Το 12ο θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη, που δεν είναι άλλο από την αγαπημένη καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, κρατά πλέον η ηθοποιός Ιωάννα Κολλιοπούλου. Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας νέας ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου.

Η νεαρή ηθοποιός βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στην παράσταση «Στέλλα Κοιμήσου» που παρουσιάστηκε για 2 σεζόν στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Γιάννη Οικονομίδη, ενώ την αγαπημένη καρφίτσα απένειμε η Άλκη Ζέη, μιας και η περσινή νικήτρια Ανθή Ευστρατιάδου δεν μπορούσε να βρίσκεται στην τελετή απονομής. Η Άλκη Ζέη, στενή φίλη της Μελίνας Μερκούρη, μοιράστηκε με το κοινό της αίθουσας προσωπικές ιστορίες και αναμνήσεις από τη φιλία της με την ηθοποιό.

Ιωάννα Κολλιοπούλου

Τη διάκριση διεκδικούσαν φέτος άλλες 3 γυναίκες ηθοποιοί: Η Αλεξάνδρα Καζάζου («Insenso»), η Αμαλία Καβάλη («Ορλάντο») και η Ευγενία Δημητροπούλου («Στέλλα Βιολάντη»). Η βράβευση έγινε στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη στην Πλάκα το βράδυ της Δευτέρας 16 Απριλίου, με κριτική επιτροπή την Μάγια Λυμπεροπούλου (Πρόεδρος) και τους Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή (μέλη).

Ιωάννα Κολλιοπούλου

Η Ιωάννα Κολλιοπούλου σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Πρώτη της επαγγελματική παράσταση υπήρξε ο “Θρόνος Ατρειδών” σε σκηνοθεσία Άρη Ρέτσου με πρωταγωνίστριες την Αλεξία Καλτσίκη, την Κόρα Καρβούνη και τη Στεφανία Γουλιώτη. Αγαπημένο της βιβλίο είναι “Ο Λύκος της Στέπας” του Έρμαν Έσσε και το πιο τρελό επαγγελματικό της όνειρο είναι να συνεργαστεί με τον Αλμοδόβαρ.

Σε παλαιότερη συνέντευξη της έχει δηλώσει ότι έγινε ηθοποιός  «για να εκφράζομαι, να επικοινωνώ και να μοιράζομαι. Μέσα από το θέατρο είναι σαν να κάνει κανείς διατριβή στις πτυχές της ανθρώπινης φύσης».