Σε μερικές ημέρες τα σχολεία θα αποχαιρετήσουν τους μικρούς φίλους. Ένα μικρό διάλειμμα ξεκούρασης και χαλάρωσης τους περιμένει για τους επόμενους 2 μήνες που μπορεί εύκολα να εμπλουτιστεί με μάθηση, ψυχαγωγία και νέους φίλους.

Ξεχωρίσαμε μερικά από τα Summer Camps που έχουν σχεδιαστεί για τους καλοκαιρινούς μήνες και σας τα προτείνουμε. Summer Camps για ανήσυχα πνεύματα, με προγράμματα βιωματικά και καινοτόμα, σχεδιασμένα με γνώμονα το παιδί, και την ανάγκη του για παιχνίδι και εξερεύνηση.

Κτήμα Αρίστη – Διακοπές, μαθαίνοντας και παίζοντας κοντά στη φύση

Το Κτήμα Αρίστη υποδέχεται τους μικρούς φίλους σε μία πρωτόγνωρη εμπειρία κοντά στη φύση. Ο καταπράσινος χώρος του κτήματος, ανοίγει τις πόρτες του για τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών και τα απασχολεί δημιουργικά «ταξιδεύοντας» τα στον μαγικό κόσμο της φύσης.

Μέσα από άκρως ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και σε συνεργασία με τους έμπειρους παιδαγωγούς των εξειδικευμένων ομάδων του Κτήματος Αρίστη, οι μικροί μας καλούνται να συμμετάσχουν σε διαδραστικά προγράμματα και βιωματικά παιχνίδια, πάντα κάτω από αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας.

Λειτουργία προγράμματος:

Το Κτήμα Αρίστη υποδέχεται τους φίλους του καθημερινά από τις 08.00 έως και τις 16.00 το μεσημέρι. οι παιδαγωγοί του κτήματος μπορούν αναλάβουν προαιρετικά την φύλαξη των παιδιών από τις 16:00 έως τις 17:30. Οι δραστηριότητες έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων με κεντρικό άξονα θεματολογιών τις εξής κατηγορίες: ανακύκλωση, διατροφή, τρελοί επιστήμονες, από παλιά έως σήμερα, ο κόσμος γύρω μας και ο τέλειος συνδυασμός.

Οι περίοδοι λειτουργίας μπορεί να παρακολουθήσει κατ’επιλογή κάθε παιδί είναι:
1η εβδομάδα: 25 Ιουνίου έως 29 Ιουνίου
2η εβδομάδα: 02 Ιουλίου έως 06 Ιουλίου
3η εβδομάδα: 09 Ιουλίου έως 13 Ιουλίου
4η εβδομάδα: 16 Ιουλίου έως 20 Ιουλίου
5η εβδομάδα: 23 Ιουλίου έως 27 Ιουλίου
6η εβδομάδα: 30 Ιουλίου έως 03 Αυγούστου
7η εβδομάδα: 03 Σεπτεμβρίου έως 07 Σεπτεμβρίου

Ειδικές τιμές ισχύουν σε περίπτωση περισσότερων συμμετεχόντων από την ίδια οικογένεια -10% για το 2ο παιδί.

Info:
Κτήμα Αρίστη,  Πλουτάρχου & Κέας, Χαλάνδρι Τ.Κ. 15234 | Τηλ. +30 210 6085559, +30 210 6833747, +30 6980 855 565, info@ktimaaristi.com.

Μορφές Έκφρασης – Summer Camp στο Βοτανικό Κήπο Χαϊδαρίου

Οι Μορφές Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη έχουν σχεδιάσει για 5η συνεχή χρονιά ένα ξεχωριστό camp για παιδια από 5-14 ετών μέσα σ’ ένα πανέμορφο δάσος πολύ κοντά στην πόλη, στον υπέροχο Βοτανικό Κήπο Διομήδους στο Χαϊδάρι με κοινό παρανομαστή όλου του προγράμματος την επαφή των παιδιών με τη Φύση και την Τέχνη. Μουσικές, τραγούδια, χοροί, παραμύθια και μύθοι εμπλουτίζουν την πολιτισμική εμπειρία των παιδιών και καλλιεργούν την επικοινωνία, τα συναισθήματα, τη συνύπαρξη με τους ανθρώπους και την επαφή τους με τη Φύση.

Το εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια πάνω σε συγκεκριμένες ενότητες: Θέατρο, Μουσική με βάση το σύστημα Orff, Κίνηση, Τραγούδι, Ζωγραφική, Κατασκευές μουσικών οργάνων, Κατασκευή μάσκας, Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, Γλυπτική, κ.α.

Τη διαμόρφωση του προγράμματος έχει αναλάβει η Θεατροπαιδαγωγός, Άννα Σεβαστή υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Θωμά Κινδύνη. Μια καλοκαιρινή απασχόληση με αισθητική, συνεργασία και γνώση μέσα από τις Τέχνες (μουσική, κίνηση, θεατρικό παιχνίδι), που γεμίζει τα παιδιά με χαρά και δημιουργικότητα, μαθαίνοντάς τα παράλληλα αξίες όπως η συνεργασία και η αλληλεγγύη.

Λειτουργία του Καλλιτεχνικού Camp από τις Μορφές Έκφρασης:

Η προσέλευση των παιδιών ξεκινάει από τις 8:00π.μ. και ολοκληρώνεται το αργότερο στις 08.55 καθώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινάει στις 09:00 και ολοκληρώνεται στις 13.00. Τα παιδιά παρακολουθούν και συμμετέχουν στα εργαστήρια ανάλογα με τις ηλικιακές τους ανάγκες αφού χωρίζονται σε ομάδες (10-15 ατόμων για τα μικρά παιδιά 5-10 ετών και 15-20 άτομα για τα μεγάλα παιδιά 11-14 ετών).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στη 1:00μ.μ. αλλά υπαρχει και δυνατότητα απογευματινής φύλαξης μέχρι τις 16.00 που περιλαμβάνει δράσεις όπως ελεύθερο παιχνίδι, οργανωμένα παιχνίδια από τους εμψυχωτές, ανάγνωση βιβλίων και παραμυθιών, ελεύθερη ζωγραφική κ.α.).

Περίοδοι Λειτουργίας:
Το κάθε παιδί μπορεί να παρακολουθήσει κατ’ επιλογή 1, 2, 3, ή 4 εβδομάδες.
1η περίοδος: 18 – 22 Ιουνίου 2018
2η περίοδος: 25 – 29 Ιουνίου 2018
3η περίοδος: 2 – 6 Ιουλίου 2018
4η περίοδος: 9 – 13 Ιουλίου 2018

Εγγραφές
Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και καθώς ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Info:
Μορφές ΈκφρασηςΑλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα | Tηλ. +30 210 3464903, +30 210 3464002, morfesekfrasis@gmail.com.

Robotonio – Για παιδιά με ανήσυχο πνεύμα

Για τα παιδιά με ανήσυχο πνεύμα και διάθεση για ανακαλύψεις, τo Summer School του Robotonio έχει να παρουσιάσει μια διαφορετική προσέγγιση για το καλοκαιρινό διάλειμμα αφού τα παιδιά καθημερινά θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια Ρομποτικής, Maker εργαστήρια, 3d printing, Τρισδιάστατες κατασκευές με Led, κινητήρες και διακόπτες, Γλυπτική, Αρχιτεκτονική, Μηχανική και κατασκευές με Arduino, Προγραμματισμό, και Δημιουργική Γραφή.

Και όλα αυτά και άλλα πολλά με πρωτότυπο τρόπο θα πλαισιώνουν μια εκπαιδευτική εκδρομή με διαφορετικό θέμα κάθε εβδομάδα.

Θεματικές Ενότητες Summer Camp Robotiono:

Στο φετινό Summer School τα παιδιά θα ταξιδέψουν στο χρόνο και στο χώρο. Από την Βιομηχανική Επανάσταση θα ταξιδέψουν στην Ιταλική Αναγέννηση και από εκεί στον 5ο αι. π.Χ., στο Παρόν και στο Μέλλον.

1ος κύκλος (18-22 Ιουνίου): Βιομηχανική Επανάσταση | ΑΘΗΝΑ
Στην Αθήνα της Βιομηχανικής Εποχής και συγκεκριμένα στο Εργοστάσιο Φωταερίου για να ανακαλύψουν ποιος έσβησε όλους τους φούρνους και βυθίστηκε η Αθήνα στο σκοτάδι. Προγραμματισμένη επίσκεψη στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.

2ος κύκλος (25-29 Ιουνίου): Αναγέννηση | ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Στη Φλωρεντία για να τρυπώσουν στο εργαστήρι του Leonardo Da Vinci και να βρουν ποιος έκλεψε τα σχέδια για το ελικόπτερό του. Θα μελετήσουν τις εφευρέσεις του και θα προσπαθήσουν να τις κατασκευάσουν. Περιλαμβάνει εκδρομή στο Βοτανικό κήπο για να δοκιμάσουν τις κατασκευές τους.

3ος κύκλος (2-6 Ιουλίου): Αρχαιότητα | ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
Στην Αρχαία Ολυμπία την ημέρα έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων για να λύσουν το μυστήριο του δαίμονα Ταράξιππου, που τρόμαζε τα άλογα στις ιπποδρομίες. Θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στη Θόλο του ΙΜΕ για να δουν την παράσταση εικονικής πραγματικότητας “Ταξίδι στην Αρχαία Ολυμπία”.

4ος κύκλος (9-13 Ιουλίου): Σύγχρονη εποχή | ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ
Μέσα στο ανθρώπινο σώμα, τα παιδιά θα μελετήσουν τη μηχανική του για να βρουν τρόπο να φτιάξουν το μηριαίο οστό του αθλητή που έσπασε στην προπόνηση. Θα καταφέρουν να το κολλήσουν πριν το μεγαλύτερο και σημαντικότερο αγώνα της καριέρας του; Περιλαμβάνει εκδρομή στο ΟΑΚΑ για αναρρίχηση.

5ος κύκλος (16-20 Ιουλίου): Μελλοντική εποχή | STAR WARS
Ταξίδι στο μέλλον σε μια φανταστική περιπέτεια που θυμίζει τη διάσημη ταινία. Θα μπορέσουν να σώσουν την αιωρούμενη πόλη από τους επιδρομείς του γειτονικού γαλαξία; Έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στο πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου για να παρακολουθήσουν την ψηφιακή παράσταση θόλου: Το μέλλον στο διάστημα.

Ταυτόχρονα με κινητικά παιχνίδια και βιωματικό τρόπο, σε συνεργασία με το PHYSIOSTART θα μάθουν να συνεργάζονται, να αξιοποιούν τη δύναμη της ομάδας, να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και να βρίσκουν τη θέση τους μέσα στο σύνολο. Έμπειροι εκπαιδευτικοί οδηγούν τα παιδιά σ’ αυτό το ταξίδι με σεβασμό στις ανάγκες και τις επιθυμίες του κάθε μικρού ή μεγάλου μας φίλου.

Εγγραφές και Λειτουργία:
Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα εγγραφής σε έναν ή περισσότερους από τους 5 ανεξάρτητους εβδομαδιαίους κύκλους του θερινού προγράμματος, που θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 20 Ιουλίου. Τα παιδιά, χωρίζονται σε δύο ή τρία ολιγομελή τμήματα (6-12 άτομα ανά τμήμα, ανάλογα με την ηλικία τους) για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το καθημερινό πρόγραμμα διαρκεί από τις 8:00 έως τις 16:00.
Στην τιμή περιλαμβάνονται το κολατσιό και το μεσημεριανό των παιδιών, καθώς και η εκδρομή που πραγματοποιείται 1 φορά την εβδομάδα.

Info:
Robotonio, Γρ. Λαμπράκη 203 | Τηλ: +30 210 4944 402

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο – Zoo Camp κοντά στη φύση και τα ζώα

Η επαφή με τη φύση και η αλληλεπίδραση με τα ζώα παρέχει πολλά οφέλη για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών. Αυτό το καλοκαίρι είναι μια τέλεια ευκαιρία για μια πολύ ιδιαίτερη επαφή με την άγρια ζωή, μέσα από το Θερινό Πρόγραμμα Zoo Camp του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Το Zoo Camp του Αττικού Πάρκου είναι μια μοναδική εμπειρία για να γνωρίσουν τα παιδιά τα άγρια ζώα και τους βιοτόπους τους μέσω διασκεδαστικών δραστηριοτήτων και άμεση επαφή με πολλά είδη του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου. Η «βάση» θα είναι το Εκπαιδευτικό Κέντρο από το οποίο ξεκινούν και τις καθημερινές περιηγήσεις στους χώρους των ζώων.

Τα προγράμματα του Καλοκαιρινού Camp χωρίζονται σε δυο ηλικιακές κατηγορίες., των παιδιών από 6-12 ετών και τα προγράμματα των εφήβων από 12-18 ετών.

Προγράμματα για παιδιά 6-12 ετών:
Οι 4 βασικοί πυλώνες του προγράμματος για όλες τις προτεινόμενες δράσεις είναι η Διασκέδαση, Μάθηση, Ασφάλεια και Άνεση. Η μεγάλη επιθυμία να γνωρίσουν από κοντά τα ζώα εκπληρώνεται απόλυτα αφού το προσωπικό του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, τα βοηθούν να κατανοήσουν τις απειλές που αντιμετωπίζουν τα ζώα στην άγρια φύση και να εμπλακούν στις δράσεις για την προστασία τους.

Μέσα από την επαφή, τα ταΐσματα και τη φροντίδα των ζώων, τα ομαδικά παιχνίδια, τις παρουσιάσεις, τα εικαστικά και πολλά άλλα, το πρόγραμμα προσφέρει μια θαυμάσια ευκαιρία να λάβουν τα κατάλληλα ερεθίσματα για την σωματική, διανοητική και συναισθηματική εξέλιξή τους.

Περίοδοι Λειτουργίας:
Το κάθε παιδί μπορεί να παρακολουθήσει κατ’ επιλογή 1, 2, 3, ή 4 εβδομάδες.

1η περίοδος: 18 – 22 Ιουνίου 2018 (δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)
2η περίοδος: 25 – 29 Ιουνίου 2018
3η περίοδος: 2 – 6 Ιουλίου 2018
4η περίοδος: 9 – 13 Ιουλίου 2018
5η περίοδος: 16 – 20 Ιουλίου 2018
6η περίοδος: 23 – 27 Ιουλίου 2018

H συμμετοχή είναι εβδομαδιαία και το πρόγραμμα ξεκινάει στις 09.00 και ολοκληρώνεται στις 15.00 καθημερινά.

Προγράμματα για Εφήβους, 12-18 ετών:
Τα προγράμματα που απευθύνονται σε έφηβους στοχεύουν στην ανάπτυξη των ικανοτήτων τους πάνω στην ηγεσία, τη φροντίδα των ζώων και ζωολογία καθώς και των θετικών επιστημών (STEM). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι δίγλωσσο, στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, με σκοπό την κατάρτιση των μαθητών στα παραπάνω καθώς αυτοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την επίτευξη του απώτερου σκοπού του Πάρκου, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση του κοινού και δραστηριοποίηση του για την προστασία της άγριας φύσης.

Οι ομαδάρχες συνοδεύουν και επιβλέπουν τα παιδιά των Camps πάντα υπό την καθοδήγηση του προσωπικού του εκπαιδευτικού κέντρου. Παρέχουν ζωολογικές και παιδαγωγικές γνώσεις, πρακτικές αποτελεσματικής ηγεσίας, ανάπτυξη συνεργασίας και επίλυσης προβλημάτων.

Οι νέοι ερευνητές μαθαίνουν τι κάνει ένας ζωολόγος, ή κάποιος που μελετά τη συμπεριφορά των ζώων και σχεδιάζει μια ερευνητική μελέτη για να απαντήσει κάποιο ερώτημα πάνω σε ένα συγκεκριμένο είδος. «Νέοι Ερευνητές» που ενδιαφέρονται για την ψυχολογία και τη διατήρηση των ειδών, συμμετέχουν σε έρευνες επισκεπτών.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τη διαδικασία εγγραφής μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση του Zoo Camp, του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Info:
Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, Θέση Γιαλού, Σπάτα, T.K. 19004  | Τηλ: +30 210 6634725, +30 210 6634724