Ένα μεγάλο πλήθος ξεκινάει από τη 6η Λεωφόρο στο Μανχάταν στις 20 Ιανουαρίου 2018. Συμμετέχουν στο Women’s March, ένα χρόνο μετά την προεδρία του Τραμπ και ενώ το κίνημα της αντίστασης εξακολουθεί να αποδεικνύεται ισχυρό.

Στα πλακάτ διαμαρτυρίας, ευφάνταστα και χρωματιστά, διακηρύσσουν την αντίθεσή τους στην αντιφεμινιστική, αντιμεταναστευτική ρητορική του Τραμπ , είναι αυτά που αντικατοπτρίζουν τα σημάδια των καιρών και τις κοινωνικές αλλαγές που συμβαίνουν και ενδιαφέρουν όχι μόνο τους ιστορικούς και τους κοινωνιολόγους, αλλά και τα μουσεία. Τα #MeToo, #TimesUp ή το “Power to the Polls” κυριάρχησαν στις διαδηλώσεις, ενώ το χρώμα που επικράτησε ήταν το μπλε, που αντιπροσωπεύει τη δύναμη των Δημοκρατικών ψηφοφόρων.

Πινακίδες, αφίσες και φωτογραφίες αποτυπώνουν τη δυναμική των συγκεντρώσεων, ενώ τα μουσεία υποστηρίζουν ότι συλλέγοντάς τες, συλλαμβάνουν τη στιγμή που θα είναι χρήσιμη στις επόμενες γενιές. Ήδη, στο Μουσείο της Πόλης της Νέας Υόρκης στην έκθεση “Beyond Suffrage: A Century of New York Women in Politics” το κοινό μπορεί να δει τεκμήρια από  την πορεία της Νέας Υόρκης το 2017.