Η ερευνητική πλατφόρμα μουσικού θεάτρου Re-Fuse της Εναλλακτικής Σκηνής αναζητά τρόπους με τους οποίους οι καλλιτέχνες (δημιουργοί και ερμηνευτές) διαφορετικών πεδίων θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια μιας διακαλλιτεχνικής δημιουργικής διαδικασίας. Στο πλαίσιο της πλατφόρμας και σε συνεργασία μεταξύ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Φεστιβάλ Σύγχρονης μουσικής της Ουτρέχτης Gaudeamus Music Week, συγκροτήθηκε μια ομάδα (ομάδα RE-FUSE) αποτελούμενη από 11 καλλιτέχνες διαφορετικών εθνικοτήτων και καλλιτεχνικών πεδίων. Το εκπαιδευτικό εργαστήριο της ερευνητικής θα συντονιστεί από τέσσερα μέλη της ομάδας RE-FUSE: τους Θανάση Δεληγιάννη (συνθέτης), Αργυρώ Χιώτη (σκηνοθέτης), Ευθύμη Θέου (ηθοποιός), Τζένη Αργυρίου (χορογράφος).

To εργαστήριο απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες, ηλικίας 20-25 χρόνων. Μέσω της διαδικασίας ανοιχτής πρόσκλησης ενδιαφέροντος, η ομάδα συντονιστών θα επιλέξει 8 συμμετέχοντες, οι οποίοι θα συμμετάσχουν ενεργά σε όλες τις συναντήσεις των δύο σκελών του εργαστηρίου. Η ομάδα των συντονιστών θα αναζητήσει συμμετέχοντες προκειμένου να ερευνήσουν και να αξιολογήσουν οι ίδιοι τη σκηνική τους παρουσία πέρα από την ιδιότητά τους.

Οι ιδιότητες των συμμετεχόντων και ο αριθμός τους ανά ειδικότητα είναι:

1 συνθέτης/τρια
1 σκηνοθέτης/τρια
1 χορογράφος
2 μουσικοί (εκτελεστές/εκτελέστριες μουσικού οργάνου)
1 τραγουδιστής/τρια
1 ηθοποιός
1 χορευτής/τρια

Ημερομηνίες διεξαγωγής του εργαστηρίου είναι:

Διαδικτυακές συναντήσεις: 30 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου 2017, 18:00-20:00.
Συναντήσεις στούντιο (εγκαταστάσεις ΕΛΣ): 23-27 Οκτωβρίου, 18:00-21:00

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν και να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής έως και τις 2 Ιουλίου 2017 και ώρα 14:00 συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής.