Ο υδράργυρος έχει φθάσει στα ύψη και όσοι ακόμα δεν έχουμε την ευκαιρία μιας απόδρασης για το ΣΚ που μας έρχεται τότε οι δράσεις που προτείνουμε για την πόλη ίσως χαροποιήσουν μικρούς και μεγάλους. Καλλιτεχνικά εργαστήρια, μαθήματα roller skates, υπαίθριο σινεμά αλλά και μουσικοθεατρικές παραστάσεις μερικές από τις προτάσεις μας.

Πρωτότυπες Δράσεις και εργαστήρια

Σάββατο 7 Ιουλίου, 18.00
Δημιουργούμε όλοι μαζί τέχνη: Απέραντο γαλάζιο – ΚΠΙΣΝ
Παιδιά 7+

Παιδικό καλλιτεχνικό εργαστήριο με κεντρικό θέμα το μπλε χρώμα και όλες τις αποχρώσεις του. Ερωτήματα όπως πόσοι είναι οι χρωματικοί τόνοι και οι αποχρώσεις του μπλε αλλά και με ποιο τρόπο αποδόθηκε η αίσθηση του νερού στην Ιστορία της Τέχνης μερικά από τα θέματα που θα προκύψουν και θα αναλυθούν.

Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά θα αναλύσουν και θα οργανώσουν συνθετικά την τεράστια χρωματική γκάμα του μπλε και θα κατασκευάσουν κολλάζ με πληθώρα υλικών και υφών που θα απεικονίζουν τη γαλήνη, την τρικυμία, το κύμα ή το βάθος του νερού.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Εικαστικός | Ελισάβετ Χελιδώνη, Εικαστικός, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής
Για παιδιά 7+, νέους και οικογένειες – άτομα με ή χωρίς αναπηρία (έως 25 συμμετοχές ανά ώρα)

Η λίστα για τη σειρά προτεραιότητας των δύο πρώτων εργαστηρίων θα ξεκινήσει στις 17.30, ενώ για το τρίτο εργαστήριο η σειρά προτεραιότητας θα ξεκινήσει στις 19.30

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)
Λεωφ. Συγγρού 364,
176 74 Καλλιθέα

Σάββατο 7 Ιουλίου, 18.30
Εργαστήρια στο βαθύ μπλε: Βρες το άστρο σου – ΚΠΙΣΝ
Για όλη την οικογένεια

Καλλιτεχνικό εργαστήρι που συνδυάζει αστροπαρατήρηση με εικαστική δράση. Πλανήτες θα συναγωνιστούν με αστέρια, κομήτες με ουράνια σώματα, με στόχο να γίνουν πιο λαμπερά. Αστροφώτιστα έργα τέχνης όπως η «Έναστρη νύχτα» του Vincent van Gogh και «Οι αστερισμοί» του Joan Miró συναντούν το ταξίδι του «Μικρού Πρίγκηπα» του Antoine de Saint-Exupéry σε άλλους πλανήτες και αποτελούν την έμπνευση για να ανακαλύψουν μικροί και μεγάλοι το δικό τους ζωγραφικό άστρο.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Τσινισιζέλη, Εικαστικός
Η δράση διαρκεί 1 ώρα και θα επαναληφθεί στις 19.30 (έως 15 συμμετοχές ανά εργαστήριο)

ΚΠΙΣΝ, Πίδακες Νερού

Σάββατο 7 Ιουλίου, 18.00
Καλοκαιρινή γιορτή με το Χαμόγελο του Παιδιού -Πάρκο Φλοίσβου
Για όλη την οικογένεια

Μια μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή από το Χαμόγελο του Παιδιού, με πρωταγωνιστές τους SMILERS, τους ήρωες για όλα τα παιδιά, στο Παλαιό Φάληρο, που θα περιλαμβάνει πολλαπλές καλλιτεχνικές και διασκεδαστικές δράσεις για όλη την οικογένεια.

Κινητό πλανητάριο με την Motivating Minds Nobleness, παιχνίδια με χρώματα με την ομάδα Κουβάρι, εργαστήρι κέρινων ομοιωμάτων χεριών, εκπαιδευτική ρομποτική από την E-Future, παιχνίδια δράσης με τα Δελφινάκια , facepainting, φωτογραφίες σε photobooth, χορός την ομάδα HyperLinks, ζωγραφική, μουσική, μαγικά κόλπα και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Στο χώρο θα υπάρχει bazaar με είδη του οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” με μεγάλη ποικιλία καλοκαιρινών και άλλων ειδών, πάντα σε προσιτές τιμές για την ενίσχυση του έργου και των δράσεών του.

Η δράση έχει την υποστήριξη του Δήμου Φαλήρου και θα έχει διάρκεια μέχρι την Κυριακή 8 Ιουλίου από τις 18.00-22.00

Για περισσότερες πληροφορίες: Το Χαμόγελο του Παιδιού, τηλ. 210-3306140, info@hamogelo.gr
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Πάρκο Φλοίσβου

Κυριακή 8 Ιουλίου, 19.00
Roller Skates – ΚΠΙΣΝ
Παιδιά 6+

Μαθήματα Roller Skates για παιδιά καθώς θεωρείται το απόλυτο ψυχαγωγικό και διασκεδαστικό μεταφορικό μέσο. Μέσα από τα αυτοτελή, εισαγωγικά μαθήματα, τα παιδιά θα εξασκήσουν την ισορροπία τους κάνοντας βόλτες με πατίνια.
Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία και οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να έχουν δικό τους εξοπλισμό (πατίνια, κράνη, επιγονατίδες).

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Ακαδημία πατινιών Powerskate.eu, Γιάννης Κούσπαρης, πιστοποιημένος εκπαιδευτής με Level 1, 2 και 3 από τον οργανισμό ICP.

Δωρεάν, Έως 15 συμμετοχές
ΚΠΙΣΝ, Στο χώρο επισκεπτών

Κυριακή 8 Ιουλίου, 19.00
Άστρο… περιπέτειες. Ένα ταξίδι στο διάστημα – ΚΠΙΣΝ
Παιδιά 8+

Εργαστήριο STEAM για τους μικρούς εξερευνητές που θέλουν να έρθουν σε επαφή με το μαγικό κόσμο του διαστήματος. Με τα δικά τους χέρια θα δημιουργήσουν μικρές αστρονομικές κατασκευές, γνωρίζοντας παράλληλα το ηλιακό σύστημα, τους πλανήτες και τη φύση των αστέρων. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει δραστηριότητες, με την κατασκευή και εκτόξευση πυραύλων. Τα παιδιά εξετάζουν τον αεροδυναμικό σχεδιασμό, και το βέλος κάμψης προτού σχεδιάσουν το δικό τους μοντέλο και το εκτοξεύσουν, στοχεύοντας τη μέγιστη απόδοση.

Δωρεάν συμμετοχή – έως 20 συμμετοχές ανά εργαστήριο

Το πρόγραμμα θα επαναληφθεί τη Δευτέρα 23/07
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: STEM
ΚΠΙΣΝ, Νότια Μονοπάτια

Θέατρο & Κινηματογράφος

Σάββατο 7 Ιουλίου, 19.30
Ο Τρομάρας του Γ. Βιζυηνού – Αυλή Παραμυθοχώρας
Παιδιά 2+

Διαδραστικό καλοκαιρινό μουσικό παραμύθι με κούκλες με την αγαπημένη παραμυθού Σάσα Βούλγαρη. Μια παράσταση για όλη την οικογένεια. Ένα αγόρι, που φοβάται ακόμα και μία μύγα ψάχνει τρόπο, να ξεπεράσει τους φόβους του. Μπλέκει όμως σε απίστευτες γκάφες και τρελές περιπέτειες… Θα τα καταφέρει;

Στο τέλος της παράστασης τα παιδιά συμμετέχουν στο γλέντι του γάμου του Τρομάρα χορεύοντας παραδοσιακά τραγούδια.

Τιμή εισιτηρίου: 8€
Παραμυθοχώρα, Αναπαύσεως 14 & Τυρταίου 1 Μετς, Τηλ. 210 9216346

Σάββατο 7 Ιουλίου, 21.00
Οι Αριστόγατες – Ξέφωτο ΚΠΙΣΝ
Για όλη την οικογένεια

Mε τη δράση «Park Your Cinema Kids» το ΚΠΙΣΝ θέλει να φέρει τους μικρούς επισκέπτες του κοντά σε μερικά από τα πιο διαχρονικά αξιολάτρευτα κατοικίδια ζωάκια του σινεμά που μας συντρόφευαν από τη δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα. Γάτες, σκυλάκια, πτηνά, μέχρι και τρωκτικά, έρχονται να μας θυμίσουν πόσο πολύ αποζητάμε την παρουσία τους όταν βρισκόμαστε στο σπίτι μας, ακόμη και όταν κάνουν τις πιο ζαβολιάρικες ανακατωσούρες, διαρκώς γύρω από τα πόδια μας. Για εκείνους που έχουν κατοικίδια, απλά, είναι οικογένεια.

Οι Αριστόγατες αποτελούν μια τεράστια εμπορική επιτυχία της Disney το 1970, με βασικά στοιχεία της την περιπέτεια, το ρομαντισμό αλλά και με πολλά τραγούδια και έμπνευση από αληθινό περιστατικό της δεκαετίας του 1910. Μια ιδιόρρυθμη πολυεκατομμυριούχος πεθαίνει στο Παρίσι και η διαθήκη της ανακηρύσσει σε μοναδικούς κληρονόμους… τις Αριστόγατές της! Ο μπάτλερ της μακαρίτισσας ζηλεύει με φθόνο την τύχη των γατιών και αποφασίζει να τα στείλει στην εξοχή… χωρίς γυρισμό, αλλά δεν λογαριάζει στην υποστήριξη που θα έχουν οι κληρονόμοι από τις κεραμιδόγατες της περιοχής.

Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους. Επιμέλεια προγράμματος: Ηλίας Φραγκούλης

Σκηνοθεσία: Wolfgang Reitherman
Δωρεάν είσοδος
ΚΠΙΣΝ, Ξέφωτο

Κυριακή 8 Ιουλίου, 19:30
Οι απίθανες περιπέτειες του Πινόκιο- Αυλή Παραμυθοχώρας
Παιδιά 2+

Διαδραστικό καλοκαιρινό μουσικό παραμύθι με κούκλες που βασίζεται στο αγαπημένο παραμύθι του Κάρλο Γκολόντι «Πινόκιο». Εντυπωσιακές κούκλες ανθρωπίνων διαστάσεων, κούκλες άμεσης κίνησης, γαντόκουκλες, μαριονέτες, επίπεδες κούκλες, και γιγαντόκουκλες, σχήματα και χρώματα αποκαλύπτονται μέσα από μαγικά κουτιά που δημιουργούν ένα ονειρικό σκηνικό.

Ηθοποιοί και κούκλες συνυπάρχουν αρμονικά δημιουργώντας μία παραμυθένια ατμόσφαιρα σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια.
Μετά την παράσταση τα παιδιά θα βγουν στην αυλή για να φτιάξουν τον Πινόκιο σε κούκλα και να χορέψουν.

Μια παράσταση για όλη την οικογένεια.
Τιμή εισιτηρίου: 10€
Παραμυθοχώρα, Αναπαύσεως 14 & Τυρταίου 1 Μετς, Τηλ. 210 9216346

Κυριακή 8 Ιουλίου, 21.00
Χένσελ και Γκρέτελ, Θέατρο Πέτρας
Παιδιά 5+

Το γνωστό παραμύθι των αδελφών Γκριμ μεταμορφώνεται, διασκευάζεται και παρουσιάζεται σαν ένα τρυφερό μουσικό παραμύθι, πλούσιο σε μελωδίες και τραγούδια, με έξυπνους διαλόγους γεμάτους χιούμορ και με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας 2018 .

Τα πολύ παλιά χρόνια τότε που υπήρχαν ακόμη στον κόσμο μάγισσες κακές και νεράιδες καλές, ζούσαν βαθιά μέσα στο δάσος σ’ ένα φτωχικό μα πολύ χαριτωμένο σπιτάκι ο μικρός Χένσελ και η μικρή Γκρέτελ. Όταν τα δύο παιδικά μετά από ένα καυγά με τους γονείς τους φεύγουν κρυφά να πάνε στο δάσος να μαζέψουν φράουλες, θα συναντήσουν λουλούδια που χορεύουν, πουλιά που τραγουδούν, άλλα παραμυθένια πλάσματα του δάσους, και τέλος έναν νάνο, τον οποίον και θα κοροϊδέψουν κάνοντάς τον να θυμώσει πολύ. Η συνέχεια είναι γεμάτη περιπέτεια.

Κείμενο, σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Ώρα έναρξης: 21:00, Διάρκεια παράστασης: 1:45

Εισιτήρια: Γενική είσοδος:10€
Θέατρο Πέτρας, Ολυμπίας 85, Πετρούπολη