Αντίκες της Rolls Royce που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας τα τελευταία 70 χρόνια πρόκειται να δημοπρατηθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο, με τις τιμές να αναμένεται να αγγίξουν το ποσό των 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Η συλλογή των οκτώ συνολικά Rolls-Royce που θα βγουν στο «σφυρί» περιλαμβάνει οχήματα που χρησιμοποίησε και η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ένα μοντέλο Phantom IV State Landaulette του 1953, το οποίο κατασκευάστηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για το Χρυσό Ιωβηλαίο της Rolls-Royce και χρησιμοποιήθηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ από τα τέλη της δεκαετίας του 1950, προβλέπεται να αγγίξει την κορυφή στη λίστα της δημοπρασίας, την οποία αναλαμβάνει ο οίκος Bonhams. Το εν λόγω αμάξι έχει χρησιμοποιηθεί στις παγκόσμιες βασιλικές περιοδείες.

To μοντέλο Phantom IV State Landaulette του 1953

Το όχημα μοιάζει πολύ με το γαμήλιο όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά της Μέγκαν Μαρκλ στον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι. Το αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε η Μέγκαν και η μητέρα της Ντόρια για τη μετακίνησή τους από το ξενοδοχείο προς το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, αποτελεί ένα από τα 18 μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί για αρχηγούς κρατών και σημαίνοντα δημόσια πρόσωπα, σύμφωνα με τη Sunday Telegraph.

«Είναι ένα στολίδι στη συλλογή. Τα αυτοκίνητα της Rolls-Royce έχουν εμφανιστεί σε αμέτρητα ιστορικά γεγονότα στη σύγχρονη βρετανική ιστορία και ο στόλος περιλαμβάνει τα πιο σημαντικά μοντέλα που παρήγαγε η μάρκα», δήλωσε στη Sunday Telegraph για το Phathom IV ο Μάλκομ Μπάρμπερ, εκ των προέδρων του Οίκου Bonhams.

Φωτογραφίες: To μοντέλο Phantom IV State Landaulette του 1953 (www.bonhams.com)