«Αρκετές φορές στην μακρά ιστορία του, το Μπατακλάν έχει ξαναγεννηθεί και, το Νοέμβριο του 2016, γεννιέται πάλι. Με την επαναλειτουργία του ένα χρόνο μετά τα γεγονότα της 13ης Νοεμβρίου, το Bataclan επιβεβαιώνει αυτό που ήταν πάντα: μια αντανάκλαση του πολιτισμού και του τρόπου ζωής του Παρισιού, ανεξάρτητα από τα γεγονότα, τις κρίσεις και τις αναταραχές. Αυτή η αίθουσα έχει ζήσει επαναστάσεις, ρίγη, αισθητικούς καυγάδες και καταιγίδες. Ήταν λαμπρή, οδηγήθηκε σε πτώχευση, είχε ξεχαστεί, επέστρεψε στο προσκήνιο… σε εκατόν πενήντα χρόνια έχει βιώσει όχι μόνο την κραυγή του θριάμβου αλλά και της οδύνης. Και, όπως το Παρίσι προσπαθεί να ξεπεράσει τον πόνο, το θυμό και το φόβο του, το Bataclan δεν θα πεθάνει. Θα ξαναγεννηθεί, με θερμότητα και ταπεινότητα για συναυλίες και παραστάσεις, για να δώσει χαρά, να μοιραστεί τη γιορτή. Δεν είναι πολλά, αλλά είναι μια από τις ελευθερίες που εγγυάται η ζωή σε μια δημοκρατία».

Με αυτά τα λόγια το Μπατακλάν πραγματοποιεί το νέο του άνοιγμα με ένα εντυπωσιακό line-up καλλιτεχνών. Την προηγούμενη εβδομάδα έφυγαν οι σκαλωσιές από τους εξωτερικούς χώρους και αποκαλύφθηκε η νέα του πρόσοψη. Με μεγάλα κόκκινα γράμματα η ονομασία «Μπατακλάν» ξεχωρίζει πάνω από την κεντρική είσοδο και αιχμαλωτίζει τα βλέμματα των περαστικών.


Στις 12 Νοεμβρίου, το Μπατακλάν θα ανοίξει τις πόρτες του και στη σκηνή του πολυχώρου θα εμφανιστεί ο Βρετανός τραγουδιστής Στινγκ, ενώ μια μέρα νωρίτερα θα έχει κυκλοφορήσει τη νέα του δισκογραφική δουλειά.  Στις 16 Νοεμβρίου, θα ακολουθήσει η συναυλία ενός άλλου Βρετανού τραγουδιστή, του Πίτερ Ντόχερτι. Ακολουθεί στις 18 η συναυλία του Γιουσού ΄Ν Ντουρ και στις 25 η συναυλία της Μαριάν Φέιθφουλ. Η 69χρονη μουσικός, η οποία ζει στο Παρίσι και την Ιρλανδία, θα τραγουδήσει το «They Come at Night», ένα τραγούδι που έγραψε μετά τη σφαγή του Παρισιού, το οποίο δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει. Δήλωσε ότι η συναυλία θα είναι ένας φόρος τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση, αλλά και αυτούς που επέζησαν.