις δράσεις στο 51ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο athensopenschools@gmail.com
Περισσότερες πληροφορίες στο info@arkanoint.com

Κυριακή 27 Μαΐου, 11.00
Περισκόπιο χρωμάτων-Μουσείο Παιδικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Παιδιά 5-7 ετών

Δημιουργικό και εκπαιδευτικό Εργαστήριο για να μάθουν τα παιδιά όλα για το περισκόπιο. Θα κατασκευάσουν αυτή τη συσκευή που εγκλωβίζει όλα τα χρώματα. Ένα χρωματικό περισκόπιο που θα κρατήσει όλες τις εικόνες της άνοιξης, ενώ παράλληλα τα παιδιά θα μάθουν πολλά για το μήκος φάσματος και τη συχνότητα του φωτός.

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2103250341 Ε: info@ekedisy.gr
Κόστος Συμμετοχής: 12€ Έκπτωση 10% για αδέλφια.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Στην τιμή των εργαστηρίων περιλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο.
Διάρκεια 60 λεπτά. Σχεδιασμός – Εμψύχωση και Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χαρίκλεια Θεοδωράκη

Μουσείο Παιδικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα

Κυριακή 27 Μαΐου, 11:00
Οι αρχιτέκτονες του εργοστασίου, Τεχνόπολη
Παιδιά 3-8 ετών

Αρχιτεκτονικό/εικαστικό εργαστήριο από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου που προσφέρει την ευκαιρία στους μικρούς να έρθουν σε επαφή με την αρχιτεκτονική φτιάχνοντας μια πολύχρωμη μακέτα του εργοστασίου. Τι σχήμα έχουν τα κτίρια του παλιού εργοστασίου; Πόσοι «χωράνε» μέσα σε μία καμινάδα;

Τα παιδιά γίνονται μικροί αρχιτέκτονες και παρατηρούν πόσο μεγάλα είναι τα κτίρια ενός εργοστασίου και πόσο μικροί είμαστε εμείς δίπλα τους. Θα πάρουν χαρτόνια και μπογιές και θα φτιάξουν τη μακέτα του δικού τους πολύχρωμου εργοστασίου που μπορούν να το κρατήσουν στα χέρια τους.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ημερήσιας δράσης με κεντρικό πυρήνα την τέχνη στους δρόμους – η Τεχνόπολη γίνεται για μια ημέρα μικρογραφία της πόλης όλης και μας μυεί στις τέχνες που συναντάμε στους δρόμους

Ώρα έναρξης: 11.00
Διάρκεια 60’
Τεχνόπολη, Πειραιώς 100 118 54 Γκάζι Παιδική χαρά

Κυριακή 27 Μαΐου, 11:00
Ζωντανεύοντας την πόλη, Τεχνόπολη
Παιδιά 4-8 ετών

Εργαστήριο graffiti από την ομάδα Imaginary Rooms. Η Αθήνα είναι μία πόλη όπου το πέπλο του graffiti και της street art την έχει αγκαλιάσει, προσφέροντας μια χρωματιστή καθημερινότητα στους 5μιση εκατομμύρια διαφορετικούς χαρακτήρες που κατοικούν σε αυτήν. Με έμπνευση από την πληθώρα διαφορετικών προσωπικοτήτων και τους τοίχους της πόλης, λίγη παιδική φαντασία κι άφθονα δημιουργικά λάθη και με εργαλείο τους μαρκαδόρους τα παιδιά θα ζωγραφίσουν άπειρα μικρά characterάκια-doodles.mini posters και τα stickerάκια που θα δημιουργηθούν πρόκειται να μοιράσουν απλόχερα χαμόγελα στους ίδιους τους δημιουργούς, όσο και στους θεατές-κατοίκους της πόλης, όπως άλλωστε ορίζει και η street art.

Εισηγητές Workshop: Μανώλης Ηλιόπουλος, Νάντια Στασινού
Διάρκεια 60’

Τεχνόπολη, Πειραιώς 100 118 54 Γκάζι , Χώρος διεξαγωγής: Innovathens – Αεριοφυλάκιο 2

25 – 31 Μαΐου
Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια – Βιβλιοτοιχογραφίες

Πέντε επώνυμοι καλλιτέχνες από την αθηναϊκή street art σκηνή, οι Jamer (Κώστας Δαμουλάκης), Kez (Γιώργος Χούρσογλου), Same84 (Χρήστος Δάγλας), Taxis (Δημήτρης Ταξής), Pupet (Στέλιος Βράκας) και ένας Ισπανός καλλιτέχνης, ο Μanomatic, προσκαλούνται να ζωγραφίσουν με το μοναδικό εικαστικό τους τρόπο και αισθητική, το βιβλίο και την προώθηση της ανάγνωσης, σε πέντε επιφάνειες σε δημόσια κτίρια.

Κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πραγματοποιούνται δύο τοιχογραφίες:

5ο Γυμνάσιο Αθηνών, Αραχώβης 48

Ενιαίο Eιδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Αθηνών, Αγίων Ασωμάτων 16 – 20 και Διπύλου

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.
Διοργάνωση: Urban Act

Θέατρο

Κυριακή 27 Μαΐου, 11.00

Ο Πέτρος και ο Λύκος, Ελληνικός Κόσμος

Παιδιά 3+

Το γνωστό μουσικό παραμύθι του Σεργκέι Προκόφιεφ ο Πέτρος και ο Λύκος, φέρνει σε επαφή τα παιδιά με τα όργανα της Συμφωνικής ορχήστρας. Στην ιστορία, κάθε χαρακτήρας ερμηνεύεται και από διαφορετικό όργανο. Τα έγχορδα, όλα μαζί, κάνουν τον Πέτρο τον σπουδαίο… Τρία κόρνα παίζουν τον γκρίζο λύκο, το φαγκότο τον παππού του Πέτρου, το φλάουτο κάνει το πουλί, το όμποε την πάπια, το κλαρινέτο κάνει τη γάτα, τους κυνηγούς κάνουν τα ξύλινα πνευστά, τα τύμπανα και η γκρανκάσα βροντούν σαν τις τουφεκιές των κυνηγών.

Στο πρώτο μέρος θα προβληθεί η αριστουργηματική μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων ‘Peter and the Wolf”, που βραβεύθηκε με Όσκαρ το 2008.  Σε αντίθεση με τη συνηθισμένη έκδοση του έργου, η ταινία δεν έχει αφηγητή, αλλά στηρίζεται στη μουσική και τις εικόνες.  Η ηχογράφηση της μουσικής για την ταινία, έγινε από την Philharmonia Orchestra του Λονδίνου, με μαέστρο τον Mark Stephenson.

Πληροφορίες

Τιμές Εισιτηρίων – Εισιτήρια:  12,00€ – 18,00€

Διάρκεια 75 λεπτά

Εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις προπωλούνται: Στην ηλεκτρονική διεύθυνση viva.gr

Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, 177 78 Ταύρος, +30 212 254 0000

Ο Πέτρος και ο Λύκος