Ο Δήμος Περιστερίου, επτά χρόνια μετά την ίδρυση και λειτουργία του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου, ανακοινώνει τη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, που θα λάβει χώρα την περίοδο 19 – 22 Μαΐου 2016.

Ο τέταρτος μεγαλύτερος δήμος της χώρας επενδύει στην Έβδομη Τέχνη, αντιτάσσοντας στην οικονομική κρίση τον πλούτο της καλλιτεχνικής έμπνευσης. Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο Φεστιβάλ σε κάθε κινηματογραφιστή ή/και λάτρη της Έβδομης Τέχνης.

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στη διάδοση της τέχνης του κινηματογράφου και τη στήριξη της ταινίας μικρού μήκους προσφέροντας τη δυνατότητα στους πολίτες να εκφραστούν μέσα από το κυρίαρχο σύγχρονο μέσο επικοινωνίας, την εικόνα. Φιλοδοξεί, παράλληλα, να ενθαρρύνει τους δημιουργούς, αναδεικνύοντας το έργο τους.

Η περίοδος υποβολής συμμετοχών είναι από 10 Φεβρουαρίου έως και 10 Απριλίου 2016. Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας, αναλυτικές πληροφορίες αναφορικά με το Φεστιβάλ στο peristerifilmfest.