Επιστρέψαμε όλοι γεμάτοι, ξεκούραστοι, γεμάτοι ήλιο αλλά εξακολουθούμε να ελπίζουμε σε μικρά διαλείμματα που ξεγελούν το χρόνο είτε στην πόλη είτε εκτός. Εμείς εδώ πιστοί στο ραντεβού μας ετοιμάσαμε προτάσεις διασκέδασης μαζί με τα παιδιά που δειλά δειλά έχουν αρχίσει να προγραμματίζονται. Παρατήρηση βραδινού ουρανού, μουσικά παιχνίδια με τη γιαγιά, Νεανικό Μουσικό Φεστιβάλ αλλά και θερινό σινεμά είναι μερικές από τις προτάσεις μας.

«Γιατί κάθε Σεπτέμβρη θα γεμίζουν όλα φως»
– Φ. Δεληβοριάς

Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου, 21.00
Βραδινή Ξενάγηση – Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Παιδιά 5+

Για όσους βρεθούν το Σάββατο το βράδυ στην πόλη τότε αυτή η νυχτερινή ξενάγηση στα αστέρια είναι ξεχωριστή και περιλαμβάνει και παρατήρηση από το τηλεσκόπιο Δωρίδη καιρού επιτρέποντος.

Το Κέντρο Επισκεπτών Θησείο βρίσκεται στον ιστορικό χώρο του ΕΑΑ στο Θησείο στην κορυφή του λόφου Νυμφών, απέναντι από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Στεγάζεται στο κτίριο Σίνα το οποίο θεμελιώθηκε το 1842 ύστερα από δωρεά του Γεώργιου Σίνα, επιχειρηματία και γενικού πρόξενου της Ελλάδας στη Βιέννη, και βασίστηκε σε σχέδια του Δανού αρχιτέκτονα Τheophil Hansen.

Σκοπός του Κέντρου είναι η καθημερινή ενημέρωση του κοινού σε θέματα Αστρονομίας καθώς και της σχεδόν δύο αιώνων επιστημονικής και πολιτιστικής ιστορίας του ΕΑΑ, η οποία είναι συνυφασμένη με καθοριστικές στιγμές στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διπλανό λόφο της Πνύκας ο Μέτωνας πραγματοποίησε τις πρώτες αστρονομικές παρατηρήσεις στην αρχαία Αθήνα με το Ηλιοτρόπιό του.

Οι ξεναγήσεις ξεκινούν από τις 21:00 έως τις 22:30 και κάθε μισή ώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες για πρωινές επισκέψεις σχολείων και άλλων ομάδων στο +30 210-3490160 ή +30 210-3490107 από τις 9:30 μέχρι 14:00.
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Λόμφος Νυμφών

Εθνικο Αστεροσκοπείο

Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου, 10.30
Κηπουροί του Πάρκου
Παιδιά 5+

Βιωματικό μαθησιακό και διασκεδαστικό εργαστήριο που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς φίλους για το περιβάλλον προσφέροντας γνώση για τα φυτά και τα λαχανικά. Τα φυτά του Πάρκου με την έλευση του φθινοπώρου αρχίζουν να παίρνουν ανάσες από τη ζέστη του καλοκαιριού. Κάποια ετοιμάζονται για μια δεύτερη μικρότερη ανθοφορία και κάποια άλλα ρίχνουν τους σπόρους τους στη γη και περιμένουν τα πρωτοβρόχια.

Οι κηπουροί του Πάρκου θα αναλάβουν δράση – θα εξερευνήσουν το πάρκο, θα συλλέξουν σπόρους, θα αναζητήσουν εποχιακούς καρπούς , θα παρατηρήσουν τους νέους καρπούς να μεγαλώνουν, θα γευτούν γεύονται τα ώριμα λαχανικά, θα σκαλίσουν τα ζιζάνια, αλλά και θα φυτεύσουν, ποτίσουν και φροντίσουν το λαχανόκηπο.

Συνιστάται στους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, καπέλο, νερό και αντηλιακό.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Σταυρούλα Κατσογιάννη, Γεωπόνος – Αρχιτέκτων Τοπίου, Σταμάτης Καβασίλης, Γεωπόνος – Εδαφολόγος

Έως 30 συμμετοχές με σειρά προτεραιότητας
ΚΠΙΣΝ, Λαχανόκηπος

Κηπουροί

Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου, 17.30
Καγιάκ στο κανάλι – ΚΠΙΣΝ
Παιδιά 10+

Αθλητικό πρόγραμμα που στόχο έχει τη γνωριμία μικρών και μεγάλων με το καγιάκ, ενώ συγχρόνως δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν το ΚΠΙΣΝ κωπηλατώντας.

Προτείνεται οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους μια δεύτερη αλλαξιά ρούχα.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική ηλεκτρονική προεγγραφή εδώ. Για παιδιά άνω των 10 ετών & ενήλικες, έως 20 συμμετοχές ανά 30 λεπτά
Απαραίτητη η παρουσία συνοδού για παιδιά κάτω των 15 ετών.

ΚΠΙΣΝ, Κανάλι

καγιάκ

Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου, 17.00
Μαθαίνω να παίζω ομαδικά – ΚΠΙΣΝ
Παιδιά 6-12 ετών

Παιχνίδια ομαδικά, μη ανταγωνιστικά που προάγουν τη συνεργασία και την αξία της ομάδας για να ανακαλύψουν τα παιδιά θα ανακαλύψουν πως η χαρά δεν κρύβεται μόνο στη νίκη.

Μαθαίνουν την αξία της συνεργασίας δημιουργώντας ομάδες που στόχο έχουν την ολοκλήρωση μιας ξεχωριστής αποστολής. Για να το πετύχουν αυτό χρειάζεται να δείξουν εμπιστοσύνη μεταξύ τους και να συνδυάσουν τις ικανότητες του κάθε μέλους της ομάδας. Μέσα από μη ανταγωνιστικά παιχνίδια, επικοινωνία και ομαδική εξερεύνηση,

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος
Έως 20 συμμετοχές με σειρά προτεραιότητας

ΚΠΙΣΝ, Κέντρο επισκεπτών

ΚΠΙΣΝ

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, 18.30
Κύκλος κρουστών με χρηστικά αντικείμενα: Φέρε κάτι από το σπίτι – ΚΠΙΣΝ
Παιδιά 5+

Δημιουργικό και διασκεδαστικό εργαστήριο όπου γονείς, παιδιά, γιαγιάδες και παππούδες ενώνουν τη φαντασία τους σε μια μουσική σύμπραξη με σκοπό να αποκτήσει μια φρέσκια ματιά η μεταξύ τους επικοινωνία. Οι οικογένειες φέρνουν αντικείμενα πολύτιμα ή ασήμαντα, για να συνθέσουν μια κοινή ρυθμική ιστορία και να ξαναγνωριστούν σε ένα περιβάλλον από γνώριμους ή άγνωστους ήχους.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: QUILOMBO LAB

Για άτομα με ή χωρίς αναπηρία
Έως 40 συμμετοχές

ΚΠΙΣΝ, Πίδακες Νερού

Φεστιβάλ Μουσικής

Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου, 20.00
Athens School Festival, Τεχνόπολη
Για όλη την οικογένεια

Νεανικό Φεστιβάλ μουσικής με τη συμμετοχή ερασιτεχνικών συγκροτημάτων μαθητών από Γυμνάσια και Λύκεια της Αθήνας, καθώς και φοιτητικών σχημάτων, που επιθυμούν να αναδείξουν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες και το ταλέντο τους.

Διοργανώνεται για 10η συνεχή φορά και έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος νεανικός μουσικός θεσμός της πόλης, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων.

Pop, rock, funk, punk συναυλιακό σαββατοκύριακο στην πιο εναλλακτική σκηνή της πόλης, που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ακροατές. Οι νέοι μουσικοί με τη σειρά τους θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους, θα μεταδώσουν το ρυθμό και τη θετική τους ενέργεια και θα εντυπωσιάσουν με τη σκηνική τους παρουσία.
Ώρα έναρξης συναυλιών: 20.00

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
To Φεστιβάλ συνεχίζεται και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου

Οι συναυλίες πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

Θέατρο και Κινηματογράφος

Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου, 21.00
Χένσελ και Γκρέτελ, Βεάκειο Θέατρο
Παιδιά 5+

Το γνωστό παραμύθι των αδελφών Γκριμ μεταμορφώνεται, διασκευάζεται και παρουσιάζεται σαν ένα τρυφερό μουσικό παραμύθι, πλούσιο σε μελωδίες και τραγούδια, με έξυπνους διαλόγους γεμάτους χιούμορκαι με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια παρουσιαζεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας 2018 .

Τα πολύ παλιά χρόνια τότε που υπήρχαν ακόμη στον κόσμο μάγισσες κακές και νεράιδες καλές, ζούσαν βαθιά μέσα στο δάσος σ’ ένα φτωχικό μα πολύ χαριτωμένο σπιτάκι ο μικρός Χένσελ και η μικρή Γκρέτελ. Όταν τα δύο παιδιά μετά από ένα καυγά με τους γονείς τους φεύγουν κρυφά να πάνε στο δάσος να μαζέψουν φράουλες, θα συναντήσουν λουλούδια που χορεύουν, πουλιά που τραγουδούν, άλλα παραμυθένια πλάσματα του δάσους, και τέλος ένα νάνο, τον οποίον και θα κοροϊδέψουν κάνοντάς τον να θυμώσει πολύ. Η συνέχεια είναι γεμάτη περιπέτεια.

Κείμενο, σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Ώρα έναρξης: 21:00, Διάρκεια παράστασης: 1:45

Εισιτήρια: Γενική είσοδος:10€
Βεάκειο Θέατρο, Λόφος Προφήτη Ηλία, 210 4194520

χάνσελ και γκρέτελ

Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου – 21.00
Ψηλά / UP – ΚΠΙΣΝ
Για όλη την οικογένεια

To Park Your Cinema Kids του Σεπτεμβρίου έρχεται δυναμικά με μια ιδιαίτερη ταινία γεμάτη συναίσθημα, ρομαντισμό αλλά και δύναμη. Η ταινία Ψηλά που κέρδισε και το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων του 2010 αποτελεί ένα αριστούργημα που μπορεί να αγγίξει τις ψυχές των ανθρώπων κάθε ηλικίας, με το πρώτο δεκάλεπτο να μνημονεύεται ως ένα από τα πιο συγκινητικά στην ιστορία του σινεμά! Αυτό που ακολουθεί είναι μια απολαυστική περιπέτεια αυτογνωσίας.

Ένας 78χρονος φουσκώνει με μπαλόνια όλη την πραμάτεια του και… απογειώνει το σπιτικό του, για να εκπληρώσει το όνειρο της μοναδικής του αγάπης.

Σκηνοθεσία: Pete Docter
Επιμέλεια προγράμματος: Ηλίας Φραγκούλης

Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους
Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

ΚΠΙΣΝ, Ξέφωτο

Ταινία Ψηλα