Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο μίλησε δημοσίως για την εκρηκτική συσκευή που στάλθηκε στα γραφεία του στη Νέα Υόρκη και έστειλε από το Μανχάταν μήνυμα για να προτρέψει τους Αμερικανούς να πάρουν μέρος στις ενδιάμεσες εκλογές.

Ευχαρίστησε τους γενναίους εκπροσώπους του νόμου που ασχολούνται με την ασφάλεια λέγοντας «Ευχαριστώ το Θεό που δεν τραυματίστηκε κανένας από αυτούς που μας προστατεύουν επιβάλλοντας το νόμο. Υπάρχει κάτι πιο ισχυρό από τις βόμβες και αυτή είναι η ψήφος σας. Οι άνθρωποι πρέπει να ψηφίσουν!» τόνισε.

Ο ηθοποιός πιστεύεται ότι ήταν στοχευμένος εξαιτίας της δήλωσής του για τον Ντόναλντ Τραμπ και τον τρόπο με τον οποίο κυβερνά. Τον Ιούνιο, ο Ντε Νίρο έγραψε ιστορία με το περίφημο “fuck Trump” που εκστόμισε κατά τη διάρκεια της ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης των βραβείων Tony. Παλαιότερα είχε εκφράσει και την επιθυμία να δώσει μια μπουνιά στον Τραμπ αποκαλώντας τον «ηλίθιο, ανόητο και εθνική καταστροφή για τη χώρα».

Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν επιδοθεί στο κυνήγι των αποστολέων περίπου 10 βομβών σε επικριτές του Τραμπ, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται ο Τζο Μπάιντεν και ο Μπαράκ Ομπάμα.