Όταν η ατίθαση πριγκίπισσα Μαργαρίτα έγινε 21 ετών, ο Κριστιάν Ντιόρ σχεδίασε για εκείνη ένα φόρεμα από τούλι, μια ονειρεμένη τουαλέτα που αντέγραψαν χιλιάδες κορίτσια για το πάρτι της ενηλικίωσής τους. Το επίσημο πορτρέτο της Μαργαρίτας από τον Σέσιλ Μπίτον πέρασε στην ιστορία.

Το κοινό θα μπορέσει να θαυμάσει το εμβληματικό αυτό φόρεμα ανάμεσα σε άλλα από κοντά στη μεγαλύτερη έκθεση που έχει ποτέ οργανωθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο με τίτλο: Κριστιάν Ντιόρ: Ο σχεδιαστής των Ονείρων. Έτσι από τις 2 Φεβρουαρίου 2019 οι επισκέπτες του μουσείου και οι φανατικοί της μόδας θα μπορέσουν να θαυμάσουν τα ρούχα που ήδη έχουν εκτεθεί στο Μουσείο des Arts Décoratifs στο Παρίσι την περασμένη χρονιά, με την προσθήκη ενδυμάτων που φόρεσαν εστεμμένες και προσωπικότητες της Μεγάλης Βρετανίας, όπως η Nancy Mitford και η διάσημη χορεύτρια Margot Fonteyn.

Ο Ντιόρ λάτρευε την ατμόσφαιρα της μόδας στο Λονδίνο, ήταν τακτικός επισκέπτης του ορόσημου της μόδας Savile Row, εκεί όπου αγόραζε τα κοστούμια του και συνεργάστηκε συχνά με Βρετανούς κατασκευαστές όπως οι Dents και η Lyle & Scott. Στο Μουσείο V&A υπάρχουν ήδη πολλά κομμάτια του εμβληματικού σχεδιαστή αλλά η ομάδα έχει αρχίσει έρευνες προκειμένου να βρεθούν ακόμα περισσότερα που δεν έχουν ποτέ πριν εμφανιστεί στο κοινό.

Η δημιουργία του New Look στη δεκαετία του ’50 καθώς και η διαρκής επιρροή του στον κόσμο της μόδας μέχρι σήμερα καθιστά την έκθεση εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του οίκου Ντιόρ από τον Marc Bohan, τον Gianfranco Ferré, τον John Galliano, τον Bill Gaytten, τον Raf Simons μέχρι και τη σημερινή σχεδιάστρια και διευθύντρια Maria Grazia Chiuri, θα παρουσιάσουν τις σύγχρονες προσεγγίσεις τους με αφετηρία πάντα τους αρχικούς κώδικες και το πνεύμα του ιδρυτή του οίκου.

Συνολικά, θα παρουσιαστούν 500 αντικείμενα. Αξεσουάρ, προϊόντα μακιγιάζ, αρώματα, φωτογραφήσεις και τα προσωπικά είδη του Dior θα εκτεθούν μαζί με 200 σύνολα υψηλής ραπτικής. Η έκθεση έρχεται να διαδεχθεί δυο πολύ επιτυχημένες του μουσείου που αφορούν τη μόδα, αυτή με τίτλο Alexander McQueen: Savage Beauty και για τη γοητεία της ιταλικής μόδας με τίτλο Balenciaga: Shaping Fashion.