Το mind the fact, το νέο πολιτιστικό φεστιβάλ της Αθήνας, έρχεται από τις 26 έως τις 29 Μαΐου σε διαφορετικά σημεία της πόλης!

Το mind the fact επιδιώκει να εντάξει στην ομάδα του ανθρώπους οι οποίοι θα επικοινωνήσουν τις δράσεις και τους στόχους του φεστιβάλ, ανθρώπους που συνδυάζουν πάθος, ενέργεια, κίνητρο για κοινωνική αλλαγή και αγάπη για τις τέχνες και θα συμμετέχουν ενεργά σε ποικίλες δράσεις.

Όσοι ενδιαφέρονται να μπουν στην ομάδα του mind the fact, παρακαλώ να επικοινωνήσουν μαζί μας μέχρι τις 12 Μαΐου στο press@mindthefact.gr βάζοντας στο θέμα του email: Volunteering @mtf festival. Η ενημέρωση και εκπαίδευση των εθελοντών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Μαΐου.

Τι είναι το mind the fact;

Το mind the fact είναι ένα νέο μοντέλο παραγωγής παραστάσεων, εκθέσεων και δράσεων υψηλών προδιαγραφών, με στόχο την ανάδειξη αληθινών ιστοριών και κοινωνικών θεμάτων που συνδέονται με τις συνθήκες διαβίωσης και τη δύσκολη πραγματικότητα των κατοίκων της πόλης, από τους ανθρώπους που τις έζησαν ή τις ζουν ακόμη. Μέσα από το σύστημα του mind the fact επαγγελματίες καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στους χώρους των παραστατικών, των εφαρμοσμένων και των καλών τεχνών συνεργάζονται με ανθρώπους που ανήκουν ή άνηκαν σε ευπαθείς ή μη-ευνοούμενες κοινωνικές ομάδες για τη δημιουργία καλλιτεχνικών έργων που φωτίζουν διαφορετικές πλευρές της καθημερινής ζωής αναδεικνύοντας την «άλλη όψη του νομίσματος».

Οι παραστάσεις, οι εκθέσεις και οι δράσεις του mind the fact δημιουργούνται μέσα από ένα σύστημα προσεκτικά σχεδιασμένων πολύμηνων καλλιτεχνικών εργαστηρίων με τη συνεργασία και την υποστήριξη ανθρωπιστικών οργανώσεων, ομάδων στήριξης και ειδικών κοινωνικών επιστημόνων και παρουσιάζονται, μαζί με επιλεγμένες σχετικές δράσεις από αντίστοιχές διεθνείς πλατφόρμες, στο mtf festival.

Μια παραγωγή της Polyplanity Productions, με τη συνεργασία της ΑΜΑΚΑ και του Συνεργείου.

Μεγάλος Δωρητής: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

mind the fact: Χαίρω πολύ!

Το mind the fact μας συστήνεται με τις «Χαίρω πολύ!» δράσεις στις 5-7 και 19-22  Μαΐου. Οι συμμετέχοντες των εργαστηρίων μαζί με συνεργαζόμενους καλλιτέχνες, που στηρίζουν την πρωτοβουλία, παρουσιάζουν μια σειρά από δρώμενα και πρωτότυπες δράσεις γνωριμίας σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας. Καλούν το κοινό να γνωρίσει τους ανθρώπους του mind the fact και μας προσκαλούν στο φεστιβάλ που θα υλοποιηθεί στις 26-29 Μαΐου.

Φιλοδοξία του φεστιβάλ είναι να λειτουργήσει ως πεδίο ανταλλαγής γνώσης, εμπειρίας και ιδεών, ως σημείο συνάντησης ατόμων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τέχνης, καθώς και να καθιερωθεί ως ένας ετήσιος καλλιτεχνικός θεσμός.

Μπορείτε να δείτε όλες τις δράσεις αναλυτικά εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το mind the fact επισκεφθείτε: mindthefact.gr

Facebook page: Mind the fact