Η Κορνουάλη είναι ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός. Πύργοι και παλιά υποστατικά έχουν μετατραπεί σε ξενοδοχεία και ξενώνες.

Ήρθε η ώρα για μια πρωτότυπη μετατροπή, αυτή μιας εγκαταλελειμμένης φυλακής του 18ου αιώνα που το αρχιτεκτονικό γραφείο Twelve Architects φιλοδοξεί να κάνει το ιστορικό μέρος όχι μόνο ξενοδοχείο αλλά και τουριστικό αξιοθέατο.

Η φυλακή Bodmin με ένα έργο εκατομμυρίων λιρών θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο 63 δωματίων. Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να κοιμηθούν στα πρώην κελιά που ενώθηκαν για να δημιουργήσουν σύγχρονα υπνοδωμάτια.

Η Bodmin Jail σχεδιασμένη από τον Βρετανό μηχανικό John Call χτίστηκε το 1779, υπήρξε χώρος φυλάκισης και εκτέλεσης για σχεδόν 150 χρόνια έως ότου έκλεισε το 1927.

Με το τρομακτικό παρελθόν της είχε τη φήμη του στοιχειωμένου τόπου για πολλές δεκαετίες. Οι αρχιτέκτονες είπαν ότι φαντάσματα δεν εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών και διατήρησαν το αρχικό σχήμα του κτιρίου. Το μόνο πρόβλημα είναι οι νυχτερίδες, τα εννέα είδη που κατοικούν στη φυλακή εδώ και πολλές δεκαετίες και χρησιμοποιούν τα ερείπια του Πύργου σαν περιοχή ζευγαρώματος. Ήδη οι οικολόγοι αντιδρούν στο έργο και προσπαθούν να τις διασώσουν και να μην τις ενοχλήσουν έτσι ώστε να μη διαταραχθεί το οικοσύστημα.

Το ξενοδοχείο και το αξιοθέατο πρόκειται να ανοίξουν το 2019.