Για την Περλ Μπακ οι πιο επικίνδυνες καρδιακές παθήσεις είναι ο φθόνος, το μίσος και η πλεονεξία. Η τιμημένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1938 συγγραφέας και πρώτη γυναίκα που κέρδισε βραβείο Πούλιτζερ για το μυθιστόρημα της “Good Earth“, γεννήθηκε σαν σήμερα 26 Ιουνίου του 1892.

«Οι μεγάλες αρετές κάνουν τον άνθρωπο αξιοθαύμαστο, τα μικρά ελαττώματα τον κάνουν αξιαγάπητο», έλεγε.

Ακόμα και σήμερα θεωρείται ως μια από τις σημαντικές φωνές του 20ού αιώνα που μας γνώρισε την καθημερινή ζωή, τα ήθη και τα έθιμα ενός μακρινού πολιτισμού, αυτού της Κίνας, όπου πέρασε ένα μεγάλο μέρος της ζωής της.

Μετά τις σπουδές εγκαταστάθηκε στην Κίνα, έζησε τους διωγμούς των Δυτικών, επέστρεψε στις ΗΠΑ, και ξεκίνησε τη λογοτεχνική της καριέρα με την «Εξόριστη», που ουσιαστικά ήταν η βιογραφία της μητέρας της, που είχε πεθάνει το 1921.

Έγινε παγκοσμίως γνωστή με την «Καλή γη», το μυθιστόρημα που έκανε τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ το 1931 και 1932 και της πρόσφερε το βραβείο Πούλιτζερ το 1932.

Στα βιβλία συναντά ο αναγνώστης θέματα όπως η θέση της γυναίκας και των παιδιών στην Ασία, ο πόλεμος, η μετανάστευση και ο ρατσισμός. Το συναρπαστικό βιβλίο της «Παιδί που δε μεγάλωσε ποτέ» αναφέρεται στην κόρη της που ήταν παιδί με ειδικές ανάγκες.

Η Μπακ ήταν υπέρμαχος των δικαιωμάτων των παιδιών, έγραψε δεκάδες βιβλία που μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες και πούλησαν εκατομμύρια αντίτυπα. Το 1938 τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, «για τις πλούσιες και αληθώς επικές περιγραφές της ζωής των χωρικών στην Κίνα, καθώς και για τα βιογραφικά της αριστουργήματα».

Πέθανε το 1973, σε ηλικία 81 ετών.