Δύσκολες ημέρες διανύουμε αλλά οφείλουμε όσο αντέχουμε και μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας, να τα καθοδηγούμε, να τα μαθαίνουμε την αξία της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Και εκτός από το δικό μας παράδειγμα, υπάρχουν πολλές οργανωμένες δράσεις όπως εκείνες στο Μουσείο Συναισθημάτων αλλά και οι δράσεις του Our Festival που ξεκίνησε για να επιβεβαιώσει τη δύναμη της αλληλεγγύης στην τέχνη, που μπορούν να αποτελέσουν αφετηρία εν συναίσθησης και πολιτισμού από την παιδική κιόλας ηλικία.

Σάββατο 28 Ιουλίου, 13.00
Ιστορίες της Φιλίας – Μουσείο Συναισθημάτων
Έφηβοι 12+

Διαδραστικό εργαστήριο για εφήβους όπου μέσα από τις ιστορίες που έχει σχεδιάσει το Μουσείο Συναισθημάτων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την αξία που έχει κάθε συναίσθημα στη ζωή μας αξιοποιώντας τα σύμβολα και τις διαδρομές που ακολουθούν οι ήρωες στις ιστορίες.

Είσοδος εργαστηρίου: για την είσοδο στα εργαστήρια τηρείται σειρά προτεραιότητας χωρίς να γίνονται κρατήσεις.

Εισιτήριο εργαστηρίου: 8 ευρώ – στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στη διαδραστική έκθεση του μουσείου. Ο σκοπός της έκθεσης είναι να προσφέρει ερεθίσματα στα παιδιά, στους εφήβους και στους ενήλικες που τα περιβάλλουν, μέσα από την αλληλεπίδραση με τα διαδραστικά εκθέματα παιχνίδια.

Μουσείο Συναισθημάτων, Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου, Λόφος Φιλοπάππου

μουσείο συναισθημάτων

Κυριακή 29 Ιουλίου, 13.00
Παραμυθοϊστορίες των Συναισθημάτων – Μουσείο Συναισθημάτων
Παιδιά 5-12 ετών

Ένα ταξίδι στο μαγικό Κόσμο των παραμυθιών με σκοπό να αναγνωρίσουμε την αξία των συναισθημάτων στη ζωή μας. Μέσα από την παραμυθοϊστορία που έχει σχεδιάσει το Μουσείο Συναισθημάτων, από την πορεία του ήρωα και από τα σύμβολα στον κόσμο των παραμυθιών μικροί και μεγάλοι έχουμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε ερωτήματα και απαντήσεις ο καθένας με το δικό του τρόπο, σύμφωνα με τη δική του ανάγκη.

Είσοδος εργαστηρίου: για την είσοδο στα εργαστήρια τηρείται σειρά προτεραιότητας χωρίς να γίνονται κρατήσεις.

Εισιτήριο εργαστηρίου: 8 ευρώ – στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου. Στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στη διαδραστική έκθεση του μουσείου. Ο σκοπός της έκθεσης είναι να προσφέρει ερεθίσματα στα παιδιά, στους εφήβους και στους ενήλικες που τα περιβάλλουν, μέσα από την αλληλεπίδραση με τα διαδραστικά εκθέματα παιχνίδια.

Μουσείο Συναισθημάτων, Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου, Λόφος Φιλοπάππου

Σάββατο 28 Ιουλίου, 17.00
Οι μικροί Πικάσο – Θέατρο Ρεματιάς
Παιδιά 5+

Εικαστικό Εργαστήριο – Με μόνα υλικά τις χαρτόκουτες και τα χρώματα και έμπνευση από τον κυβισμό του Πικάσο, τα παιδιά θα κατασκευάσουν χειροποίητες μάσκες, θα τους δώσουν φωνή, χαρακτήρα και θεατρική υπόσταση.

Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα του Our Festival 4, ένα φεστιβάλ εναλλακτικών καλλιτεχνικών σχημάτων που γεννήθηκε το 2015 για να επιβεβαιώσει τη δύναμη της αλληλεγγύης στην τέχνη. Από τότε έχει παρουσιάσει 52 δράσεις, από 352 καλλιτέχνες, σε 5.500 περίπου θεατές, στο θέατρο της Ρεματιάς. Σε ένα θέατρο που οφείλει την ύπαρξή του στην αλληλεγγύη. Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα του Our Festival 4

Περιορισμένος αριθμός θέσεων: 20 παιδιά
Συντελεστές: Ελεάννα Σταθοπούλου – Ηθοποιός/Θεατρολόγος και Δήμητρα Σύρου – Ηθοποιός/Σκηνοθέτης

Για κράτηση θέσης, καλέστε στο 6939169251
Σε περίπτωση αλλαγής του χώρου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι Τηλ. 210 6855898

Σάββατο 28 Ιουλίου, 18.30
Εργαστήρια στο βαθύ μπλε: Βρες το άστρο σου – ΚΠΙΣΝ
Για όλη την οικογένεια

Καλλιτεχνικό εργαστήρι που συνδυάζει αστροπαρατήρηση με εικαστική δράση. Πλανήτες θα συναγωνιστούν με αστέρια, κομήτες με ουράνια σώματα, με στόχο να γίνουν πιο λαμπερά. Αστροφώτιστα έργα τέχνης όπως η «Έναστρη νύχτα» του Vincent van Gogh και «Οι αστερισμοί» του Joan Miró συναντούν το ταξίδι του «Μικρού Πρίγκηπα» του Antoine de Saint-Exupéry σε άλλους πλανήτες και αποτελούν την έμπνευση για να ανακαλύψουν μικροί και μεγάλοι το δικό τους ζωγραφικό άστρο.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Τσινισιζέλη, Εικαστικός
Η δράση διαρκεί 1 ώρα και θα επαναληφθεί στις 19.30 (έως 15 συμμετοχές ανά εργαστήριο)
ΚΠΙΣΝ, Πίδακες Νερού

Σάββατο 28 Ιουλίου, 18.30
Pop Up Playground – ΚΠΙΣΝ
Παιδιά 3+

Διαδραστικό εκπαιδευτικό εργαστήριο STEAM για τους μικρούς με τους γονείς τους. Οι ιδέες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών κατευθύνουν το παιχνίδι μαζί με μια μεγάλη συλλογή από ευφάνταστα steΑm παιχνίδια και δραστηριότητες που προάγουν την επιστημονική αλλά και τη δημιουργική σκέψη. Οι γονείς με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών υποστηρίζουν την ανακάλυψη παρέχοντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον με διακριτική αλλά ουσιώδη αλληλεπίδραση.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Gamely

Μέγιστος αριθμός συμμετοχής έως 10 παιδιά και 10 γονείς ανά εργαστήριο, με προεγγραφή εδώ

18.30-19.00, 19.10-19.40 | 3–4 ετών
20.00-20.30, 20.40-21.10 | 5–6 ετών

ΚΠΙΣΝ, Μεσογειακός Κήπος

Σάββατο 28 Ιουλίου, 19.45
Μήπως είδατε το τσίρκο μου; | Θέατρο Ρεματιάς
Παιδιά 5+

Θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους από τη Θεατρική Ομάδα Tσόκαρα. Η ιστορία ενός κλόουν που έχασε το τσίρκο του και ψάχνει να το βρει, με ζωντανή μουσική, κόλπα, κούκλες και μια βαλίτσα που μιλάει.

Η ομάδα ταξιδεύει με μια βαλίτσα μέσα στην ιστορία και την παρουσιάζει με τρόπο κωμικό χρησιμοποιώντας λόγο, σωματικό θέατρο, ζωντανή μουσική, στοιχεία κουκλοθεάτρου, αυτοσχεδιασμό και διαδραστική επαφή με το κοινό.

Με ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα | Liminal

Συντελεστές:
Παραγωγή – Σκηνοθεσία: Ομάδα Τσόκαρα / Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Αντανακλάσεις
Πρωτότυπη Μουσική: Θάνος Κοσμίδης (από τους burger project)
Κοστούμια: Αγγελική Μπόζου Κούκλες: Φεβρωνία Ρειζίδου
Μάσκες: Ιφιγένεια Αφίσα: Αλέξανδρος Αποστολάκης – Ειρήνη Πουρνάρα
Παίζουν: Ελεάννα Αποστολάκη, Μελίσσα Κωτσάκη, Ανδρομάχη Σπανέλλη
Διάρκεια: 60 λεπτά

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι Τηλ. 210 6855898

Κυριακή 29 Ιουλίου, 16:00
Stop Motion / Balkn Cino– Κέντρο νεότητας Χαλανδρίου
Παιδιά 7-12 ετών

Διαδραστικό εργαστήριο stop motion με απλά μέσα (smartophone + application) για γονείς και παιδιά (7-12 ετών). Μετά το εργαστήριο θα ακολουθήσουν προβολές μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων.
Συντελεστές: Δήμητρα Μητσάκη, Παναγιώτης Υδραίος, Δημήτρης Μέρας, Έυη Στάμου, Φωτεινή Στεφανή
Συμμετοχή στο εργαστήριο με αποστολή e-mail: balkancankino@gmail.com
Οι θέσεις είναι περιορισμένες (15). Διάρκεια: 3 ώρες

Κέντρο νεότητας Χαλανδρίου, Αντιγόνης και Δαναΐδων, 15232 Χαλάνδρι

Κυριακή 29 Ιουλίου, 19.00
Yoga για παιδιά – ΚΠΙΣΝ
Παιδιά 4-12 ετών

Πρωτότυπη δράση που απευθύνεται σε μικρά παιδιά με βασικό περιεχόμενο μια παιδοκεντρική και διασκεδαστική προσέγγιση της yoga. Τα παιδιά μαθαίνουν να αναπτύσσουν δεξιότητες σε ένα μη ανταγωνιστικό περιβάλλον, να ελέγχουν το σώμα, την αναπνοή και τις σκέψεις τους, ενώ παράλληλα δυναμώνουν, βελτιώνουν την ευλυγισία τους και αποκτούν αυτοπεποίθηση.

Συνιστάται στους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν το δικό τους στρώμα yoga.
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας
Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλείσθε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης 30’ νωρίτερα
ΚΠΙΣΝ, Λαβύρινθος

kids yoga

Park your Cinema Kids

Σάββατο 28 Ιουλίου, 21.00
Μπάτε σκύλοι αλέστε / Τhe secret life of pets – ΚΠΙΣΝ
Για όλη την οικογένεια

Mε τη δράση «Park Your Cinema Kids» το ΚΠΙΣΝ θέλει να φέρει τους μικρούς επισκέπτες του κοντά σε μερικά από τα πιο διαχρονικά αξιολάτρευτα κατοικίδια ζωάκια του σινεμά που μας συντρόφευαν από τη δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα.

Γάτες, σκυλάκια, πτηνά, μέχρι και τρωκτικά, έρχονται να μας θυμίσουν πόσο πολύ αποζητάμε την παρουσία τους όταν βρισκόμαστε στο σπίτι μας, ακόμη και όταν κάνουν τις πιο ζαβολιάρικες ανακατωσούρες, διαρκώς γύρω από τα πόδια μας. Για εκείνους που έχουν κατοικίδια, απλά, είναι οικογένεια.

H ταινία «Μπάτε σκύλοι αλέστε / Τhe secret life of pets», αποτελεί την 6η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 2016 παγκοσμίως και είναι μια απόλυτα ψυχαγωγική περιπέτεια καταδίωξης που αγαπήθηκε απίστευτα από θεατές κάθε ηλικίας και δη τους φιλόζωους. Δημιουργίας της ομάδας που μας έδωσε τη φιλμική σειρά των Εγώ, ο Απαισιότατος, αλλά και τα περιβόητα Minions.

Πώς περνούν τις ώρες τους τα κατοικίδια ζώα των διαμερισμάτων του Μανχάταν, όταν τα αφεντικά τους φεύγουν το πρωί για τη δουλειά; Και σε τι μπελάδες θα βρεθεί ο τετράποδος Μαξ, όταν αναγκαστεί να συγκατοικήσει με τον αδέσποτο Ντιουκ;

Σκηνοθεσία:Wolfgang Reitherman
Επιμέλεια προγράμματος: Ηλίας Φραγκούλης
Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους
Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.
Σκηνοθεσία: Brad Bird

ΚΠΙΣΝ, Ξέφωτο